Conan Destilátor

Conan Destilátor https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383686/bmid_conan-destilator-YF5-383686.jpg 4 44 9

Kroniky Jakuba Vandrovce série

< 8. díl >

Na divokém východě se před mnoha lety zrodil muž. Legenda. Ten, kdo bojuje proti upírům, vlkodlakům, démonům, ďáblům i místním policistům. Jakub Vandrovec, exorcista samouk, jehož se bojí, ale zároveň neváhá přizvat ke spolupráci církev nebo hygienický úřad. Již po osmé máme příležitost poznat jeho příběhy, nad kterými mnozí nepřestanou žasnout. Seznamte se s Jakubem, který se neváhal postavit se faraonovi, vrazil kůl do hrudi Lenina a započal revoluci. Muž, který se postavil nebi i peklu, kde způsobil totální destrukci, nebo odpálil Smrťáka panzerfaustem. Vítejte v jeho světě, kde ve společnosti podobně zpustlých kumpánů pije, pálí samohonku, tropí výtržnosti a v souladu s tradicí zarputile válčí s příslušníky nepřátelského rodu Bardaků. Takového dědu byste prostě chtěli mít doma!... celý text

Humor Povídky Fantasy
Vydáno: , Sdružení Jakuba Vandrovce
Originální název:

Konan destylator , 2016


více info...

Přidat komentář

Jarka_rybář
11.02.2023 5 z 5

Hm... Moc pěkné. Není to úplně klasický Jakub, trošku mi tam scházelo více nadpřirozených potvor, tyhle povídky jsou víc do sci-fi, ale z vandrovcovské poetiky se nic neztratilo. Dokonce mám pocit, že jsem se o Jakubových dovednostech dozvěděla i něco nového. Řečeno prostě: Zatraceně dobrý, jen zombíků je tam málo. Rvačky dobrý.

evika02
11.09.2020 5 z 5

Spokojenost jako vždy, prostě jedinečný antihrdina se svým kumpánem :-)


Polinius
23.05.2020 3 z 5

Výplach mozku technickým lihem!
Začal jsem číst knihu ještě v předprodeji a musel jsem ji odložit, protože mi přišla strašně blbá.
Ale teď přišla ta správná doba a všechno seplo a naše republika se octla na stejné vlně, jako degenerovaná fiktivní oblast kdesi na východě Polska.
Tedy konkrétně:
Vysocí ústavní činitelé jsou buď estébáci a nebo senilní alkoholici, mimořádný stav, karanténa, zavřené restaurace a proto se chlastá jen lahvové potají v kočárkárně paneláku.
Venku se motají vousatí chlapy a i ženské a díky zavřeným divadlům a kinům je vrchol kultury večerní program v televizi a nebo když mladá Motalíková ukáže kozy.
Protože se stejně nikam nesmí, teda maximálně do práce a nebo do krámu, není důvod svlékat sváteční fáračky a proto nastala vhodná doba číst.
Musím svědomitě přiznat, že tato kniha je opravdu blbá, ale prostě jsem si ji užil.
Pár povídek má nějaký nápad, pár povídek jsou jen halucinace z deliria, ale celkově se to udrželo nad průměrnosti.

Četl jsem i horší sbírky povídek z vesmíru Jakuba Vandrovce, ale četl jsem i lepší povídkové knihy.

orson
22.02.2020 4 z 5

Jakub Vandrovec prostě nestárne - další dávka příběhů z jeho života. Jako vždy vtipné, ulítlé historky. Těším se na další!

Tak mě napadlo, že kdyby nějaké povídky Vandrovce zfilmovali, tak by to rozhodně stálo za to!

Finn69
30.11.2019 3 z 5

Osmá kniha povídek už nás asi ani nemůže ničím překvapit.
Táhne z toho samohonka a špinavé ponožky, také je třeba varovat před spoustou bezdůvodného násilí, absencí politické korektnosti atd. Prostě Vandrovec :)

hanzmb
18.11.2019 4 z 5

Určitě nejznámější a taky nejlepší autorova série. U 8. knihy už člověk ví na co se těšit a co může očekávat. Bohužel mi připadlo, že v 2. části knihy už začíná ztrácet dech. Především většině povídek začala chybět vtipná pointa. Navíc si autor začal pomáhat různými sci-fi pomůckami, které mi k špinavým ponožkám neseděly. Tak na 2/3 zkrácená verze by byla za 5*. Ale díky alespoň za tohle. U upírů byl ten propad už u 2.dílu mnohem horší.

jockel
16.08.2019 4 z 5

Po Mládí v hajzlu a Jistě, pane ministře (premiére) moje třetí zkušenost. Rezervy kniha ještě má, ale pobavil jsem se.

cori
26.12.2018 3 z 5

Z šestnácti povídek mně nejvíc zaujaly Trubka a Záměna. Povídky na konci sbírky jsou poněkud slabší. Viz mé komentáře u jednotlivých povídek.

kaffa
04.09.2018 5 z 5

mohlo by se zdát, že už o vandrovci bylo napsáno vše a že nové povídky budou zavánět nudou, ale není tomu tak! zavání leda tak nepranými ponožkami a kvalitní samohonkou :-)) i po těch letech mě pilipiuk pořád baví a doufám, že bude bavit i dál :-)
zlatý fond polské literatury.... kam se hrabe nejslavnější polský spisovatel (všichni víme, o kom je řeč :)