Martova pole

Martova pole https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31178/bmid_martova-pole-7m9-31178.jpg 4 39 5

Kniha přináší 24 kapitol, ve kterých se poutavě vypráví o evropských bojištích od antického Řecka a Říma přes středověk až k oběma světovým válkám. Ve čtyřech oddílech (Tráva, Písek, Voda, Kámen) jsou líčena místa tragická i slavná – Kartágo, Salamis, Trasimenské jezero, Kresčak, Waterloo, Verdun, Moskva, Leningrad, Dukla.

Přidat komentář

vvikingg
15.11.2022 2 z 5

od autora jsem četl druhou knihu a po další už nešáhnu, projel z manželkou v Evropě místa slavných bitev, o bitvách někde zajímavé informace, ale pořád odbočování od děje, spíš cestopis z nádechem románu, Ivanov bývá často uváděn v křížovkách jako český spisovatel literatury faktu, mě osobně sedí styl psaní od Cílka, Borovičky, Hubáčka, Hamšíka, Vrchoveckého

Kabuky
29.05.2022 5 z 5

Čte se samo.


radimch
20.09.2021 5 z 5

Průchod bojišti od starověku po druhou světovou válku, dobrá kniha.

pupak13
26.07.2016 4 z 5

Knížka je psána formou jednotlivých nezávislých na sobě kapitol, což sice nemám rád, protože sotva se do nějaké kapitoly začtu, tak už končí, ale tento autor mě mile překvapil svým spisovatelským uměním. Určitě mu dám ještě šanci s nějakou jinou knížkou. Snad jediné minus je (a za to autor nemůže) špatná kvalita papíru. Jednotlivé listy jsou lesklé a při nevhodném světle se kniha špatně čte.

PeBl
07.06.2015 5 z 5

Kniha přináší historické momenty z různých bojišť Evropy a okolních zemí psané téměř romantickým stylem autora, který osobně navštívil každé bojiště v knize popisované. Rovněž se zde ve stručnosti od dětských let až po roli dědečka odvíjí jeho vlastní život. Kdo nemůže nebo nechce projíždět všechna bojiště osobně, může sáhnout po této knize která mu vše zde popsané barvitě vylíčí.