Sněhurka

Sněhurka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493564/bmid_snehurka-S03-493564.png 4 34 6

Mýty (Bill Willingham) série

< 19. díl >

Temný hrad je opět v rukou Mýtů a Wolfi vyráží na cestu, v autě poháněném krví, najít své dvě ztracené děti. Jeho manželství se Sněhurkou ale ohrožuje nejen trauma z rodinné tragédie, ale i dlouho zapomenuté tajemství.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Snow White , 2013


více info...

Přidat komentář

fvalek
22.07.2023 4 z 5

Na Zemi Oz jsem se těšil hodně dlouho a sice se mi úplně nelíbí její kresba a i ten děj je takový svérázný, ale proč ne. Naopak dění v Mýtově je parádní a nabírá nový dech. Tři díly před koncem se objevuje nejen nový padouch, ale otevírá se spousta zápletek, které v tuhle chvíli vypadají téměř až neřešitelně.

Na tomhle dílu se hodně projevuje sequel, který v Česku nevychází, takže se zase objevují zápletky, které český čtenář nezná, třeba Šípková Růženka a její Hadeon, auto poháněné krví. Celkově ale nastávají chvíle, kdy jako by čtenáři něco uteklo, ten posun je tam znát, bohužel. Dost se projevuje i vypravěč, který je takový zvláštní a jiný než v předchozích dílech, pořád se odkazuje na konec a na samé špatné věci apod. Nicméně akční linka s princem Brandišem je moc fajn a velice akční. Má podle mě hodně co nabídnout, až je škoda, že už je takhle v závěru, i když musím říct, že některé momenty jsou trošku odfláknuté. Třeba jak mu nikdo nemůže za dveře apod. Ale možná i v tom je pointa.

Disease
09.05.2023 5 z 5

Ústřední příběh se mi líbil hodně, země Oz tak nějak s rezervou.


Kapis
14.03.2023 3 z 5

Celé je to plné docela zajímavých nápadů a imaginace, nicméně mám pocit jak bych přežvykoval v hubě vatu. Je chvályhodné, že autor chce ukončit co jak nejvíc linek, ale nějak se to možná samoúčelně celé táhne více než je třeba. A nedovedu si představit "finále." Jakože pokud nezemřeli, žijí všichni šťastně až do....do čeho vlastně, pokud jsou nesmrtelní? Tak uvidíme, s jakou grácií se to povede či nepovede ukončit.

Lenka.Vílka
23.02.2023 4 z 5

První část příběhu byla fajn, dobře se četla, al nijak zvlášť jsem se do něj neponořila.

Zato druhá, poměrnější, část příběhu, který se odehrává ve stejné době jako Mláďata v Zemi hraček, byla mnohem zajímavější a čtivější, přestože možná až moc přímočará. Dobrodružství Sněhurky, která rozhodně nechce dostát primitivnímu slibu z minulosti, bylo dobré a vtipné.

Ale něco tomu chybělo.
(Hodnocení krátkého Oz příběhu jsem do hodnocení nepočítala, to není důvod jenom čtyř hvězd.)

elenai
29.12.2022 5 z 5

Já bych se na to....! Promiň, Bufkine, tvůj příběh byl sice kouzelný, hlavně ta poslední pasáž, nicméně jsi byl zcela zastíněn něčím, co asi nedokážu rozdýchat. :-/ Ale to už jsou holt Mýty. Berou vám vaše oblíbence a nehledí na city. Ale Sněhurka je ranařka, to se musí nechat. 90%

KubaHanzelin
02.09.2022 4 z 5

Mýty mi neuvěřitelně chyběly a vzhledem k tomu, že u nás vycházejí dost prazvláštně, tak je občas problém si vzpomenout na to, co se událo minule..
Jedná se o víceméně výplňkový díl, kde uvidíme události na druhé straně příběhu než v 18. svazku, máme tu nějaké odhalení, která měla zůstat navždy ukrytá, ale i zmínky o starých dobrých (i těch špatných) známých, což fanoušky série zahřeje u srdce. Vzhledem k tomu, že se příběh moc nepohnul (až na pár velkých vyjímek) musím dát "pouze" 4 hvězdy.
I když se blíží konec Mýty si pořád drží vysokou kvalitu a doufám, že na další díl nebudeme čekat opět rok a půl:)