Můj africký příběh - Cesta za snem

Můj africký příběh - Cesta za snem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476414/bmid_muj-africky-pribeh-zEQ-476414.jpg 5 21 11

Můj africký příběh je jakousi zpovědí nejen pro autorčiny čtenářky a čtenáře, které zajímá, jak se dostala do Afriky a k psaní knih z afrického prostředí. Inspirovat a motivovat může i milovníky Afriky, cestovatele, snílky, dobrovolníky či začínající spisovatele. Dozvíte se také, proč se autorka z nadšeného dobrovolníka, který chtěl spasit celou Afriku, stala téměř odpůrcem rozvojové pomoci nebo jak se jí podařilo během několika let vydat devět románů u tří renomovaných nakladatelství, zaplnit diář besedami a stát se první českou spisovatelkou publikovanou v Keni. Nechybějí ani vtipné příhody z afrického putování, situace, kdy šlo Haně o život, zajímavosti ze zákulisí jednotlivých románů nebo cestovatelský miniprůvodce do Keni pro ty, kteří se tuto krásnou zemi chystají navštívit.... celý text

Přidat komentář

cleopatra11
14.03.2023 4 z 5

Dobře se četlo, určitě zajímavé vzpomínky na pobyt v Keni.

honza0876
05.03.2022 5 z 5

Příručka pro dobrodruhy. Malé varování naivním idealistům. A poklona odvážné podkrkonošandě.


Lucie_1986
23.02.2022 5 z 5

Jsem moc rada, ze jsem konecne knize pani Hindrakove mohla dat 5*. Bez prikras, vse naprosto autenticke. Vsechny jeji knihy se ctou moc hezky, jen mi vzdy vadi ten vlozeny pribeh "navic". Kdy hl. postava hleda lasku, zamiluje se apod. Zastira to tu pravou Afriku.

bookcase
13.10.2021 5 z 5

Smekám, já si o dobrodružství raději čtu, než abych ho podnikala. O to víc mě bavilo toto africké - nahlédnutí do jiné kultury, seznámení s rozdílnou mentalitou a předání zkušeností a rad pro cestovatele. Doporučuji nejen těm, kteří plánují cestu do Keni, ale hlavně všem milovníkům cestopisů ze zajímavých destinací.

Jurajovamaka
11.10.2021 4 z 5

Kniha ma zaujala už témou, ktorú ponúkala.
Milujem dobrodružné knihy a ešte viac obdivujem odvahu ľudí, ktorí sa na cesty dobrodružstva odhodlajú vykročiť.
Autorka a jej potulky po Afrike a to viac krát, lebo raz nikdy nestačí...Svojim rozprávaním približuje autorovi život v Keni, spôsobom, až máte pocit,že ste Afriku sami navštívili...
Do polovice bola kniha pre MŇA zaujímavá a hltala som každú jej stránku. V druhej polovici knihy rozoberá a popisuje svoje jednotlivé literárne diela a ich vznik plus návod na cestu do Kene, ak by ste sa rozhodli ju podstúpiť...tá MŇA už zaujala menej, lebo žiadne úmysly s Afrikou nemám :-D
Ale jednoznačne túto knihu O D P O R Ú Č A M pre všetkých cestovateľských nadšencov

AniLes
12.09.2021 5 z 5

Dobře napsaný autobiografický příběh. Autorčino vyprávění mě vtáhlo přímo do děje, jako bych v Keni byla s ní a vše s ní prožívala. Musím si ještě pořídit knihu Nezlomný,ta mi v knihovně chybí.

monushka
05.09.2021 5 z 5

Autorka patří mezi mé oblíbené spisovatelky. Mezi mé oblíbené se zařadí i její nejnovější kniha, která mě velmi bavila. Mám ráda autobiografické příběhy vyprávějící o vlastních zážitcích. Místy jsem měla skoro zástavu srdce, jindy jsem se upřímně zasmála.

TerezaJágrová
20.08.2021 5 z 5

Už od přečtení první knihy od autorky jsem doufala, že tahle kniha někdy vyjde a já budu mít tu možnost si ji přečíst. A konečně jsem se dočkala. Už dopředu jsem věděla, že kniha bude skvělá a v žádném případě mě nezklame. Ale tahle kniha je ještě daleko lepší, než jsem si vůbec dokázala představit. Tak jak jsem si ke knize sedla a přečetla první větu, tak přesně takhle jsem přečetla i větu poslední. Prostě četba na jeden nádech. Velký obdiv patří autorce, která nám dovolila si přečíst svůj příběh. Věřím, že to pro ni nebylo vůbec lehké.
Víc knihu komentovat nebudu, každý kdo si jí přečte, tak jistě pochopí důvod mého nadšení.

ladaol
18.08.2021 5 z 5

Kniha je napsaná velmi čtivě a upřímně se těším, až si přečtu některou z dalších autorčiných knih. Obdivuji autorku za její odvahu a nezdolnost a přeji jí, ať ji nikdy neztratí.
Také se mi velmi líbí tipy a informace v závěru knihy jak pro začínající spisovatele, tak pro cestování do a po Keni.

mikika
16.08.2021 4 z 5

i když autorčiny knihy nečtu, zajímalo mě, co stálo v pozadí těch příběhů - a když víte, že tyhle historky a střípky vzpomínek jsou skutečné, dost z toho mrazí. vlastně vůbec nechápu, že do Keni stále jezdila, po všech těch příšerných zkušenostech.

mybrave
15.08.2021 5 z 5

Kniha popisuje autorčiny zážitky z cest do Keni. Barvitě líčí, jak žijí lidé v chudinských čtvrtích, návštěvy v parcích a setkání se zvířaty. Nevyhýbá se ani osobním tématům a vysvětluje, jak se z nadšené dobrovolnice stala odpůrkyní organizované pomoci. Popisuje, jak sama pomáhá, např. prodejem výrobků na svých besedách či e-shopu. Některé zážitky lákají čtenáře vyrazit do Keni (příroda, divoká zvířata ...), jiné odrazují (malárie, stav zdravotní péče, vnímání bělochů jako chodících bankomatů atd.). Chvílemi jsem měl pocit, jako bych seděl vedle ní v matatu, čekal až se konečně vyrazí na cestu, jako bych dýchal nevábně vonící vzduch ve slumech, a naopak jako bych na vlastní oči viděl Kilimandžáro... Kniha je psána velmi poutavě a doporučuji ji všem, kteří se o zajímají o život v Africe.