Nela a stříbrný jednorožec

Nela a stříbrný jednorožec https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406598/bmid_nela-a-stribrny-jednorozec-d01-406598.jpg 5 10 3

Malá baletka série

< 14. díl >

Nela objeví v Zemi kouzel kolotoč s bájnými tvory, které začarovala Zlá víla. Teď chce čarodějnice chytit Stříbrného jednorožce, aby měla pohromadě celý zvěřinec. Dokáže Nela s Bílým kocourem varovat jednorožce včas, nebo je Zlá víla také uvězní navěky na kolotoči?

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Holly and the Silver Unicorn , 2009


více info...

Přidat komentář

anna.zahy
23.02.2020 5 z 5

Nela byla zase v Zemi kouzel. Uviděla náhle Bílého kocoura. Kocour jí pověděl, co se všechno stalo. Zlá víla uvěznila všechna kouzelná zvířata, jen rychlý Stříbný jednorožec jí unikal. "Chtěl jsem s tebou zastavit Stříbrného jednorožce," řekl Bílý kocour Nele. Pokud by ho chytila Zlá víla, tak Růženka a celé království zase usne. Šli spolu do temného lesa a potkali tam silfidy, to byly bytosti, které odháněly lidi do bažin, ale Nela se s nimi skamarádila a silfidy jim pomohly najít Stříbrného jednorožce. Pak jednorožec nabral Zlou vílu na roh a prudce s ní praštil o zem a kolotoč, do kterého byla zakletá zvířata se rozbil, a zvířata ožila.

Knižní střípky
03.07.2019 4 z 5

Opět velmi pěkný díl této známé knižní série pro malé slečny, cílová skupina tak první stupeň ZŠ. Příběhy z prostředí baletní školy a z pohádkové říše, kam hlavní hrdinku vždy přenesou kouzelné baletní piškoty jsou velmi milou a povedenou ukázkou současné tvorby pro děti. A i když i dcera sérii již trochu odrostla, vždy když se v knihovně objeví nový díl, stejně si jej půjčíme a obě s nostalgií přečteme.


Karinka2012
20.06.2019 5 z 5

Super kniha, moc se mi líbila. Napínavý příběh o holčičce Nele, která se snaží, s Bílým kocourem, zachránit Stříbrného jednorožce a jiná zvířátka ze zakletého kolotoče.