Malé věci, velké věci

Malé věci, velké věci https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174060/bmid_male-veci-velke-veci-174060.jpg 4 31 9

Janě je čtrnáct a rozhoduje se, co dál. Má jít na gympl, jak si přeje máma, nebo se jí tam vlastně nechce? S kluky je to těžké, Petr ze stájí je sice fajn, ale přece jenom o dost starší, toho nemůže zajímat. A jako by to nestačilo, rodičům to v poslední době moc neklape. Roztočí se kolotoč událostí a změn, které Janě sice leccos vezmou, ale taky jí do života přinesou někoho nového, kdo jí přiroste k srdci víc než by čekala. Příběh čtrnáctileté Jany, která pochopí, že i malé věci jsou někdy to nejdůležitější, co můžeme udělat pro druhé.... celý text

Přidat komentář

Lovehorses365
01.01.2024 3 z 5

Moc mě to mrzí ale s Janou jsem si zaprvé vůbec nesedla a za druhé tam byly pasáže které se mi absolutně ...
Ehmmm..


Prostě se mi nelíbily....

Ocásek
13.07.2020 4 z 5

Knížka Malé věci, velké věci je takový pěkný dívčí románek. Já tuto knížku četla už před delší dobou, ještě jako puberťačka, ale zapamatovala jsem ji docela dobře. Vím, že jsem ji měla přečtenou téměř hned a moc se mi líbila. I když se mi do ní moc nechtělo kvůli koni na obálce, protože ke koňům nemám žádný vztah. Očekávala jsem, že to co má Janě přirůst k srdci bude pravděpodobně kůň, byl to její nevlastní bratr Honzík, který přirostl k srdci i mě.


Roselunda 1928
28.02.2016 1 z 5

(malý spoiler)
Hele, mně ani tak nevadilo to, že se tam vyskytují koně, ke kterým nemám žádný vztah, jako to, že tam vlastně o ty koně ani moc nešlo. Postavy nesympatické (Jana byla hlavně na začátku fakt nesnesitelná), strašně divný styl psaní ve kterém jsem se moc neorientovala, a hlavně, neuvěřitelnost. Všechno se odehrávalo hrozně narychlo, postavy se vyjadřovaly nepřirozeně (zase jsme u té neuvěřitelnosti). A nějaké napětí? Emoce? Maximálně při zprávě o Honzíkově operaci.
Ale jedno plus to přece jen mělo. Četlo se to rychle. Tak za to ta jedna hvězdička.

Morrighan
29.10.2015 3 z 5

No, tedy, na dívčí román dobré. Konečně něco, co mělo téma, smysl a nebylo to jen hloupé patlání se v srdíčku dospívající slečinky. Problém ovšem shledávám v tom, že Janino přemýšlení mi přišlo na čtrnáctiletou slečnu až příliš vyspělé. Tedy, ne že bych takové případy neznala (schovává hlavu v dlaních), ale v porovnání s jejími ostatními zálibami a názory, mi v těch "dospělých" momentech připadala opravdu neuvěřitelná, doslova.

Napůlanděl
16.09.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila měla zajímavý děj a četla jsem jí na jeden zátah :-)

rarášek
03.09.2015 5 z 5

Byla to pěkná kniha. Nelíbil se mi otec, který nejdřív opustil Janu s matkou a pak i svou přítelkyni Anku s postiženým synem. Jana byla velmi zodpovědná a dospělá, když se rozhodla starat o Honzíka. I Anka byla docela sympatická. Jančina matka mi nejdřív vadila, ale později se vzpamatovala a byla příjemná. Vážně moc pěkné, doporučuji. :)

Majča Mishix
03.02.2015 5 z 5

Tato kniha byla úžasná!! I když se mi k ní nějak moc nechtělo, kvůli koním, protože koně moc nemusím, mě potěšila. Tuto knihu jsem přečetla za pouhý den a to jedním dechem. Opravdu mě k srdci přirostl Honzík a hned jak Jana uviděla Anku, začala mi být příjemná. Moc se mi líbili chvíle strávené s ní!!! Určitě tuto knihu doporučuji!! Krásně psaná, jak emotivně tak i z pohledu puberťačky!!!!

Anya
05.03.2014 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. Přečetla jsem ji za jeden den. Je to odpočinková kniha. Jediné co musím podotknout, poslední kapitola je trochu uspěchaná. Jedna kapitola navíc být mohla no.... Ale jinak opravdu doporučuji.

Marisa
11.01.2014 5 z 5

Když jsem si knihu objednávala, čekala jsem něco s koňmi a to co Janě mělo přirůst k srdci měl podle mě být nějaký kůň. I když jsem se trefila vedle :), kniha se mi moc líbila. Jejího nevlastního brášky mi bylo vážně líto. A její táta? Jak mohl tohle všechno udělat. Ano, možná měl své děti rád, ale nechat matku s postiženým dítětem. To vážně není dobré řešení. Být Janou, tak Petrovi nafackuju, protože brát jí jako ,, dej mi pusu a všechno bude v poho´´ je odporné. Potěšilo mě, že vše skončilo tak, jak skončilo. Kniha byla úžasná :)