Soutěž

Zpět na seznam štítků

bylinky - štítek


Bylinář - zdraví, krása a radost

(1994) - L. Bremness

Všestranná bohatě ilustrovaná příručka o pěstování bylin v interiérech i v zahradách a o jejich využití v každodenním životě. Obsahuje i originální recepty na kuchyňské zpracování a uchování úrody. Přejít na detail knihy.


Bylinář - Zdraví, krása a radost

(2003) - L. Bremness

Všestranná bohatě ilustrovaná příručka o pěstování bylin v interiérech i v zahradách a o jejich využití v každodenním životě. Obsahuje i originální recepty na kuchyňské zpracování a uchování úrody. Přejít na detail knihy.


Magické rostliny aneb byliny od A do Z

(1999) - A. Franklin

Byliny od A do Z. Magický bylinář čerpá ze znalostí a tradic dávných předků. Nepohlíží na byliny pouze jako na užitkové rostliny. Mimo jiné poskytuje čtenáři návody na přípravu bylinných směsí k magickým účelům. Přejít na detail knihy.


Zdravý život s bylinkami

(2001) - M. Treben

Kniha o zdravém životě a zdravé výživě. Kromě tipů po předcházení nemocem, rad k používání bylin a koření zde najdeme i návody ke koupelím a vodoléčbě, uvolňovacím cvičením, zajímavosti o léčivých bylinách a jejich domácím využití. Kniha je také doplňena seznamem bylin. Přejít na detail knihy.


Velká kniha o bylinkách

(2005) - J. McVicar

Autorka oživuje tradici kořenářství a vysvětluje, jak využít čerstvé bylinky doma, pro zdraví i v zahradě. Kniha obsahuje sto nejoblíbenějších bylinek seřazených podle latinských názvů od A do Z. Jsou doplněny názornými fotografiemi, které ukazují, jak rostliny pěstovat ekologickým způsobem a jak vařit čerstvé byliny podle jednoduchých receptů, které vylepší chuť jídla a posílí zdraví. Publikace rovněž poskytuje vynikající tipy jak bez chemických prostředků připravit přírodní osvěžovače vzduchu i repelenty proti hmyzu. Jedinečné fotografie a podrobné informace vám představí 100 nejoblíbenějších bylinek od A do Z Zahrada Názorné fotografie, které krok za krokem ukazují, jak rozmnožovat a pěstovat bylinky ekologickým způsobem Kuchyň Vaření s čerstvými bylinkami podle jednoduchých vynikajících receptů, které zdokonalí chuť jídla Domov Použití bylinek v domácnosti, pro první pomoc, příprava přírodních osvěžovačů vzduchu či repelentů proti hmyzu bez chemických prostředků Zdraví Léčivé bylinky pro posílení imunity a zlepšení celkového stavu organismu Přejít na detail knihy.


Vaříme s bylinkami

(2011) - J. McVicar

Velká kniha o bylinkách byla hit. V nové publikaci nabízí Jekka McVicarová 250 originálních receptů, v nichž používá na 50 nejlepších čerstvých bylinek. Jakmile zařadíte bylinky do každodenního vaření, jídlo bude chutnější. Autorka navíc dává velmi praktické a nesmírně užitečné rady, jak jíst dobře a nápaditě s andělikou, bazalkou, vavřínem, brutnákem, kmínem, šantou, celerem, kerblíkem, pažitkou, koriandrem, koprem, fenyklem, česnekem, křenem, meduňkou, citronelou, libečkem... Přejít na detail knihy.


Bylinky naší babičky

(2004) - M. Mayer

Knížka nabízí charakteristiku bylin podle abecedy, návod jak se léčit bylinami, celoroční preventivní kúru. Dozvíte se, co by nemělo chybět v žádné domácí přírodní lékárničce, receptury a dočtete se o rostlinných šťávách jako o léčebném prostředku. V knize jsou uvedeny barevné ilustrace některých nejznámějších bylin. Přejít na detail knihy.


Bylinky císařova ranhojiče

(1994) - H. Herčíková

"Soubor zkušeností našich babiček a důvěra, které se léčivé rostliny těší u veřejnosti, vede ke značné oblibě tohoto způsobu terapie...zkušenosti lidových léčitelů, našich babiček, podané v této bylinné kuchařce nám všem pomohou při rozumném neškodném léčení našich civilizačních chorob." RNDr.Kryštof Harant, lékárník Stará lékárna "U zlaté koruny" Chrudim 1.vydání Přejít na detail knihy.


Magie bylin pro začátečníky

(2007) - E. Dugan

S pomocí tohoto průvodce můžete začít v praxi využívat magický vliv bylin ve prospěch lásky, štěstí, zdraví, úspěchu a ochrany. Přejít na detail knihy.


Domácí sušení

(2008) - K. Havlů

Podtitul: ovoce, zelenina, houby, ovocné a zeleninové placky, bylinky, maso a ryby Návody na sušení ovoce, zeleniny, hub, masa, ryb, bylinek, pečiva, těstovin, sýrů a více než 250 zajímavých receptů. Přejít na detail knihy.