Netopýři létají za šera

Netopýři létají za šera https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37467/netopyri-letaji-za-s-37467.jpg 4 22 22

Lam & Coolová série

< 7. díl >

Dva starší muže, bratrance, spisovatele a obchodníka, pojí jen velice úsporné a chladné vztahy. Majetnější z nich umírá náhle na následky neidentifikovatelné choroby a v závěti odkazuje bratranci jen nečekaně malou sumu peněz. Současně je na ulici sražena autem sekretářka zemřelého, jejíž tajný ctitel dá do pohybu vyšetřování, které odhalí složitý případ podvodu a vraždy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ametyst
Originální název:

Bats Fly at Dusk , 1942


více info...

Přidat komentář

pepa4081
22.04.2021 4 z 5

Jedna ze série s Donaldem Lamem a Bertou Coolovou. Donald je v armádě, takže se vyšetřování většinou zúčastňuje pouze formou rad v krátkých telegramech. Všechna práce je tedy na Bertě. Případ se zajímavou zápletkou a rozuzlením. Pěkná detektivka ze „staré školy“ na jedno, dvě odpoledne. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.

kokrokr
09.03.2021 3 z 5

Překombinovaný a málo záživný příběh. Mám Donalda a Bertu opravdu rád a u většiny jejich příběhů jsem dal čtyři body. Zatím jsem přečetl asi třicet knih z této série a tuhle považuji za nejslabší.


konicekbily
06.11.2020 4 z 5

Pěkně zpracovaná zápletka je časově umístěna do roku 1942, do druhé světové války, a to je právě Donald ve službách v námořnictvu Spojených států. A tak je Berta na řešení případů odkázána sama. Naštěstí má zrovna kratičkou dovolenou a pomůže jí zapeklitý případ vyřešit. Příjemná jednohubka!

Česneksmedem
27.10.2018 5 z 5

Čtivá klasická stará detektivka.
Vypíchnu čtyři „postavy“. Tou první jsou doláče, neboť o prachy jde vždy až na prvním místě. Tou druhou je detektivka Berta Cool(ová), která je krapet temperamentně podivočená, ale vzhledem k jejímu jménu a příjmení se jí to dá odpustit. Její klasickou hláškou je: „To mě teda usmažte místo řízku!“. Třetí postavou je tajemný slepec, který má tak špicovní ušiska, že uslyší i jak se vám vykle sedmička vpravo dole. A konečně postava čtvrtá, tou je netopýr. Zde je jedna z mála slabin knihy, neboť označení netopýr je příliš obecné a vágní. V naší vesničce střediskové jsme totiž takřka všichni odborníky na tyto polétavice a rozpoznáme všech 24 druhů u nás žijících. Naše náklonnost k nim se odráží i v tom, že jejich obrázky máme na tričkách, trenclích, ponožkách a někteří odvážnější je mají vytetované na - no však víte.
Knížka má pouhých 173 stran, takže než vám slehne po obědě řízek, máte přečteno.