Lahodně s Ellou

Lahodně s Ellou https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249278/bmid_lahodne-s-ellou-MFI-249278.jpg 4 115 20

Lahodne s Ellou série

1. díl >

Úžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo. Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené na syrové stravě a pestré zeleninové saláty – to vše naleznete v této knize. Ella totiž věří, že základem životosprávy mají být přírodní suroviny, které budou jako balzám pro vaše tělo. Pokrmy připravené podle jejích receptů jsou jednoduché a chutnají báječně. Kniha v sobě skrývá více než 100 receptů na jídla, která neobsahují cukr, lepek ani mléčné výrobky. Vaše chuťové buňky vám poděkují, vaše pleť bude jen zářit a vy se budete cítit zdraví a plní energie. Ella si sama dříve nedokázala představit život bez cukru. Ví tedy moc dobře, jak obtížné bývá změnit své stravovací návyky. Její blog DELICIOUSLY ELLA si proto nesmíte nechat ujít! Každý měsíc jej navštíví dva milióny čtenářů z celého světa. Inspiraci Ella čerpá ze svých vlastních zkušeností a poznatků, které jí pomohly uzdravit se jednoduše pomocí vhodné životosprávy. Je neuvěřitelné, kolik různých pokrmů lze vytvořit za použití velmi jednoduchých ingrediencí a jak snadné je nahradit vaše oblíbené pokrmy jejich zdravými variantami. Ze všeho nejvíce vám Ella chce ukázat, že tento způsob stravování vůbec není založen na odříkání či hladovění. Podstatné je osvojit si pozitivní a zdravý životní styl.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Omega
Originální název:

Deliciously Ella


více info...

Přidat komentář

Ajaiwik
10.11.2022 3 z 5

Příběh Elly je inspirativní, ale recepty mi připadají nevyvážené, ve spoustě mi chybí pořádný zdroj bílkovin…

Angelika92
18.10.2020 3 z 5

Čekala jsem od této knihy něco jako WOW. Ale až tak super to nebylo. Určitě autorka má s knihou úspěch i s recepty. Ale doporučila bych lepší překlad - pořád stejné fráze, opakované zvláštní spojení slov. Zatím jsem nic z toho nevařila, pár receptů chci rozhodně zkusit.


ochwey
28.01.2020 2 z 5

Ten překlad je naprosto tragický. TRA-GIC-KÝ. Já nevím, jestli to akorát hodili do google translatoru, nebo proč jsou ty věty tak strašně šroubované a proč je použitá naprosto nečeská větná skladba a hrozně divná slova (nebo teda normální slova, ale v naprosto divném kontextu, která se navíc pořád opakují, měla jsem u kapitol pocit, že čtu pořád to samé dokola, jen o jiné surovině). Knížka absolutně není přizpůsobená českým podmínkám, viz kapitola o pohance jako něčem nedostupném? Poznámky na konci knihy jsou už jen třešnička na dortu, to jsou snad stažené popisky zboží z eshopů nebo co.
Ať Ellu jen nehaním - recepty i příběhy jsou fajn, něco jsem vařila přímo podle knížky, ale protože jsem celkem zkušená kuchařka, spíš jsem to brala jako inspiraci a dotvořila jídlo podle svého, podle toho, co zrovna nabízel špajz a lednice, takže úplně nemůžu posoudit, do jaké míry jsou jídla chutná (to mi taky přijde jako wtf, když lidi něco uvaří podle kuchařky a stěžují si, že je to málo okořeněné - si to okořeňte podle chuti, ne asi, když vidím, že se mi vyvařuje voda, doliju a nedržím se dvou hrnků. co jsou v receptu atd.. - viz komentáře ke knížce třeba na goodreads).
Pro mě jsou recepty průměr, ale ten překlad, ten to fakt shodil.

Meginho
30.07.2019 5 z 5

Kupovala jsem si "Ellu" s tim, ze knizka vypada moc mile a muzu vyzkouset par receptu. Tenkrat jsem netusila, ze me tato povedena kucharka nauci varit, a dokonce tak, ze si vsichni pochutnaji. Kazde jidlo je predstaveno malym milym uvodem, hezkou fotkou, snadnym popiskem, seznamem surovin a par tipy na zaver. Priprava je opravdu snadna i pro varenim nepolibene, jidla jsou vynikajici a mohu jen potvrdit, ze se po nich citite skvele. Uz to neni jidlo, ale zaroven takova pozitivni energie :) Mohu jen doporucit ( i ne-veganum a ne-vegetarianum - sama vegan nejsem). Tesim se na dalsi dily, doufam, ze me nezklamou.

angloumene
09.07.2019 2 z 5

Nějak jsem si myslela, že celosvětová mánie ohledně Elly bude založená na skutečném umu. Po zakoupení kuchařky mám pocit, že jde hlavně o příběh. Jestli se necítíte dobře, nejste spokojení se svojí postavou a vůbec je něco špatně, určitě bude super, pokud vám Ella dokáže trochu ozdravit jídelníček. A vlastně vás hlavně namotivovat pozitivním přístupem a příkladem, že to jde. Já jsem si knihu pořídila spíš s touhou poznat nové recepty, naneštěstí jich kuchařka nenabízí mnoho. Pro někoho, kdo je trochu zkušenější s prací s luštěninami, ovocem a zeleninou se v knize opravdu mnoho nenajde. Pokud ale teprve začínáte přecházet na stravu, která neobsahuje tolik masa, Ella může být právě pro vás. Najdou se zde totiž na přípravu i čas nenáročné a jednoduché recepty. Postupy jsou jasné a ke každému pokrmu je také přiložena fotografie. Celkově knihu vnímám spíš než jako kuchařku jako příběh o cestě k lepšímu zdraví. Jestli dokáže někoho přesvědčit, aby se vydal cestou zdravé výživy, určitě si zaslouží své místo.

Anya636
06.03.2019 4 z 5

Skvělý start ke zdravé výživě. Trošku zklamání protože používané "koření", tamari a tahini, nezachrání všechno. Nicméně doporučuji všem, které výživa zajímá.

Kamiliana
21.02.2019 5 z 5

Wow, konečně zdravé recepty, u kterých nemusíte přemýšlet, z čeho je asi tak uděláte, čím co nahradíte a kdo by to doma vůbec jedl :-)

anntine
01.09.2018 4 z 5

Spousta užitečných a všestranných receptů, které lze pokaždé trochu přizpůsobit aktuální náladě a sezóně. Oceňuju hlavně autorčinu snahu, aby rostlinná strava neznamenala odebrání spousty potravin z jídelníčku, ale naopak byla velmi pestrá, hravá a chutná.

adorjas
30.01.2018 4 z 5

Mňa tie jej knižky proste bavia. Ella vás neláka do číro veganského sveta, tvrdí, že ak chcete k zelenine mäso, tak si ho dajte. Tvrdí, že kalórie pri jej jedlách nie je potrebné počítať, že ide o stravu, úžitok a vitamíny z nej. Recepty jednoduché, efektné. Milujem to, že pred každým receptom napíše o jedle pár slov, taký priam úvodník. Ak máte rady zeleninu, bude Vás táto kniha baviť.

P.s. Mám aj Ellinu druhú knihu "Lahodne s Ellou každý deň", a napriek kritike, nemám pocit, že by sa jedlá v týchto dvoch knihých nejako opakovali. Skôr sú to variácie so zeleninami a inými koreninami, čo určite ocenia amatérskejší kuchári.

Keiko.L.
27.01.2018 5 z 5

Kniha, která mi změnila život. Už článek v časopise, který jsem si o Elle přečtla mi ukázal světýlko mé cesty. Stala se mou inspirací, dodala mi odhodlání a energii, kterou jsem pocítila už při čtení.

Veronicess
16.01.2018 4 z 5

Super kniha plná nápadov. Okrem toho vyzerá krásne, fotky sú nádherné a jedlá naozaj chutné a veľmi jednoduché. Jediné mínus je že niektoré suroviny sú drahé, ale po vyšších počiatočných výdajoch sa suroviny dajú využiť viackrát na kopu receptov, takže to potom vychádza pekne.

VeryH
09.12.2017

Výborná kuchařka nejen pro vegan. Je pro každého komu záleží na tom, co a jak jí. Jednoduché, chutné recepty, které jsou možná na některé ingredience náročnější, ale není problém je sehnat ve zdravé výživě či na internetu. Ella se snaží, aby jste mohli vařit ze stejných surovin více různých jídel, proto se nemusíte bát, že byste danou surovinu využili pouze na jeden recept. Zároveň by se mohlo zdát, že některé ingredience jsou drahé, ale používají se pouze v malém množství, takže vydrží dlouho (např. nepražený kakový prášek, tamari).
Za mě určitě super knížka do knihovny, mám ji jen půjčenou a vím, že vrátit ji určitě nechci. Některé recepty jsem vyzkoušela a byly výborné. Kniha je velmi líbivá a ráda v ní kolikrát jen tak listuji :)

Marčullkas
04.11.2017 5 z 5

Za mě opět skvělá a nápaditá "zdravá" kuchařka. Je to velice inspirativní kniha, která Vás přinutí se zamyslet nad skladbou svého jídelníčku :)

ElfkaEleanor
28.10.2017 5 z 5

Chutné recepty, které mohu jedině doporučit. Hlavně však oceňuji rychlost přípravy a dostupnost surovin, z nichž Ella vychází. Konečně někdo, kdo nejen vaří, ale taky pracuje. A povídání o různých surovinách není zdlouhavé a nudné jako u jiných autorů.

Janin
20.05.2017 4 z 5

Z knihy jsem nadšená.Líbí se mi rychlé,jednoduché, srozumitelné a časově nenáročné recepty.Získalo si mě i příběh autorčina života,zdravotní problémy,kterými si prošla a díky nimž dokázala nerezignovat na život.

GreenMagritte
06.01.2017 5 z 5

Kniha je skvělým pomocníkem pro ty, kteří chtějí jíst zdravé jídlo, nebo jen oživit svůj jídelníček. Specifikum je, že Ella je veganka, takže v knize nejsou recepty s živočišnými produkty. Rovněž se v receptech nenachází bílá mouka, rafinovaný cukr a maso. Přesto kniha nepůsobí ortodoxně, protože se recepty dají volně upravovat, tj. vyměnit rostlinné mléko za mléko kravské, k pohankové kaši si dát rybu, salát zkombinovat s masem, místo kokosového oleje dát máslo, apod. Recepty jsou variabilní, ale hlavně opravdu velmi chutné a zábavné.

S čím jsem měla trochu problém, je velikost porcí, protože mi přišly vždy moc velké. Když je předpis pro 4 lidi, tak z toho bylo vždy porcí minimálně pro šest lidí. Co mi také chybí, je tabulka výživových hodnot. Tato kuchařka sice nechce být o hubnutí a o kaloriích, ale i zdravé věci dokážou být pěkně tučné a sladké (především recepty s banány, avokádem, kokosovým tukem, datlemi, atd.)

J.books
30.06.2016 3 z 5

Hodně teorie a celkově mě víc baví druhý díl :)

Lily Sue
20.01.2016 2 z 5

Český překlad je katastrofa. Za všechno mluví strana 33, kde je úplně nesmyslný článek o pohance, nesedí podnět s přísudkem atd. Vím, že je to kuchařka, ale je v ní strašná spousta chyb. Pravděpodobně ji před vydáním nikdo nečetl. Recepty jsou dobré, i když někde je strašně moc sladkého (sirupů atd), téměř všude sojovka a tahini pasta. Ale i tak se z toho dá dobře a zdravě uvařit.

Gee.Rocks
10.01.2016 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších kuchařek. Recepty jsou velmi snadné, přirozeně a nenásilně bezlepkové a veganské. Před Ellou smekám.

bytost
10.12.2015 5 z 5

Knihu velmi doporučuji, kuchtíte s živou a kvalitní surovinou a jídlo se tedy stává lékem. Recepty jsou určeny nejen pro nemocné, aby mohl nastat proces uzdravení. Ale, a to především, jako návod jak se stravovat pro udržení zdraví. Syn je vegetarián již řadu let a já s jeho pomocí nacházím potěšení z jídla bez cukru. Je tolik variant čím sladit, pochutnat si a ještě dát zdravou energii svému tělu. Neváhejte a čtěte, jak zažívat blaženost při jídle..:-)