Letní přemítání

Letní přemítání https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77234/letni-premitani-77234.jpeg 4 40 5

„Tato knížka není žádným souborem esejů, a tím méně politickým dílem. Je to jen série spontánně psaných poznámek o tom, jak vidím tuto zemi a její problémy dnes, jak vidím její budoucnost a za jaké věci se chci zasazovat.“ Václav Havel

Přidat komentář

Lele61
23.09.2023 3 z 5

Jde o určitý soubor volně uspořádaných poznámek, úvah, názorů a myšlenek týkajících se Havlova dobového pohledu na celkovou situaci v naší zemi, na politiku, jeji problémy a také jeho představ o dalším směřování v budoucnosti.

janulka1310
27.09.2022 5 z 5

Upřímně nechápu, že tuto knihu může někdo hodnotit jako odpad... Vždyť autor v knize píše pouze své úvahy a postoj k celkové politice a jeho vztah k morálce, bez jakýchkoliv urážek ostatních či napadání jiných názorů... Sám jde příkladem a ukazuje, jak moc je důležitá slušnost nejen v politice, ale i v naší každodenní činnosti... I kdyby kdokoliv nesouhlasil s jeho názory na federaci či stranické uvažování, nejde dle mého nesouhlasit s tím, že naše republika potřebuje mnohem více morálních hodnot...Kniha je stará přes 30 let, ovšem Havlova nadčasovost a jeho vhled do vnitřních záležitostí Evropy je prostě neskutečný a bohužel v některých věcech stále aktuální. Toto je má první kniha od Havla a jsem si naprosto jistá, že ne poslední. Myslím, že spousta z nás si ještě neuvědomuje dosah jeho myšlenek a jeho práce.


hnatlubo
14.09.2019 5 z 5

Po přečtení téhle knihy člověk plně docení osobnost Václava Havla. Mrazí mě když si uvědomím jak je dnes určitými lidmi a vysokými politiky pošlapáván jeho morální odkaz.

ZuzanaMrh
04.01.2014 5 z 5

Velice zajímavá kniha. Mnohé, co jsem nechápala a "neviděla" mi osvětluje či ukazuje z jiného úhlu pohledu. Václava Havla jsem si vždy vážila. S každou knihou, kterou přečtu a hrou, kterou shlédnu, jsou můj respekt a úcta k tomuto člověku stále hlubší... Rozhodně stojí za přečtení i pro ty, kteří s ním nesouhlasí...

annihilation
16.09.2012 5 z 5

Velmi chytrá kniha od chytrého muže. Václav Havel se zde snažil zachytit sled svých myšlenek – hlavně o tom, jak by si představoval fungování našeho nově vzniklého státu. Takhle na první pohled to musí vyznít, jako by šlo o knihu ryze politickou, opak je ale pravdou – jde o dílo lidské. Inteligentní úvahy vám možná budou připadat poněkud optimistické – náš prezident vždy věřil v dobro a slušnost lidí. Pokud tedy nechováte odpor přímo k němu, podle mě stojí určitě za přečtení. Spousta krásných myšlenek vás opravdu donutí k jistému zhodnocení vašich názorů a představ, ale určitě vám nebudou násilně vnucovány žádné idey.

Autorovy další knížky

Václav Havel
česká, 1936 - 2011
1975  74%Audience
2010  69%Zahradní slavnost
1989  85%Moc bezmocných
1990  83%Dálkový výslech
2003  72%Pižďuchové