Můj bylinkový svět

Můj bylinkový svět https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455671/bmid_muj-bylinkovy-svet-HQl-455671.jpg 5 5 3

Kniha pro ty, kteří chtějí poznat svět bylin a jejich léčivých vlastností. Obsahuje návody na jejich použití.

Přidat komentář

efka.saf
10.11.2022 5 z 5

Po absolvování přednášky Vládi Vytáska se tento bylinkář katapultoval na přední místa v mém spisovatelsko-bylinkovém žebříčku. Nesmírně milý a citlivý člověk s opravdu hlubokými znalostmi v oblasti bylinkaření. Přistupuje k přírodě s úctou a pokorou a i tu se snaží vštěpovat a předávat lidem dál. Tato kniha se mi zamlouvá mnohem víc, než kniha druhá. Jsou zde krátké medailonky jednotlivých rostlin, které obsahuji základní i méně známé informace. Nesmírně oceňuji seznam na konci knihy, kde najdete konkrétní zdravotní neduh a k němu vypsané bylinky (nebo spíše stránky, na nichž najdete příslušnou vhodnou bylinku), což je velmi praktické. Kniha zmiňuje i případné kontraindikace, jsou-li známy, občas i kombinace s dalšími bylinkami pro lepší účinek. Určitě velmi cenná kniha, kterou vřele doporučuji. Jsem ráda, že zaujímá místo v mé knihovně, a to i s věnováním.

ditul
09.04.2021 5 z 5

Vytásek na mě zapůsobil v pořadu Duška, kde byl jako host, tak jsem si objednala jeho knihu. Je krásně zpracována, obsahuje krásné povídání o bylinkách i se základními recepty.
*Když učím vnímat bylinky snažím se, aby si lidé recepty vytvářeli podle vlastní intuice a příliš je nekopírovali. Každý je totiž jedinečná bytost, a tak je pro každého vhodná jiná bylinková směs, včetně poměru bylinek.
*Pro sběru léčivek jsou důležité především láska a pokora, neboť rostlinky je cítí. Je potřeba, aby si člověk k bylince nejprve přivoněl a pak ji poprosil, zda ji může utrhnout. Pokud se rostlinka "vnitřně energeticky usměje" a zazáří, můžeme si ji vzít. Nesmíme se hrnout jako kombajn a rvát všechno, co nám přijde pod ruku. Bylinky tu nejsou jenom pro nás, ale i pro další živé bytosti.
*Lidé si zvykli pořád něco chtít, a děkují stále méně. Je pravděpodobné, že kdyby se naučili víc děkovat, byli by zdravější. Možná si málo vážíme života.
*Člověk, když je nemocný, vyzařuje určité vibrace, kterými může přitáhnout byliny, které mu přijdou na pomoc.


RenataP
10.12.2020

Praktická stránka knihy: Bylinky jak klasické, tak ty, které se nově objevují... příjemná kombinace tradičních léčitelských herbářů a moderních knih.
Vše jednoduše a graficky mile podáno - obrázky, texty, najdete vždy to, co potřebujete.

Příjemné i pro pouhé pročítání.

A bonus - Vláďa Vytásek a kousek jeho světa. Milé, jedinečné, on je prostě taková kytička, malý šaman naší přírody, od kterého se máte nyní možnost jemně naučit postát v pokoře nad tím, co nám příroda nabízí.