Léto lásky

Léto lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495437/bmid_leto-lasky-ZVd-495437.png 4 208 45

Lynnwood Falls série

1. díl >

Tam, kde na tebe čeká láska... Hope je úspěšná veterinární lékařka v New Yorku a vede tam příjemný život s přítelem Colinem. Buduje kariéru, užívá si všech výhod městského života a pomalu si nedovede představit, že by se mohla vrátit do rodného městečka: do Lynnwood Falls. Dokud ji k tomu nepřiměje nehoda v rodině. Hope přechodně vypomáhá ve veterinární ordinaci svých rodičů, kde pracuje i Ryan – přítel z dětství a první velká láska. Jejich vztah ale před lety ukončila hádka. I nyní mají neustálé rozepře, jež je nijak nesbližují. Mezi Hope a Ryanem, který ji nikdy nepřestal milovat, leží dva velmi rozdílné světy. I přesto se Hope v malém, přehledném městě zase cítí jako doma. A nakonec se bude muset rozhodnout, kam vlastně patří.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Sommer der Liebe , 2020


více info...

Přidat komentář

michaela5515
27.10.2023 2 z 5

Nevím, jestli se na to dá dát nálepka "slow-burn romance", ale pomalé to rozhodně bylo. Nevím, kam dala Hope oči i rozum, když si začala s Colinem. Ten mě vytáčel od první scény. Každopádně jsem ráda, že to skončilo, jak to skončilo.

nela3812
23.10.2023 2 z 5

Pokud čtete romantickou knihu a to nejlepší, na co v ní narazíte, je pes...tak je někde chyba. Romantiky tu bylo neskutečně málo, protože většinovou část příběhu zabrala veterinární ordinace a léčení zvířátek. Které teda asi hodně sbližuje, když se na to dívám zpětně.

Příběh na mě dělá dojem že autorka je velkou fanynkou zvířátek a tak trochu zapomněla, do jakého žánru se to vlastně chtěla pustit. Prostředí ordinace mě bavilo a dozvěděla jsem se nové a zajímavé informace z oboru veteriny, ale to jsem zcela upřímně od romantické knihy neočekávala.

Těšila jsem se, jak si k sobě hlavní hrdinové budou hledat cestu skrze náročné rozhovory a situace. Bohužel spolu téměř nekomunikují, sotva se na sebe podívají a defacto vedle sebe jen pracují. Potom se zničehonic objeví jejich stará pouta a láska znovu obživne, jen tak. Hope dochází k nějakému zázračnému uvědomění, během jedné strany. Zcela (ne)čekaně si uvědomuje, že po životě ve velkoměstě vlastně netouží, a ordinace rodičů je to pravé.

Nebavme se teď o tom, že je to předvídatelné. s tím se už tak nějak u podobných příběhů počítá. Pojďme si říct, že to nemá gradaci, nemá to hloubku a rozhodně tam chybí dobré základy. Chybí tam pořádně pevný druhý příběh z minulosti, na kterém by mohla autorka stavět. Cosi tam sice tak nějak existuje, ale odbydeme si to pár větami a jede se dál.

Původně jsem chtěla hodnotit více pozitivně, ale když se na to zpětně dívám - opravdu nejsem nadšená a vybavím si lepší slow-burn romantiky, postavené na pevných základech a s nějakou tou přidanou hodnotou navíc.

Za sebe nedoporučuji. Hodnocení: 2/5


lusitta05
07.09.2023 3 z 5

Taká jednoduchá romantika,trochu poriadnej šťavy mi tam chýbalo. Inak to ušlo, ale aj tak bol najlepší pes Chief.

Knihomolka97
28.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Těšila jsem se na romantický letní příběh a ten jsem nedostala ani omylem. Nechala jsem se nachytat názvem. Romantiky a lásky jsem teda čekala více. :(
Měla tu být romantická linka slow-burn, ale na mě to působilo jako nic, nic a najednou "něco". Pozor, já tuto linku zbožňuji, ale musí být uvěřitelná, trochu napínavá, plná očekávání, ale tady? Nic z toho. Sbližování (dá se to vůbec považovat za sbližování?) mezi Hope a Ryanem na mě nijak nezapůsobilo, nic jsem necítila.
POZOR MOŽNÝ SPOILER: Možná kdyby Colin (přítel Hope) nebyl takový suchar a vůl, člověk mu aspoň trochu fandil a romantická linka se zamotala, bylo by to zajímavější.
Zajímalo mě, co se mezi Hope a Ryanem před lety stalo, že mezi nimi panuje až takový chlad. Chování Ryana mě odrazovalo, nemám ráda pokrytce. Neskutečně jsem si ale oblíbila jeho psa, který byl prostě zlatý a celá 1* patří jen jemu!!
Celkově to veterinární prostředí bylo moc fajn a bavily mě také vedlejší postavy. Jsem docela zvědavá na příběh Annabelly a Willa, hned jsem si říkala, že ti dva by mě zajímali a hle další díl je o nich.

adabraz
27.08.2023 5 z 5

Moc hezký příběh. Opravdu se mi líbilo prostředí a vývoj postav. Hezké milé čtení, které stojí za to :).

Marisa
23.08.2023 3 z 5

Tohle bylo takové milé počtení, ale bohužel je to ta kniha, která vám v paměti nezůstane moc dlouho. Postavy, ač byly dospělé, se chovaly jako puberťáci, dále mi tam neseděl dost jako pěst na oko nastrčený záporák, jenom aby tam prostě nějaký byl. Městečko, které autorka popsala a prostředí veteriny se mi moc líbilo, ale celkový dojem to nezachránilo :/.

katerina4564
31.07.2023 4 z 5

Potřebovala jsem něčím ,,rozrazit" sérii detektivek a sáhla jsem po této knížce. Dobře jsem udělala.
Příjemná letní romance, nenáročná kniha z pohledu Hope a Ryana, kteří jsou oba veterináři. I samotné veterinární prostředí bylo příjemnou změnou. Každý ví, jak to celé dopadne, ale vůbec mi to nevadilo a za dva večery jsem měla přečteno.
Z příjemné romantiky jsem měla motýlky i úsměv na tváři a chvílemi také chuť vrazit Colinovi pár facek a říci mu ať se jde vycpat
V budoucnu si knihu určitě ještě přečtu.

Sabča817
22.07.2023 5 z 5

Super letní romatické čtivo z prostředí veteriny. Hope mi byla sice nesympatická, ale i tak bych se tam nejradši přestěhovala. Dávám 4,5 *.

pogmanka
16.07.2023 5 z 5

Za mě krásný příběh, který se četl lehce a já si hned oblíbila hlavní hrdiny a přála jim, aby konečně byli spolu. Líbilo se mi i prostředí venkovské kliniky a ukázání, jak je to tam jiné než ve velkém městě. Colina jsem od začátku chtěla nakopnout, za to jak se choval k Hope. Moc pěkný příběh, na léto ideální.

denisa8946
14.07.2023 3 z 5

Příjemné letní čtení z krásného prostředí, které neurazí, ale zrovna ani moc nenadchne. Asi jsem od knihy měla přehnaná očekávání.
Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, nebyla špatná, ale našlo se několik věcí, které mi nesedly. Nejvíc jsem asi bojovala se stylem, jakým byla kniha napsaná. Říkala jsem si, že když jde o německou autorku, tak to musí být opět pecka a děj bude plynule ubíhat. Ubíhal, ale ne plynule. Během jedné stránky autorka přeskočila i o několik dní, někdy i v jednom odstavci. Chvílemi jsem kvůli tomu ztrácela přehled.
Romantickou linku autorka napsala jako hale to love a slow burn, ale tak moc slow, že jsem si po přečtení říkala, že se tam vlastně většinu knihy nic nedělo. Hate to love linky a slow burn romance mě vždy nejvíc baví, proto jsem asi čekala víc.
Hlavní postavy byly milé, ale na svůj věk nedospělé. Nechápala jsem jejich chování a neschopnost si vše vyříkat.
Abych neříkala jen negativní postřehy - příběh to byl pěkný, líbilo se mi prostředí knihy, to je místo, kam by se člověk rád vydal a odpočinul si tam. Velké plus knize dávám za téma se zvířaty. Hlavní postavy pracovaly jako veterináři a láska ke zvířatům na vás dýchala snad na každé stránce. :)

Peťula91
28.06.2023 5 z 5

Krásný, romantický příběh z veterinárního prostředí.
Knížka se mi líbila nejenom kvůli zajímavým charakterům hlavních hrdinů, ale i množstvím zvířat, která se tu objevovala. :-) Jedná se o pohodovou četbu na letní dny, kde tušíte, jak vše dopadne. :-)

syky245
25.06.2023 2 z 5

IG: booktrip.kat
Kniha mě nalákala krásnou obálkou a tématem. Po všech těch velkých městech a boháčích byl venkov příjemnou změnou.
Nápad je rozhodně zajímavý, bohužel díky podání autorky ne zrovna zábavný.
Hlavní postava Hope mi nebyla příliš sympatická, o jejím Colinovi ani nemluvím
S láskou partnerskou podle mě tento příběh nemá moc společného. Spíš jsem v tom viděla uvědomění si lásky a vztahů rodinných a přátelských.
Dávej a bude ti dáno, tím se řídila veterinární klinika v Lynnwood Falls, kterou vedli rodiče Hope. Všichni v městečku si pomáhali navzájem a byli na sebe milí.
Celá kniha je spíš o tom, jak se z fiflenky snaží ostatní zase udělat venkovanku, která si váží všeho kolem a je zapálená pro věc.
Ryana jsem chápala, někdy protivný, ale vždy měl důvod.
Léto lásky je velká odpočinkovka. Až tolik, že jsem chvílemi měla co dělat, abych neusnula a konec byl dost uspechany.
Pokračování série ještě šanci dám, ale bude si muset počkat.

TVer
14.06.2023 5 z 5

Čtivé, oddechové, hezké.
Fajn oddechovka třeba na dovolenou.

Books_by_Dee
08.06.2023 1 z 5

IG: @books_by_dee

Ve své knihovně jsem objevila tuhle zapomenutou REDovku s krásnou obálkou od německé autorky Helen Paris. Druhý díl na mě taky čeká, ale ten se asi ještě načeká,protože.

Už hodně dlouho mě knížka tak nesedla, jako právě tahle. Těšila jsem se na popis krásné přírody (nějaká změna od těch velkoměst, o kterých obvykle čtu), ale hlavně na krásný romantický příběh. Tak z 60 % mě knížka nesedla, protože je psaná ER formou. Ne vždy s tím mám problém (Recept na toho pravého, to je 5 pro mě). Je to vždycky šok, ale u té jsem si třeba rychle zvykla a nevadilo mě to, protože to bylo svižný a vtipný a příběh utíkal. U Léto lásky se děj neuvěřitelně vlekl, hlavní postavy, obzvlášť Hope mě absolutně nesedla. Snad jsem fakt nezaznamenala ženskou postavu za poslední dobu, která by mě tak neuvěřitelně lezla na nervy. Mezi Hope a Ryanem jsem necítila vůbec žádnou chemii, to už jsem měla pocit, že tam létají jiskry mezi Hope a její kámoškou. Tohle byl za mě i naprosto zbytečný slow-burn, ale extra slow burn, když všechno se rozlousklo na posledních 40 stránkách.

Ať nejsem jenom negativní musím napsat, že mě sedla změna prostředí od všech těch New Yorků a Bostonů. Bavilo mě jak si celá rodina a celé městečko pomáhalo a ukazovali Hope, že vlastně není vše o penězích, ale spíš o přátelství a vzájemné pomoci.

bezzink
01.06.2023 3 z 5

Mile, ctive, pohodove. No ale dost mirne, fadni, na povrchu, bez chemie, bez vetsich emoci. Takove spis kamaradske.
Soucasny pritel je samozrejme vykresleny jako povrchni, sobecky, nudny karierista. Budouci pritel naopak hodnoucky, milujici, klidny, proste vitez. Bylo to zkratka az moc cernobile, nalinkovane.
No ale na leto - mila oddechovka. :)

Naty21
30.05.2023 3 z 5

Příběh začíná v New Yorku, kde Hope žije svůj sen, luxusní ordinace, život na vysoké noze a skvělý přítel Colin (to byl pěknej vůl mimochodem), pak stačí jedna nehoda, která ji přivede zpět do malého rodného městečka Lynnwood Falls, zpět do rodinné ordinace. Tady potkává Rayna svoji lásku z dětství (vůl číslo 2, i když pak na konci už to nebylo tak hrozné). Hope tak začíná řešit klasické dilema život v New Yorku nebo návrat zpět do městečka?
Tohle je jak příběh od Rosamundy. Taková fajn romantika, nic moc extra, ale prostě, takhle v létě někde na pláži pohodová kniha. Je fakt, že se to uprostřed trochu táhlo, mohlo by to být i kratší. Jako mně neseděly vůbec hlavní mužské postavy, jeden protiva, druhý egosista... Paradoxně mi byly příjemnější postavy vedlejší (o jedné by měl být snad druhý díl, tak uvidíme).
Kniha je prostě takový průměr, dávám plusovém body za veterinární prostředí.

tygřímáma
28.05.2023

Super oddychová knížka plná zvířat, romantiky a lásky.

Moniska2410
08.05.2023 3 z 5

Moc se mi líbilo prostředí ve kterém se kniha odehrávala, miluju zvířata

Kniha má krásnou obálku, jen příběh za mě trochu pokulhával. Asi sem čekala něco víc.

Nějak sem necítila mezi Hope a Ryanem žádnou chemii.

Klidný, trochu romantický příběh, takový lehký, odpočinkový čtení.

Kudík
21.04.2023 4 z 5

Nová autorka, nové městečko se svým přátelským obyvatelstvem a nový příběh, přesto mám v jistých ohledech pocit něčeho známého. Zde se mi nejvíc líbilo zaměstnání Hope a Ryana, vč. jejích rodičů. Různorodost a širší zápřah mě více oslovil v působnosti veterinární ordinace v Lynnwood Falls než-li nadčasovost kliniky v NY. Oceňuji, že autorka neopomněla bezmála každému přiřadit i jeho zvířecího mazlíka. U Colina mi jisté reakce v závěru moc neseděli, to samé u Hope, ale jak to dopadne bylo jasné a s tím očekáváním jsem do toho také šla. U Chiefa jsem se smála, protože shodou okolností sousedé mají fenku bobtaila, která mi naše vzájemné sympatie potvrdila přišpendlením mě na stěnu výtahu a při čtení jsem ji v něm plně poznávala. :) Milovníkům chlupáčů speciálně doporučuji.

KK22
16.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Knížka se mi moc líbila, docela mě překvapilo, že tady na databázi knih nemá zas tak dobré hodnocení. Pravda je, že to není nijak hluboký příběh a děj je celkem předvídatelný, ale bylo to krásné odpočinkové romantické čtení. Prostředí venkova a veterinární ordinace se mi moc líbilo. A do Ryana jsem se ihned zamilovala a celou dobu doufala v happy end, který samozřejmě nakonec přijde dle očekávání...