Mys strachu

Mys strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103021/bmid_mys-strachu-9so-103021.JPG 4 20 6

Pokojne plynúci život právnika Sama Bowdena a jeho rodiny nečakane rozbúria hrozivé udalosti. Pôvodcom zákerných vražedných útokov je Max Cady, ktorý sa po štrnástich rokoch väzenia vracia na slobodu. Bol odsúdený za znásilnenie, pričom Sam vtedy vystúpil na súde ako korunný svedok brutálneho činu. Cady si za mrežami roky pestoval svoju nenávisť, a keď je konečne voľný, s fanatickou posadnutosťou sa chce pomstiť. Samova rodina je bezmocná, psychicky na dne, no márne sa obracia na políciu o pomoc. Sam sa napokon v zúfalstve a ohrození života rozhodne konať... Tento psychothriller úspešného amerického autora detektívnych príbehov, známy aj z filmového spracovania v hlavnej úlohe s Robertom de Nirom, drží čitateľa do poslednej stránky v napätí a v očakávaní dramatického rozuzlenia.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Executioners , 1957


více info...

Přidat komentář

Vatter83
12.06.2023 2 z 5

Kniha v porovnání s filmem velká nuda. Nedokázala jsem se začíst, navzdory rozsahu jsem četla asi 14 dní. Film jsem zhlédla ještě před dočtením knihy, proto pro mě byl závěr v knize "odfláknutý", nezajímavý.

danny_21
12.08.2020 3 z 5

Vůbec jsem netušil, že skvělý Scorseseho film s démonickým Robem de Nirem má předlohu v knižní podobě. Upřímně, filmové zpracování je daleko lepší a pokérovaný a šklebící se Max Cody rozhodně nekompromisnější, MacDonaldova verze nestačí na na víc než lepší průměr, protože i přesto, že se jedná o menší rozsah, nedokázal ve mně probudit obavy o osud Samovy rodiny a závěrečné účtování bylo snadné a odfláknuté - 60 %


1amu
09.08.2020 5 z 5

Není mi jasné, z jakých důvodů tato výtečná detektivka nebyla u nás vydána. Ještě, že slovenská Zelená knižnica neopomenula, že autor nepíše pouze o pánovi jménem Travis Mc Gee.
A opět zde máme příběh střetnutí té lepší strany, kde stojí právník Sam Bowden se svou rodinou a té černé se zloduchem jako vyšitým, kterým je z vězení propuštěný Max Cady. Jeho pomsta (ve vězení pečlivě připravená) nás provází celým příběhem.
Kniha je tím správným thrillerem, jehož četbu si správně natěšený čtenář vychutnává.
Ti z vás, kteří viděli remake původního filmu z r.1962, natočený Martinem Scorsesem v r.1991, máte výhodu.
Roberto de Niro je bez konkurence a jde z něj děs !

mirec88
06.05.2020 2 z 5

No, tu musím povedať, že film sa mi oveľa viac páčil ako kniha. Film bol napínavý a plný napätia, ba skoro až hororu, kým kniha mi prišla slabučká, bez napätia, dokonca som sa nútil ju dočítať. Veľmi dlho mi to trvalo na to aká je to tenká kniha. Aj finálne zúčtovanie s Maxom Cadym mi prišlo dosť biedne. Pár pasáží tam bolo fajn, ale ako celok podpriemerné.

syskas
14.12.2016 5 z 5

Výborná kniha, rýchlo vtiahne do deja a dej má rýchly spád, dobre sa čítala.

Ječmínek
07.04.2014 3 z 5

Dobrý thriller plný napětí, který já znám pod názvem Mys hrůzy. Podle knihy byl natočen film s hvězdným obsazením.