Milostný trojúhelník

Milostný trojúhelník https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291551/bmid_milostny-trojuhelnik-tT2-291551.jpg 3 13 3

Barvitý příběh lásky a zrady odehrávající se na anglickém dvoře 14. století. Když byl popraven hrabě z Kentu, jeho dcera Joan žila s matkou a bratrem na královském dvoře pod ochranou královny Filipy. Král Eduard III. ve snaze obhájit nárok na francouzský trůn se pouští do války a potřebuje spojence. Joan tedy odjíždí s královnou do Antverp, aby posloužila jako vějička pro bohatého a krutého pána z Albretu. Ocitá se v soukolí politických intrik a v tomto nepřátelském prostředí daleko od domova, kde se může spolehnout pouze sama na sebe, nachází nečekaného spojence... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A Triple Knot , 2014


více info...

Přidat komentář

Elfryt
20.05.2018

Kniha se mi líbila, začátek je takový nic moc a chvíli trvá než se kniha rozjede. Ale historické romány mám opravdu ráda a tento patří k těm povedeným. Rozhodně je co zlepšovat, pravda, že kniha by nemusela mít ani tolik stran, protože chvilkama je to takové pusté. Ano kniha by se měla přejmenovat na čtyřúhelník a opravdu i mě mrzí, že Thomas má méně prostoru než ostatní postavy. Každopádně kniha má to co historický román mít má. Jiná doba, jiný mrav.

speciale88
27.04.2018 3 z 5

Jak je zde už psáno kniha by se spíše měla jmenovat milostný čtyřúhelník. Mě osobně se četla dobře a lehce sem se do děje vžila. Pro čtenáře, který rád čte historické romány.


TerryDee
18.03.2018 2 z 5

Další kniha za mnou, a že mi dala zabrat. Nějak jsem nemohla překousnout jednání malých dospělých (opravdu jedenáctiletá dívka nutí chlapa skoro o polovinu staršího k sexu a matka jí na to později řekne, že si myslela, že má víc rozumu). I když chápu, jiná doba, jiný mrav. Nicméně knihu bych přejmenovala z Milostného trojúhelníku na Milostný čtyřúhelník. Příběh pojednává o Joaně/Janě z Kentu, která se jako jedenáctiletá tajně zalíbila o čtrnáct let staršímu Thomasu Hollandovi, což se samozřejmě nelíbilo rodině a ani korunnímu princi Eduardovi (známému jako Černý princ), který si na svou sestřenku dělal nárok. Jak už to ve středověku bývá, Joanu nakonec provdali za Willa z Montagu. A tady nastal zlom, nějak se ukázalo, že Will je gay a navíc touží po princi Eduardovi, který toho využíval, aby mohl být Joaně nablízku. Nicméně se na scéně znovu objevil Thomas Holland s tím, že chce zpátky svoji ženu. Takže začaly tahanice o to, kdo získá Joanu. A hádejte, vyhrál Thomas a měli se šťastně. Avšak, nic netrvá věčně a Thomas zemřel, a tím se otevřel prostor pro Eduarda. Za něho mě mrzí, že když už byl s Joanu, tak nedostal takový prostor jako jeho předchůdci.

Štítky knihy

Anglie 14. století historické romány

Autorovy další knížky

Emma Campion (p)
americká, 1950
2012  80%Králova milenka
2016  68%Milostný trojúhelník
2001  86%Růže a smrt
2001  83%Kaple Nejsvětější Panny
2002  86%Tajemství nevěsty Kristovy

Kniha Milostný trojúhelník je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x