Zapomenuté dívky

Zapomenuté dívky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434132/bmid_zapomenute-divky-MMF-434132.png 4 159 159

Louise Ricková série

< 7. díl >

V lese je nalezena mrtvá žena s výrazně zjizvenou tváří. Identifikace by měla být snadná, ale žena nikomu nechybí a v seznamech pohřešovaných nikdo podobný nefiguruje. Po čtyřech dnech je kriminální inspektorka Louise Ricková – nově vedoucí Zvláštní pátrací služby – pořád na začátku. Po zveřejnění fotky mrtvé ženy získá první stopu. Jistá starší dáma se domnívá, že by se mohlo jednat o Lisemette, chovanku ústavu pro duševně choré. Louise se neprodleně vydá do zrušeného ústavu, aby prověřila složky bývalých pacientů, ale čeká ji nepříjemné překvapení. Podle dochované dokumentace je Lisemette už dávno mrtvá. Ukáže se, že nitky minulosti sahají až do přítomnosti a zřejmě souvisejí s řadou vražd a znásilnění, k nimž v okolí došlo v uplynulých desetiletích. Během vyšetřování se Louise vrací do míst, kde přišla o největší lásku v životě. Nejraději by zapomněla, že tady kdy žila, ale teď musí vyslýchat bývalé sousedy a přátele a čelit vlastní minulosti. Les, který Louise dobře zná z mládí, skrývá nečekaná tajemství. Podaří se jí všechna včas odhalit? Mezinárodní bestseller oceňované dánské autorky krimi. Detektivní série Louise Ricková.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Práh
Originální název:

De glemte piger , 2015


více info...

Přidat komentář

dlabikk
07.03.2024 5 z 5

Napínavý thriller s neotřelým koncem. Kniha se mi moc líbila. Jen mě mrzí, že nemohu sérii poslouchat od prvního dílu. Po celkem nízkém hodnocení jsem mile překvapena a rovnou jdu na další díl :o)

hana1039
08.06.2023 5 z 5

Audiokniha:
Moje třetí audio od této autorky, i když jsem to vzala poněkud pozpátku :-) vůbec to nevadilo...je to fakt mazec,co se děje za zavřenými dveřmi, radši to ani nevědět :-( moc ráda bych věřila, že se postupy v těchto zařízeních o hodně zlepšily jak u nás v Česku tak i jinde...ale, stále je tu to velké ALE....


Vesmich
21.03.2023 3 z 5

Když přihlédnu k tomu, že i v českých detektivkách nebo jiných napínačkách je přítomno reálno, cosi, co je v zemi možné a zvykem, tak tomu tak jistě bude i v těch cizokrajných. Kupříkladu tady v Dánsku mají taky dost složité životy a všelijaké pozoruhodné nápady. Kdekdo má kohosi v pěstounské péči, všichni traumat až na půdu a kostlivců ve skříni...jéje...

edith79
02.12.2022 5 z 5

Tak to byl jedním slovem mazec. Tahle kniha mě tedy hodně překvapila. Moc jsem od toho vzhledem k hodnocení neočekávala a ono to bylo úplně super. Perfektní atmosféra s mrazením v zádech a občasným zhoupnutím žaludku. Svižný děj a sympatické postavy. Pachatele a motiv jsem tušila již před koncem, ale to nic nemění na tom, že v závěru jsem tajila dech, protože autorka se s ničím nepáře, a tak se může stát cokoli. Já tedy doporučuji a těším se na další díl.

Kackac77
01.12.2022 4 z 5

Mělo to spád, četlo se to moc dobře. Ale myslím, že to bylo trošku předvídatelné. Po celou dobu tušíte, jakým směrem se děj bude ubírat, až na nějaké detaily. Taková odpočinková detektivka. I když z některých částí šel trošku mráz po zádech.

March
13.11.2022 4 z 5

Náhodou jsem se ke knize dostala a byla jsem mile překvapená. Taky moc nechápu nízké hodnocení, ale pro mě to byla super krimi. Nejvíce mě bavilo nahlížet do minulosti, z toho co se událo mrazí....kniha se dobre četla, dej běží na několika linkách, takže spoustu napětí a ještě se dle konce máme na co těšit. Vrhám se na další díl.

Parwana
22.10.2022 4 z 5

Velmi čtivá a svižná severská krimi, kde dvojice detektivů vyšetřuje neobjasněné vraždy a znásilnění, vedoucí hluboko do minulosti jedné z ústředních postav. Za chvíli přečteno, těším se na další knihy z této série.

renefer
26.09.2022 5 z 5

Druhá kniha od této spisovatelky a popravdě nechápu nízké hodnocení. Takhle si představuji mrazivé severské krimi se vším všudy, určitě doporučuji.

Nuttelka
18.09.2022 5 z 5

(Audiokniha)
Jo... tohle se mi líbilo, i když to místy bylo mrazivé a měla jsem husí kůži. Celou dobu poslechu mě to drželo v napětí a závěr, celé rozuzlení bylo překvapivé, ani jsem si netroufala tipovat, jak to všechno bylo. Za mě spokojenost.

Danago
05.08.2022 4 z 5

Je to velmi zvláštní, že se jedná o 7. díl. V každém případě mi nijak zvlášť nevadilo, že jsem jej četla jako první. Určitě jsem zde cítila, že se v minulosti něco odehrálo, naštěstí to pro hlavní vyšetřování nemělo žádný vliv.
Příběh je originální , hodně dobře vymyšlený, na můj vkus trošku pomalejší. Téma bylo opravdu hodně drsné a pro někoho by mohlo být až zvrácené, ale zločiny nejsou nikdy v pořádku. Děj byl občas mírně zmatený, takže jsem musela více popřemýšlet, jak to vlastně spolu souvisí a jak k tomu vyšetřovatelé vlastně přišli.

Ráda bych si přečetla všechny díly této série, hlavní vyšetřovatelka je sympatická, chytrá a lidská. Podívám se aspoň po knihách, které u nás už vyšly. Protože tato kniha mě nalákala.

Čtenářka73
02.08.2022 4 z 5

Pěkná detektivka bez potoků krve. Škoda, že do češtiny je přeloženo jen pár dílů této série a zrovna první chybí.

martina.tim
22.06.2022 5 z 5

Opětovně přečteno jedním dechem. Příběh měl sice trošku zvrácené téma, ale byl velice čtivý a nedalo se od něj odpoutat. Hlavní vyšetřovatelku jsem si oblíbila už při čtení Říkej mi Princezno. I když v tomto díle jsem se musela znovu seznamovat s jiným vyšetřovacím týmem než u předešlé knihy, ale i tento jsem si oblíbila. Je pravda, že některé části by potřebovali toru více rozepsat a dovysvětlit a konec bych taky uvítala více rozvinutý, ale i tak to bylo skvělé čtení.
Jediné co nechápu a dost mě vytáčí, je styl vydávání knih. První díl není vůbec pak druhý a třetí a pak zase nic a až tento sedmý. Jako já nutně potřebuji číst i ty předešlé :D :D

BaNaMa
12.02.2022 3 z 5

Četlo se to moc hezky. Příběh zajímavý, ale četla jsem i lepší.

Avila
31.12.2021 3 z 5

Bohužel ale za mě spíš průměr. Námět super ale to zpracování bylo bohužel horší.Četlo se to docela dobře o tom žádná ale bylo to jaksi neohrabané a také místy chaotické...
Nejdříve jsem si myslela že to je prvotina ale pak jsem zjistila že to je už sedmý díl série...
No ještě zkusím nějakou jinou knihu od autorky a uvidím.

Simstr
12.10.2021 3 z 5

Slabší dánská krimi. Nic moc napínavého. A ten konec, co se odehrálo ve stodole... málo uvěřitelné.

HanulkaK.
18.09.2021 5 z 5

Super, dočteno za tři dny a hned se vrhnu na další díl.

mayinka
23.08.2021 2 z 5

Po takových knihach mam divny pocit..... je tam popis nasili, ktery me nuti premyslet o autorove/autorcine fantaziich.
Nevim..., co si o knize myslet. Psana je dobrym stylem.. ale uz ten pribeh nikdy cist nechci.

SimonaP
18.08.2021 4 z 5

Tak tohle mě bavilo moc. Hezký styl psaní, napínavé, sedlo mi to.

Sofonisba
16.08.2021 4 z 5

Děj má spád a švih, situace se mění s každou přečtenou stránkou :))

SilvieSisinka
07.06.2021 4 z 5

Velice čtivé,moc napínavé až do poslední stránky.

Štítky knihy

dánská literatura thrillery severská krimi

Autorovy další knížky

Sara Blædel
dánská, 1964
2020  79%Zapomenuté dívky
2013  64%Říkej mi Princezno
2021  77%Stezka mrtvých
2022  62%Rozpuštění
2013  62%Jen jeden život