Plavba do nenávratna

Plavba do nenávratna https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495499/bmid_plavba-do-nenavratna-wkP-495499.jpg 4 110 31

Michal Dabert série

< 5. díl >

Michal Dabert je poněkud unaven životním stereotypem, do kterého se dostal ve společném životě s hollywoodskou hvězdou Joan Hartingovou. Joan ho sice miluje a téměř všechen svůj volný čas věnuje jen jemu, ale pro bývalého příslušníka Cizinecké legie je rodinná idyla přece jen málo. A tak se Dabert rozhodne trochu si pročistit hlavu a vydá se na plavbu luxusním zaoceánským parníkem nazvaným Star of the Sea. Cesta vede z řeckého Pirea až do Spojených arabských emirátů, zpočátku vše probíhá dle plánu, Dabert si cestu užívá, a dokonce se seznámí se záhadnou dívkou, jenže po nějaké době loď zcela zmizí, aniž by vyslala jediný nouzový signál…... celý text

Přidat komentář

sarka0505
16.04.2024 3 z 5

James Bond po česku, aneb návod, jak sám zlikvidovat 21 islámských teroristů během několika dní. Jako pohádka pro dospělé se kniha čte dobře, ač si myslím, že autor maličko opisoval z jiných.....notně starších děl s tímto tématem;-). Nicméně v sobotu večer na chatě, po celodenním tahání dřeva z lesa.....proč ne?

mataj
23.02.2024 4 z 5

Michal Dabert se nalodí na luxusní výletní loď, aby si náležitě užil chvíli odpočinku, ale není mu to dopřáno. Loď se totiž stane cílem teroristů, kteří ji ovládnou, a začíná nebezpečná hra kdo z koho. Celé sérii s Dabertem nechybí správná dávka dobrodružství a akce ale i jistý odlehčený humor.


klokan.1905
23.02.2024 4 z 5

Plavba do nenávratna...
V pořadí páté pokračování ze série Michal Dabert od Františka Niedla... Když jsem se podíval, kdy jsem četl předchozí díl, tedy Dotek zla, tak jsem zjistil, že mezi čtvrtým a pátým dílem jsem měl více než osm let čtenářskou pauzu... Přiznávám se, že mám od Františka Niedla raději historické romány a pak moji srdcovku Inspektor Prevít... ;-) Nicméně i série Michal Dabert je dobrá... ;-)
Něco málo k samotné knize...
S Michalem Dabertem se společně nalodíme na Star od the East, kde bysme měli společně strávit spokojenou plavební dovolenou z řeckého Pirea až do Spojených arabských emirátů... Až na pár stránek, kdy nás autor provede po lodi, si zrovna moc klidu neužijeme... :-) Loď totiž náhle zmizí, aniž by vyslala jediný nouzový signál...
Co se týče mého hodnocení, tak solidní čtyři hvězdičky.... ;-)

tlllk
05.02.2024 4 z 5

Tento krát sa išlo na istotu, Prepadnutie v Pacifiku , Smrtonosná pasce (má Dabér vlastne vlasy ?) a alfa samec alla James Bond, ale ešte pôvodná verzia pred Craigom, kde sa krásne ženy konzumovali spolu s kaviárom a šampanským. K tomu pár Islamských teroristov a máme tu kokteil po ktorom príde zabudnutie a ráno riadna kocovina. Nič pre romantikov a milovníkov krásnej literatúry. Ako audio to bolo fajn.

Barbara182
16.11.2023 3 z 5

Klasické Dabertovo dobrodružství s akcí a suchým humorem, jen už jsem asi malinko jinde a tak se mi k hrdinovi hůře hledala cesta a spíš mě to jen tak míjelo, navíc zápletka s přepadením lodi mi připomínala řadu akčních filmů na tohle téma již dávno natočených, takže jsem měla pocit, že autor, kromě pár faktů a technických poznámek, vlastně nepřišel úplně s něčím novým a neotřelým, proto dávám jen 3 hvězdičky.

bbara155
08.11.2023 5 z 5

Autor nezklamal. Líbí se mi jeho smysl pro humor a nadsázku, a jeho hrdinové jsou sympatičtí. Oceňuju i to, že si dá práci s fakty. I přes drobné prohřešky proti češtině, na které jsem obvykle dost alergická, dávám pět hvězdiček. Čistě proto, že mě ta knížka opravdu bavila.

malýčtenář
06.10.2023 5 z 5

Co dodat, jako vždy napínavý příběh od začátku do konce. I když námět knihy je děsivý . Ale nesmrtelný Dabert je stále v kondici a se svým pověstným klidem a humorem nás opět provede celým dějem. I když bych řekla, že vzhledem k tématu se mi tento díl moc nelíbil. Přesto dávám jako vždy plný počet hvězdiček. Protože Niedl je jednička.

Jolana.b
07.09.2023 5 z 5

K této knize není co nového napsat. Vše bylo napsáno níže. Snad jen to, že pan Niedl prostě umí psát. Jeho knihy jsou zárukou dobrého čtení.

Bax9
25.08.2023 5 z 5

Steven Seagal aka Casey Ryback opět v akci! :-) ...Paralela s filmovým kuchařem mě napadla okamžitě. :-)
Jedu celou sérii s Dabertem v kuse a i přestože je Plavba možná trochu slabší než předchozí díly, což je dáno spíš tématem než stylem, pořád je to fakt zábavné čtení i když ústřední motiv zábavný moc není - teroristé s (pro nás) nepochopitelnými důvody k takovým činům. Kniha mě bavila, je to napsáno fakt čtivě a Dabert je můj oblíbenec.
(Poslechnuto jako audiokniha s výborným Alešem Procházkou.)

Atara16
06.06.2023 5 z 5

První kniha co jsem četla z této serie a super, přečetla jsem za jeden večer.

rimar
16.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Lehké oddechové čtení na poměrně nepříjemné téma. Autor velmi dobře vždy vystihuje lidské chování a jak lidé mohou reagovat v krajních situacích. Vlastní příběh je poměrně jednoduchý ale ono taky co jde vylepšit na tak profláknutém tématu jako je únos lodi muslimskými fanatiky. Některé pasáže mohl lépe propracovat ale nebylo to špatné jen ten konec by šlo udělat lepší. Ono těžko lze dosáhnout takového silného konce jako například v Posledním batalionu, když hlavní hrdina je starší a šikovnější brácha 007 a ještě s ním plánuje pokračování.

konicekbily
20.03.2023 4 z 5

Český superman si poradí v každé situaci! Pěkným stylem napsáno, humorem prokládáno - zápletka neuvěřitelná, ale dobře zpracovaná. Hezké odpočinkové čtení!

21olaf
11.02.2023 5 z 5

Exlegionář Dabert ani tentokrát nezklamal. Všechny padouchy které potkal odstranil, navíc si proklepl i Mosad.

janina66
25.01.2023 4 z 5

Dabarta velmi ráda čtu. Je to napínavě-pohodová četba okořeněná sarkastickým humorem.
Ovšem tento díl byl trochu nereálný, ale F.Niedl nás chtěl pozvat na jiné téma.
Nevím, zda to měl být poslední díl, ale podle konce mi to tak nepřipadá.
Možná si autor nechal otevřená zadní vrátka.

Jaruš7
25.01.2023 5 z 5

Superčtivo.
Fajnůstka, pro vylepšení českého ega v této hysterické, předvolební době.

Kdysi jsem si myslela, že plavba na takové výletní lodi musí být úžasná. Teď si to už tak moc nemyslím.
Stačí četba a obrazotvornost vykrystalizuje ve spíš koncentrované obavy.

Citace;" ...po tom všem, co jsme prožili na této lodi. Ubytuji se tam a dám se trošku do pořádku. Jsem rozvedený člověk, nemusím nikam chvátat."
"A vašemu zaměstnavateli to nebude vadit?"
"Ten to ještě schytá. To on mě vyštval na tuhle dovolenou, prý kvůli mé vyhořelosti. Dokonce mi tu dovolenou zaplatil. Už i AR se při mém výslechu pozastavil nad tím, jak si můžu v mém postavení zaplatit skoro nejdražší třídu."

Dobrodružství, jenž se jen tak nevidí, takže další díl snad s příslibem zase poutavého příběhu v očekávání.
Autor patří do mých privilegovaných NEJ.

čef
22.01.2023 5 z 5

Michal Dabert je zde, jako ostatně i v předchozích dílech, vykreslen jako neprůstřelný zabiják, který je třeskutě vtipný, někdy až krutě zlý. Avšak ženy po něm jdou, až je musí setřásat. Zde se na výletní lodi dostal, jak jinak, do pořádné mely, když si nějací bojovníci za osvobození Palestinců vzali do hlavy, že jim pomůže, když vyhodí tuto loď do povětří i s pasažéry a nějakým dalším cílem hodným velikosti Alláha. Jak to dopadlo, se dozvíte po napínavém čtení.

ctenar2846
14.01.2023 2 z 5

Postavu Michala Daberta jsem si v předchozích dílech velmi oblíbil proto pro mne byl jeho výlet na lodi s teroristy docela zklamáním. Pro mě osobně to bylo celé takové notně okoukané a dosti předvídatelné, celkově to připomínalo rádoby akční béčkový film co jde někdy po půlnoci aby nezabíral hlavní vysílací čas. Přišlo mi že i ten styl humoru během vážných rozhovorů oproti předchozím dílům dost pokulhával. Podtrženo sečteno nemohu při nejlepší vůli dát víc než dvě hvězdy.

4xbabča
11.01.2023 5 z 5

I poslední příběh s Michalem Dabertem byl opět pěkné, pohodové a napínavé čtení, tentokrát na zaoceánské lodi, která je přepadena teroristy.

zubrák
02.01.2023 2 z 5

František Niedl je můj oblíbený spisovatel.Mám přečtené veškeré serie.Plavba do nenávratna je dle mého nejslabší kniha autora.

Kackac77
18.12.2022 4 z 5

Poslední díl s Michaelem Dabertem, a opět byl fajn. Takové pohodové čtení, moc hezky to plyne a Dabert je prostě sympoš. Tento díl s teroristy mi chvílemi přišel trošku přitažený za vlasy, ale přesto to byla super odpočinkovka.