Králova milenka

Králova milenka https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117459/bmid_kralova-milenka-Zwb-117459.jpg 4 58 10

Romantický příběh ze 14. století o Alici Perrersové, milence anglického krále Edvarda III., přibližuje dramatické osudy ženy, která se z relativně prostých poměrů vyšvihla až na jednu z nejmocnějších žen anglického království. Poté co o mladou vdovu projeví zájem sám král, začíná další epizoda v jejím životě, plná vášnivých citů, bouřlivého štěstí, nástrah i strmých propadů. A jak Alicina hvězda stoupá, vzrůstá její moc, ale mohutní i řady jejích nepřátel...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The King's Mistress , 2009


více info...

Přidat komentář

xindl007
15.06.2017 4 z 5

Velmi zajímavá knížka. Autorka měla o Alici Perrersové jen velmi málo informací a přesto dokázala napsat velmi poutavý příběh. Není to červená knihovna, je to příběh tak, jak se mohl stát. A ženy v této době opravdu neměly moc na výběr..

ivulka15
06.02.2016 3 z 5

Knížka byla docela zajímavá,jenom se místy trochu táhla. Postava Alice mi občas lezla trochu na nervy ale pravda je,že asi neměla moc na vybranou.Další knihy této autorky vyhledávat nebudu.


Veve131
02.08.2015 5 z 5

Zajímavě popsaný život na dvoře krále Edvarda i celý život Alice. Kniha se mi líbila, stojí za přečtení.

ritz
16.07.2015 3 z 5

Knížka byla na můj vkus hodně rozvláčná, ale zajímavé téma tento nedostatek převážilo. Stálo to za přečtení.

irousek9
04.03.2015 5 z 5

Podle některých komentářů zde jsem si myslela,že kniha bude zahlcena popisy oblečení atd.,ale nepřipadalo mi to nijak přehnané. Naopak kniha o osudech Alice Perrersové je velice krásně a citlivě napsaná,při nedostatků informací o této ženě si autorka opravdu dokázala velice bravurně poradit. Pro mně velký zážitek...

Pavlnka
29.09.2014 2 z 5

Ze začátku mě to velice bavilo, ale časem jsem se ztratila v popisech oblečení a myšlenkových pochodů Alice. Ač velmi ráda čtu historické knihy, tato mě umrtvila a přibližně za polovinou jsem začala přeskakovat stránky a pak jsem to vzdala úplně. Jedna z mých nedočtených knih.

Antoaneta
02.09.2014 5 z 5

Kniha pro mne byla velkým překvapením.Nalákala mne zajímavá obálka i název.Dle komentářů zde jsem čekala vcelku nudné čtení ale opak je pravdou.Prožívala jsem příběh Alice stránku po stránce a užívala jsem si každý řádek.Líbí se mi podrobný popis třeba toho co si lidé oblékali v té době z jakých látek měli ušité šaty i jaké vybavení měli ve svých domech.Je to zajímavá sonda do života u dvora , podrobným popisem prostředí a šatů a veškerých detailů má člověk pocit že se událostí přímo účastní,dokázala jsem se dobře vcítit do Alice a lépe pochopit jak se v té době lidem žilo.Za sebe knihu vřele doporučuji stojí za přečtení.

Kamiliana
20.07.2014 5 z 5

Zvolená ich forma mi přišla velice čtivá a výstižná, dobře vykresleje první šťastné měsíce po svatbě, zármutek po zmizení manžela či komplikovaný vztah s králem. Za pozitivní považuji fakt, že historie může nabídnout aktivní ženy vybočující ze streotypu vnímání žen té doby, byly totiž schopné postarat se o svůj majetek a dobře investovat, ať už se jedná o Alici nebo např. Bess z Cheswicku. Jelikož se o historii Anglie zajímám, já jsem popisy náplně dne či jednotlivých složek oblečení uvítala, stejně jako popis poměrů na dvoře Edwarda III. A nad postavou Janyna dlouho truchlila :-)

Venezia
09.06.2013 2 z 5

Je chvályhodné, že autorka chce rehabilitovať Alice Perrers, ale polovica strán by stačila. Unavovalo ma stále čítať, ako sa jej krivdí, ako nemá žiadnu moc, aký je kráľ náladový a ako ho ona miluje, i keď by mohol byť jej dedkom. A keď spomenula zemiaky /v 14. storočí !!!/, mala som dosť. Pri tej záplave slov mi aj uniklo, o aké rodinné tajomstvo išlo.

Ula
31.07.2012 2 z 5

Příliš dlouhé, příliš jednostranné, nijaké...Na skoro 500 stránkách se pořád dokolečka jenom popisuje jak se ženy oblíkaly, šily, vyšívaly, milovaly a rodily..... Žádná historická událost, která by nám přiblížila dobu,nic zajímavějšího ani poučného; přičemž právě tehdy vznikly spory,které rozpoutaly stoletou válku.

Štítky knihy

Anglie 14. století milenky panovníků

Autorovy další knížky

Candace Robb
americká, 1950
2012  80%Králova milenka
2016  68%Milostný trojúhelník
2001  86%Růže a smrt
2001  83%Kaple Nejsvětější Panny
2002  86%Tajemství nevěsty Kristovy