Ela a kouzelné baletní střevíčky

Ela a kouzelné baletní střevíčky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112065/bmid_ela-a-kouzelne-baletni-strevicky-TgB-112065.jpg 4 62 18

Malá baletka série

1. díl >

Ela miluje balet a moc ráda by chodila do baletní školy v jejich ulici. Rodiče si to však nemohou dovolit. Elino přání se ale nečekaně splní, protože madam Za-za se rozhodne přijmout ji do hodin baletu zadarmo. A co víc, půjčí jí červené baletní špičky, které jsou prý velice zvláštní. Botky začnou večer v pokoji zářit, Ela si je obuje a v tu ránu se ocitne v Zemi kouzel zemi, kde žijí všechny postavy z baletů. Seznámí se se Švestkovou vílou a dozví se, že Země je v ohrožení. Zlý Myší král zakázal všem tančit a zajal Louskáčka, bez jehož kouzelné moci neudělá nikdo ani jeden taneční krůček. Šikovná Ela vymyslí plán, jak získat Louskáčka zpět a Zemi kouzel znovu roztančit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Delphie and the Magic Ballet Shoes , 2008


více info...

Přidat komentář

Miisha
05.01.2024

Četla jsem s dcerou (5let). Moc krásně napsáno, nádherný kouzelný příběh. Těšíme se na další díly.

Hello Kitty161
11.12.2023

Elino přání, chodit do baletní školy se splnil. Od učitelky madam Za-Zy Ela dostala červené baletní špičky, které se ale nezdají být obyčejný. Jsou kouzelné. Díky nim se Ela dokáže ocitnout v jiném světě, v Zemi kouzel. V Zemi kouzel žijí postavy z baletu. Když se Ela vtančí do Zemi kouzel zjistí že je v nebezpečí a že Zlý Myší král zařídil, aby se už netančilo.


jarkaska
22.08.2023 5 z 5

Tuto knihu jsme našly v naší knihovně. Holkám se líbil, takže budeme půjčovat i další příběhy o Ele.

Elenka396
11.03.2023 5 z 5

Knihy od této autorky jsou zvlášť pro malé i velké baletky

Buclik_Book10
21.12.2022 4 z 5

Kouzelný příběh, který má v sobě balet a pohádku.
Příběh mě úplně očaroval s úsměvem.
Doporučuji :)

EvikU.
30.11.2021 5 z 5

Knihu vytáhla dcera z knihovny po starších sestrách. Říkala jsem si, že ji nebude ještě bavit, ale ona sedla na klín a poslouchala jako divá ( 4 roky). Možná proto, že moc ráda tancuje a nebo je kniha kouzelná jako její střevíčky. Ale i já jsem se ráda přenesla do kouzelné Země. Doporučuji.

Atlantis
08.09.2021 4 z 5

Lehce podivná kniha, která využívá Louskáčka jako svoji předlohu. Magický svět mne nebavil, ale hodnotím tentokrát hodně podle svojí pětileté dcery, která byla nadšená.

Bětužka
08.04.2021

Tyhle knížky jsem četla když jsem byla menší...

gretl74
28.02.2021 3 z 5

Tak nevím, nechala jsem se zlákat recenzemi a roztomilou stylovou obálkou, ale čekala jsem od téhle knížky víc - neurazí, nenadchne. Začátek byl docela slibný, ale druhá polovina s Myším králem mi přišla taková odfláknutá. Na další díly z téhle série už asi nedojde. Mluvím tedy za sebe, ale ani dcerka nebyla úplně unešená.

bea.mari
23.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Knížka začala tak, že Ela chtěla chodit na balet, ale neměli dost peněz, aby ji mohli zapsat. A tak jednoho dne pospíchala domů ze školy a tam uviděla baletní školu madam Zazy. Madam Zaza šla ven a podívala se na Elu. Madam Zaza jí nabídla, aby chodila zadarmo, a dala jí červené baletní střevíčky a baletní oblečení. A tak druhý den ze školy Ela pospíchala na balet a tančila u baletní tyče (barre) a pak jí madam Zaza řekla, že by se měla dívat. Poslední tančící holčička tančila nádherně. Když si doma Ela četla o baletu, její červené špičky se rozzářily, tak si je obula a ocitla se v Zemi kouzel, kde byla Švestková víla a byla smutná, protože zlý Myší král zařídil, aby se nemohlo tančit. Ela se vypravila za Myším králem a šla zapáchajícím lesem. Švestková víla Ele vyčarovala marcipánové švestky, které hodně voněly, ale ucítila to stráž Myšího krále. Ale stráže milovali Švestkovou vílu a tak se Ela dostala dostala bez boje dovnitř. Potom uslyšeli křik, že Louskáček nesmí být ani na vteřinku o samotě. A Švestková víla vyčarovala falešného Louskáčka a vyměnili je. Šli do dveří, kde Ela zatančila a pravý Louskáček se probudil a zaútočil na stráže. Ale bylo jich moc a přišel i sám Myší král a Ela po něm hodila botu (netrefila se a hodila to do krabic s nápisem "Lepidlo" a ty spadly na Myšího krále) a všem se podařilo utéct a Ela dostala jako odměnu za pomoc baletní sukni a vrátila se k sobě domů.

Hebrey
02.08.2019 5 z 5

Pěkná knížka. Jednoduchý, ale docela překvapivě promyšlený příběh.

š.m.i.k
26.07.2019 3 z 5

Pro malé slečny je to čtení tak akorát, ale jako čtoucí rodič jsem z příběhu úplně nadšená nebyla,... Přestože je příběh určen malým holčičkám, které mají plné hlavy princezen, čekala jsem trochu víc. Byla jsem vděčná, že je knížka tak krátká a jestli se pustíme do dalších dílů, tím si momentálně nejsem jistá. Ale pořád je to mnohem čtivější, než kterýkoli příběh Elsy a Anny, to zase jooo :)

GaleW
14.01.2019 5 z 5

Starší dcera (6 let) dostala všech 6 knížek od Ježíška, jelikož sama chodí na balet, tak se jí příběhy o malé Ele velmilíbí, krásné chvíle strávené společným čtením

Broučice
28.11.2018 5 z 5

ela je obyčejná baletka, ale její baletky ne. DOPORUČUJU

Knižní střípky
28.09.2017 5 z 5

Velmi pěkná knižní série pro malé slečny, cílová skupina tak první stupeň ZŠ, nicméně i já coby maminka takové slečny jsem si knihu moc užila. Příběhy z prostředí baletní školy a z pohádkové říše, kam hlavní hrdinku vždy přenesou kouzelné baletní piškoty jsou velmi milou a povedenou ukázkou současné tvorby pro děti.

fajka
02.02.2016 5 z 5

Je to moc hezká knížka. Líbí se mi, že se může setkat s pohádkovými postavami a taky že je tam baletka, v tom je ta knížka dobrá. Super knížka.

Mončičák1234
22.08.2015

Tahle knížka se mi líbila, i když vím že je to spíš pro ty mladší. Je to takové to čtení pro chvíli, kdy si chcete něco přečíst, ale ne zase něco douhého. Taky jsem ji měla přečtenou za pár hodin :))).
Pro milovníky baletu doporučuji :).

Elen telemna
01.09.2014 5 z 5

Moc hezká knížka. Líbí se mi, jak je tam popsané, že jsi díky baletu v úplně jiném světě. Ten pocit tancovat musí být krásný! Já to znám díky hudbě. Nádhera!

Štítky knihy

kouzla pro dívky balet

Autorovy další knížky

Darcey Bussell
britská, 1969
2012  84%Ela a kouzelné baletní střevíčky
1995  94%Abeceda baletu
2012  87%Ela a ledová kletba
2014  86%Ela a dobrá víla
2013  87%Ela a skleněný střevíček