Lovec záhad

Lovec záhad https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524063/bmid_lovec-zahad-652552103e1ec.jpg 4 3 2

Arnošt Vašíček za desítky let pátrání po záhadách a tajemných jevech projel téměř celý svět včetně mnoha odlehlých koutů obývaných primitivními etniky. V této knize poprvé odhaluje doposud utajené, často až velmi osobní podrobnosti ze svých cest. Líčení zážitků na jednadvaceti expedicích nepostrádá prvky napětí a nebezpečí. Přináší svědectví o podivuhodných setkáních a především záznamy překvapivých a někdy i velmi tajemných událostí, které se na jednotlivých výpravách přihodily. Vyprávění kořeněné vtipem a úsměvnou sebeironií je tak sugestivní, že čtenář má pocit, jako by sám byl účastníkem lovu záhad.... celý text

Přidat komentář

metrolog
03.04.2024 5 z 5

Překrásná výpravná kniha o cestách pana Vašíčka do všech možných koutů světa. Pozor, tato kniha je spíše cestopisem (pan Vašíček je skvělý vypravěč), a tak nečekejte žádné velké luštění záhad, ty jsou tady maximálně jen naťuknuté. Graficky je kniha provedená skvěle a fotografie a mapy jsou opravdu výborné. No, a abych zase jen nechválil, bohužel se zde také vyskytují, i když v nijak velké míře, gramatické chyby a překlepy. To je takovým malinkým kazem na jinak skvělé knize. Za mě plný počet hvězdiček.

lynxir
25.01.2024 3 z 5

Cestopisný průřez cest pana Vašíčka. Projel toho opravdu hodně, takže i při slušné tloušťce knihy je to jen rychlý přehled cest s občasnými zajímavostmi a lehkým náznakem tajemna. Trošku mi vadí, že zde pan Vašíček záhady jen naťukne, a najednou je konec kapitoly a jede se jinam. Pouze otázky a žádný vlastní názor? Ale fotografická dokumentace je opravdu velmi pěkná.


Kniha Lovec záhad je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x