Láska naslepo

Láska naslepo https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490750/bmid_laska-naslepo-0mh-490750.png 4 143 34

Gracie Cooperová je veselá, ochotná a snaží se vytěžit maximum z každé situace. Když její otec několik měsíců po zjištění diagnózy rakoviny plic zemře, odloží Grace stranou své umělecké ambice a plány a převezme jeho obchod se šampaňským na Manhattanu. Záhy ale zjistí, že výnosy z prodeje jsou čím dál nižší, a ještě k tomu se ji z prodejny pokouší vystrnadit velká korporace vedená pohledným, ale otravně arogantním Sebastianem Andrewsem. Gracie nedokáže snést pomyšlení na to, že bude muset zahodit otcův sen, stejně jako předtím svůj. Připadá si zahnaná do kouta, přičemž ale nechce přátelům ani rodině přiznat, že uvažuje o zavření obchodu, a proto hledá útěchu jinde – na anonymní internetové seznamce, kde zvolna propadá kouzlu uživatele s přezdívkou Sir. Přestože ale Gracie z každého online setkání se Sirem zaplavuje pocit blaženosti, nemá tušení, že ho již potkala ve skutečném životě… kde jeden druhého nemohou vystát!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

To Sir, with Love , 2021


více info...

Přidat komentář

Lanika
18.02.2024 3 z 5

Sladký, romantický příběh na dovolenou. Dost předvídatelný, nijak překvapivý. Ale i tak se četl pěkně.

BlaV.
13.02.2024 3 z 5

Byl to bonus k nákupu - klasická červená knihovna, ale dobře se mi četla - mám ráda bublinky, Teorii velkého třesku, obrazy, Bohemian Rapsody ...


Ála1968
13.01.2024 4 z 5

Dostala jsem přesně co jsem chtěla.Nenáročnou,milou romantiku na jeden večer.I když víte,jak to dopadne, přesto si knihu musíte přečíst a nenudite se.Je to takové milé, nenáročné pohlazení po duši

Nikol1212
12.01.2024 3 z 5

Hrozně, hrozně dlouho jsem nečetla tak předvídatelnou knihu. Ale potřebovala jsem nějakou oddychovku, slaďárnu.. Takže jsem zvolila správně, účel splněn :)

MAU256
16.08.2023 4 z 5

"To jsi ty," řeknu tiše. "Vždycky jsi to byl ty." "Ano". Šeptá to a pomalu zvedne ruku k mé tváři a prstem mi setře slzu, o níž ani nevím, že mi ukápla. "Ano."

Krásné, romantické čtení. Příběh Gracie a jejích vysněných princů. Na jedné straně Sir, se kterým si dopisuje, na straně druhé Sebastian. Kdo z nich ji nakonec získá, když oba už mají její srdce, nebo to bude úplně jinak? Romantickým dušičkám knížku můžu jen doporučit.

Knihotyna
10.08.2023 2 z 5

Přečteno. A musím říct, že jsem se musela trošku nutit.
Kniha mi nesedla. Přišla mi zdlouhavá, nemohla jsem se začíst, všechno bylo prvoplánové a bylo jasné, jak to dopadne :). Mě to nesedlo, což ale není vina knihy!
Autorka sama v závěru přiznává, že chtěla napsat něco velmi podobného filmu Láska přes internet, ale zasazeného do 21. století.
Bohužel, vše mi přišlo až příliš zalité sluncem, na mě až moc. Kniha není erotická, ale jedná se o romantiku, takže kdo by měl podobné téma rád a nevadilo mu, že vlastně dopředu vše ví a pouze čeká, jak se to vyvine, tomu knihu doporučuji :).

Co se mi líbilo:
- vztahy Gracie a jejich sourozenců
- vztah Sebastiana a jeho rodičů
- všichni zaměstnanci Gracie
- Sebastian - no, takový princ na bílém koni ve všech ohledech

Ešína
31.05.2023 5 z 5

Jedním slovem.. Roztomilé. Příjemný a sympatický příběh, který nijak neurazí. Hlavní postavy byli milé a vůbec ne otravné. Opravdu jim závidím takovou osudovou a pohádkovou lovestory.

pip11
14.04.2023 5 z 5

Gracie celý život sní o tom být malířkou, místo toho vede rodinný obchod se šampaňským, na památku svého otce. Pohodový, úsměvný a moc příjemný příběh.

Aracely
02.04.2023 4 z 5

Máme tady Lásku přes internet. Doslova...
Milé, oddechové čtení na pár večerů.

KerrKnock
09.01.2023

Moc pěkná, oddechová knížka. Pěkné prostředí, fajn postavy, doporučuju :)

Miška935
07.01.2023 4 z 5

Velmi příjemná oddechovka na dva večery. Už na začátku víte jak to dopadne, ale i tak jsem si příběh užívala. Příjemná kniha :)

lucisa.n
27.12.2022 3 z 5

Gracie je mladá single žena, která žije pro rodinný obchod - Bublinky a jiné. Chce ale také žít pro něco, nebo spíše pro někoho jiného. A po vzoru moderního seznamování si založí internetovou seznamku. Ta je však založená na poznání druhého pouze přes písmenka, žádné fotky! Gracie se tam seznamuje s mužem, kterému dala pracovní jméno “Sir”. Tento Sir má však jednu nedokonalost, a to, že se na seznamce ocitl náhodou a je vlastně zadaný.. Jinak by byl úplně ideálním protějškem. Zatímco Gracie řeší svojí “nešťastnou platonickou” lásku, musí řešit ještě dotírajícího zájemce o prostor, kde se nachází její obchod. Zájemce má s obchodem úplně jiné plány a snaží se Gracie přesvědčit, aby svoji smlouvu vypověděla dříve. Samozřejmě ne zadarmo…

Občas mám chuť si přečíst něco nenáročného a oddechového. Na takovou náladu je tato kniha ideální. Romantika od začátku až do konce, sice dost průhledná, hned budete vědět, kam to všechno směřuje :D Nicméně u čtení opravdu vypnete a necháte se unášet dějem.
Vyprávění je kromě děje proloženo i chatovou konverzací mezi Gracie a Sirem, což rozhodně dodává na zajímavosti.
Byť se mi příběh líbil, četl se rychle, tak jsem si vlastně po většinu knihy nedokázala k postavám vytvořit nějaký hlubší vztah. Zajímalo mě, jestli se potvrdí moje teorie, takže jsem četla dál a dál a musím říct, že na to, jak je většina knihy celkem pozvolná, tak konec je grandiózní, až jsem byla dojatá :) Teorie se mi potvrdila, takže se žádné překvapením nekonalo, ale i tak se jedná o průměrnou, avšak velmi příjemnou oddechovku :)

Kudík
16.12.2022 4 z 5

Sice mi příběh "Láska z Manhattanu" přišel lepší, ale tento za ním nijak zvlášť nezaostává. Lehce zavádějící anotace mnohé prozradí a pochybuji, že je někdo překvapen totožností "Sira" a extra jej baví přílišná naivita Grace. Přesto je to sympatické a dosti pohádkové čtení, kdy jsou hlavní hrdinové v obložení skvělých rodin a přátel, jedním kocourem a litry bublinek. 3,5*

Ketfl
28.11.2022 4 z 5

Moc pěkný příběh, i když víc pohádkový než Láska z Manhattanu. I tak se to skvěle četlo, hlavní postavy mi byly moc sympatické. Je to prostě takové odpočinkové počteníčko na jeden, dva večery. Já jsem spokojená. Určitě si nenechám ujít další knihy od autorky.

Holubicka1
25.10.2022 3 z 5

Pohádkový příběh, bez zbytečného drama, který přečtete během jednoho večera. Je roztomilý, romantický a vtipný,ale nečekejte že si z něj sednete na zadek. Je to odpočinkový příběh, který neurazí a vy se u něj budete uculovat a prožijete pohádku v moderní době.

Gracie Cooper provozuje rodinný podnik na Manhattanu, který se snaží udržet nad vodou. Její dny jsou plné obav,kdy opravdu šťastná je jen při dopisování si se záhadným " Sirem", kterého poznala díky seznamce. Ta je založena pouze na dopisování s člověkem o kterém nevíte nic, ani jak vypadá a je jen na vás, pokud se rozhodnete potkat s člověkem, kterého jste neviděli a důvěřovat svým citům na základě dopisování. Na scéně se, ale objevuje nechvalně známý podnikatel Sebastian Andrewsen, který chce obchod koupit. Čím více Gracie Sebastiana poznává, tím více si uvědomuje, že není jen chladný obchodník,ale skrývá se v něm mnohem víc.
Gracie se, ocitne mezi dvěma muži,kdy o jednom ani neví jak vypadá a druhý se jí snaží připravit o podnik. Musí se rozhodnout zda bude dál snít nebo opravdu žít.

LaBobule
17.10.2022 5 z 5

Presne tohle jsem nyni potrebovala. Krasna mila pohadkova romantika. Hlavni hrdinka se snazi naJIt rovnovahu mezi realitou a svoji snovou vybajevou romantickou a pohadkovou verzi zivota. Ma to stesti, ze se ji krasne propoji pohadka s realitou. No, kdo o tomhle aspon nekdy nesnil? Precteno jednim dechem. Hlavni hrdince jsem naprosto rozumela.

havrmoni
18.09.2022 4 z 5

Pěkná pohodová kniha. Mám ráda film Láska přes internet, takže za mě spokojenost.

petusska01
01.09.2022 3 z 5

Veľmi milá, príjemná knižka, viac menej jednoduchá, nakoľko "zápletku" si vieme už od začiatku domyslieť. Vôbec to ale nevadí. Je to taká slowburn romantika medzi dvoma dospelými ľuďmi. Pričom v popredí je okrem toho aj akýsi vývin z trošku utláčanej Gracie, s malou sebadôverou vo svoje schopnosti a neustále napĺňajúcou priania niekoho iného na samostatnú ženu, umelkyňu. Na ňu je viac menej zameraná pozornosť, mužská postava nie je až tak rozobraná, dozvedáme sa o nej maximálne z dialógov. Napriek tomu, že my čitatelia vieme vopred všetko a viac menej Gracie aj Sebastian robia také detinské "chyby' tak je to veľmi príjemné čítanie, nenáročné, romantické bez výrazných emočných výkyvov.

jitka_dankova
14.08.2022 5 z 5

Sladký romantický příběh dvou dospělých lidí. Sama autorka se netají velkou inspirací filmem "Láska přes internet" z roku 1998, toužila ale napsat vlastní verzi příběhu lidí, kteří se do sebe zamilují dvakrát, jednou osobně a jednou při dopisování. Film jsem neviděla a nikdy mne nelákal, zato tato kniha, té jsem už podle anotace nemohla odolat, i když příběhy dospělých žen téměř nevyhledávám.

Dopisování mezi hlavními hrdiny je nádherné, jako z jiného světa, nicméně je vlastně hodně v pozadí. Celý příběh se spíš točí kolem toho, co spolu postavy prožívají při boji o obchod se šampaňským a to je dobře. Děj plyne jen pozvolna, v knize nejsou žádné veliké zvraty, jde o naprostou oddechovku. Spousta řádků padla na dýchánky s kamarádkami, na rodinné sešlosti a vůbec na takové ty příjemné vztahy. Hezky se četlo o tom, jak je hrdinka obklopená přáteli a byť to mohlo knihu prodlužovat a může se někomu zdát trochu nudnější, jsem moc ráda, že příběh nebyl jen a pouze o hlavní dvojici. Po přečtení ve mně zůstal takový ten krásný pocit a je mi jasné, že se k této sladce romantické knížce rozhodně budu vracet.

Dellphi
23.07.2022 5 z 5

Nádhera. Moc milá a romantická knížka, kde jsou všechny postavy sympaticky vybarvené, žádné velké drama, jen spoustu lásky (jak té rodinné, tak i té romantické) … Strašně se mi líbily vzkazy, které si mezi sebou posílali Lady a Sir. Autorku jsem do této chvíle vůbec neznala, ale rozhodně si přečtu další její knihy a všem ji vřele doporučuji.

Štítky knihy

internetová komunikace

Autorovy další knížky

Lauren Layne
americká
2023  77%Ian
2022  76%Láska naslepo
2022  80%Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana
2023  84%Matt
2024  87%Kennedy

Kniha Láska naslepo je v

Právě čtených3x
Přečtených186x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce174x
Chystám se číst158x
Chci si koupit19x
dalších seznamech6x