Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana

Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501830/bmid_laska-z-manhattanu-yHa-501830.png 4 127 23

Violet Townsendová vždy vycházela lidem vstříc a snažila se jim zavděčit. Vyrostla na manhattanské Upper East Side v bohaté rodině, kde měla vždy ty správné věci, nosila to správné oblečení a nikdy nevybočovala z řady. Pro lidi kolem sebe by udělala cokoliv, obzvláště pro svou milovanou přítelkyni Edith. A proto, když ji právě ona požádá, aby si vzala pod křídla jejího nenadále objeveného vnuka, který se musí během pár měsíců naučit veškeré finesy života newyorské smetánky, Violet souhlasí. Její cíl? Připravit Kaina Stonea na to, že převezme rodinný podnik. Kain ale není zrovna nadšený a poslušný student… Pochází z New Orleans, svět korporátu se mu příčí a opravdu nepociťuje touhu stát se manekýnem z New Yorku. Alespoň tedy zpočátku – dokud s Violet někde mezi nesnesitelnými večírky a mučením ve formě zkoušení nových obleků nenajdou společnou řeč. Upjatá Violet navíc postupně zjišťuje, že Kain není jediný, kdo se učí nové věci. A jak k sobě nacházejí cestu, pochopí, že slepé následování společenských pravidel nemusí vždycky vést ke štěstí.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Made in Manhattan , 2022


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
17.01.2024 5 z 5

Knížku jsem slupla za jeden den. Neskončila jsem, dokud jsem nedočetla.

Ála1968
14.01.2024 5 z 5

Krásný, romantický a hodně úsměvný příběh.Violet i Kain byli skvělí a jejich slovní přestřelky mě moc bavily. Rozhodně lepší než Láska naslepo


KateTheBlogger
23.10.2023 3 z 5

Klasický retelling příběhu My fair lady, ale naopak a z prostředí moderního New Yorku. Takže vlastně slaďák a příjemná oddychovka.
Příběh je předvídatelný a možná místy až příliš romantický a naivní, ale co jiného od oddychového čtení čekat, že? Plusové body přidávám za zmínku o dvou amerických městech, která bych chtěla někdy navštívit osobně a nejenom prostřednictvím knih, filmů a seriálů.
Hledáte-li nenáročné čtení na víkend, sáhněte po Lásce z Manhattanu.

MAU256
19.10.2023 4 z 5

"Nedělej to vévodkyně." Kainův hlas zněl tentokrát mnohem naléhavěji. Přesvědčivěji. Hruběji. "Prosím tě, neber si ho. Prosím, Violet."

Další krásně čtivá knížka od této autorky. Kain i Violet vyrůstali v jiných poměrech, ale jejich srdce jsou čistá. Je proto krásné, když jim nakonec dojde, že patří k sobě...

bezzink
07.08.2023 3 z 5

Je arogance, pak je treba vulgarni arogance a pak je v podstate uz hulvatstvi a krupanstvi. Hadejte do jake kategorie radim postavu Kaina. No do vsech! Celkem mi to vazne prekazelo, prislo mi to uz za hranici. A ona se sebou nechala dost vorat, za me teda je tohle chovani uz trochu toxic, a to z obou stran.
Naopak Laska naslepo je jednoznacne jina liga. Tu muzu doporucit. Tuhle bohuzel.

pip11
19.06.2023 4 z 5

Hezká, pohodová a zábavná kniha s předvídatelným koncem. Dva lidé z různých světů, a přece jsou si tak podobní...

niknikita
19.04.2023 4 z 5

Nic jsem nečekala, spíš jsem sama sebe překvapila, co jsem si to půjčila v knihovně...
Pretty Woman naopak? Violet a Kain, to jako vážně neexistují horší jména? Málem jsem s tím praštila hned na začátku.

Jasně, byl to slaďák.
A jasně, téma bylo profláknuté až hrůza.
A přesto všechno to bylo zábavné, čtivé a příjemné pro občasné odreagování od starostí.

A jasně, že jsem hodnotila s přivřenýma očima :)

rumova_kulicka
15.04.2023 4 z 5

Jasně, je to slaďárna, náměť není revoluční, už to tady párkrát bylo. Ale kdo si nepotřebuje občas odfrknout u nějaké romantiky, kde ví, že to dopadne dobře, žejo?
Četlo se to dobře, zabralo mi to pár hodin a naladilo pozitivně :-)

Zomy
10.03.2023 4 z 5

Od této knížky jsem nečekala vůbec nic - otevřu a uvidím.
Nalákala mě anotace i obálka, která je ženská a něžná, což bohužel v tomto žánru nebývá časté.
Na začátku příběhu jsem se bála, že Kain bude až příliš velký buran a Violet moc velká fiflena, ale nebylo to tak. Oba byli příjemní a dobře se o nich četlo. Je to úsměvné a fajn.
Trochu mi tu překážela postava kamarádky Ashley, která podle mě měla funkci jen shrnout a posunout děj, působilo to na mě lehce kostrbatě.
Závěr už byl na můj vkus spíš zrychlený a Kain tak nějak ztratil jakoukoliv osobnost.
V každém případě knížka je prima, bavila mě.

Ešína
10.02.2023 5 z 5

Už po 20 stránkách jsem si říkala : Jo, to se mi bude líbit. A? Líbilo... Opět kniha u které je vám jasné, jaký bude průběh ale je to super oddechovka u které nemusíte přemýšlet. Čtení jsem si užila.

SBH
21.01.2023 1 z 5

Tak tohle byl propadák. Přičemž původní záměr měl své kouzlo. Obrácení rolí z Pygmalionu, kdy ušmudlaným Popelákem byl buran z jihu a bohatá princezna z Manhattanu ho měla uvést do společnosti, působilo velmi osvěžujícím dojmem.
Jenže výsledek nestál za nic. Scházely mi scény, v nichž by Violet Kaina „učila“ novému životnímu stylu, soudím, že by skýtaly spoustu prostoru pro vtipné a nečekané situace. V celé knize byla jediná, ta s nákupem oblečení („jen žádnou růžovou“ – Kain byl, panečku, chlapák!), přičemž o pár stránek dál Violet vytáhne růžovou kravatu, no, hm…
Ale nejhorší tragédií byly charaktery hlavních protagonistů. Violet, byť v úvodu vylíčená jako sebevědomá, bohatá a velmi milá mladá žena, se projevovala jako nejhorší slepice všech dob. Její slušné vychování a glanc se řítily do hlubin pokaždé, když si Kain přejel rukou přes poklopec (citace z díla). Je schopná postavit do latě celé představenstvo firmy, zato jakmile na ni Kain promluví, a to prosím vždy vulgárně, lascivně a hrubě, zírá na něj jako na svatý obrázek. Žena, které se chlap „zmocní“, a následně jí přikáže, aby „vypadla z jeho bytu“, by se takovému hulvátovi měla do smrti vyhýbat. Pokud po něm nadále vzdychá touhou, nezaslouží si volební právo.
Kain totéž v bledě modrém. Neurvalý neandrtálec, který partnerku jenom uráží a ze všech sil souloží se všemi pochybnými individui v okolí. Jeho postava je totální klišé propadák, proboha, to musí být chlap vždycky sexy jenom svým zjevem? Nemůže být zajímavý něčím jiným?
Celý jejich vztah se točil v kruhu, kdy Kain Violet setrvale odkopával a ona za ním setrvale dolejzala. Fujtajbl až do samotného konce.
Volba jmen ústředních soků – Kain a Keith – byla vyloženě nešťastná, vedlejší postavy ploché jak žehlící prkno, dočetla jsem se skřípěním zubů, zkrátka jednoznačné zklamání. Škoda, přeškoda.

Evaho73
06.01.2023 4 z 5

Pri tomto žánri ma už máločo osloví svojou originalitou a ani táto kniha nie je výnimkou.
Ako nenapraviteľnej  romantičke mi to vôbec nevadí a v tomto prípade ma zápletka aj hlavné postavy s úplne rozdielnym charakterom pobavili. Bolo to milé a úsmevné čítanie, ktoré mi spríjemnilo sviatočné chvíle. 

mikika
02.01.2023 4 z 5

roztomilé, sladké, dokonce ještě o fous milejší než Láska naslepo.

Kaja1
24.12.2022 4 z 5

Tak jo, občas potřebují nějakou tu "romanťárnu" a tahle byla pěkná láska, bohatství, pozitivně naladění lidé a sem tam nějaký mráček na nebi.

Kudík
11.12.2022 4 z 5

Příjemné překvapení, které se četlo s naprostou lehkostí. Milá a celkem obětavá, ale také dosti snobská, Violet s její Coco v kabelce a protikladem je Kain, který z počátku nešel pro drsnější slovo daleko. Violetina "adoptivní" babička Edith, která byla skutečnou Kainovou a její hypochondrický komorník Alvin, nejlepší přítelkyně Ashley a něco jako skoro snoubenec Keith, jsou postavy, které v knize také potkáte. Některé uvidíte raději, než jiné. Sice se nejedná o nijak překvapující děj, natož závěr, ale pro odbočení od reality a vypnutí mozkových buněk je kniha ideální.

Ketfl
27.11.2022 5 z 5

Tohle bylo neskutečně milé, odpočinkové a romantické počteníčko! Krásně se to četlo a jiskra mezi hlavními hrdiny byla dokonalá. To si vždycky mega pochvaluji. Violet byla ze začátku pěkná snobka a Kain bručounský dřevorubec s nevymáchanou tlamiznou. Kolikrát se teda k Violet choval hrozně, až mi to bylo líto. Ale celkově to bylo parádní a vývoje obou hlavní postav skvěle zpracované. Jasně, kniha vás v ničem nepřekvapí, ale pokud si chcete přečíst pěknou romantickou oddychovku, tak tohle vás rozhodně nemůže nijak zklamat. Za mě to bylo opravdu moc pěkné.

knihomolkaJani
16.11.2022 4 z 5

Jako celek je kniha skvělá, ze tří čtvrtin je tedy dost předvídatelná a bez nějakého většího vzrušení, ovšem ke konci jsem se i já dočkala menší zástavy srdce a obrovského překvapení.
Hlavní hrdinkou je zde Violet, je to ten typ, který dělá vše správně a ve všem je dokonalá. Já si jí moc oblíbila, nakonec je to ona kdo zde prochází proměnou, než její "projekt" Kain.
Celá kniha začíná ve stylu: "Víc much nachytáš na med než na ocet",

"Jaký chceš abych byl. Tvůj dokonalý, nudný výtvor, tvoje podomácku vytvořená loutka, kterou bys předváděla svým kamarádkám. Nebo rebel neurozeného původu, co tě dokáže skvěle uspokojit v posteli."

Co si opravdu užijete je jejich jiskření a sbližování se, a ta přezdívka kterou dal Kain Violet.. Awww - získal si mě úplně celou.
Příběh je nejen o lásce, ale i o hledání vlastního života a štěstí.
"Třeba to, že život by měl být lepší než jenom v pořádku."
Ano, i v této knize objevíte pár nudnějších kapitol, ale v rámci žánru a jako celek je kniha velmi povedená.
Autorku Lauren Layne si určitě připište na svůj seznam!

moma08
16.11.2022 5 z 5

Tohle byla (pro mě mile) překvapující romantická jednohubka, která se opravdu dobře četla, i když to bylo napsáno stylem, kdy vypráví pouze jeden hrdina (osobně mám raději, když si mohu přečíst, co si myslí i protějšek).
Ze začátky knihy je jasné, jak to dopadne, ale to se dá od toho žánru čekat.
Já jsem si čtení užila.

Blanka29
13.11.2022 4 z 5

Mila oddechovka, ktera nas zavede do sveta bohatych a privilegovanych. Bohata, snobska divka dostane za ukol, udelat z normalniho a "sveho" chlapa, jak to napsat....snoba...Postupem casu zjistuje, ze jeho svet neni tak spatny jak se na prvni pohled zda.....

janka2000
07.11.2022 3 z 5

Příběh bohaté privilegované holky a obyčejného chlapa je založený na osudové výzvě, aby tato slečna tohoto nalezeného vnuka vychovala na jeho nový post šíleného boháče. Vtipné, lehké a oddechové čtení.

Štítky knihy

Manhattan (New York)

Autorovy další knížky

Lauren Layne
americká
2023  77%Ian
2022  76%Láska naslepo
2022  80%Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana
2023  84%Matt
2024  87%Kennedy

Kniha Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana je v

Právě čtených3x
Přečtených164x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce159x
Chystám se číst109x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x