Hněv Pána ohně

Hněv Pána ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70654/hnev-pana-ohne-70654.jpg 4 251 29

Křišťály moci série

< 2. díl >

Neilin odhalila Arwinovo tajemství. Už mu nedokáže důvěřovat ani odpustit... nebo snad ano? V utajovaném městě Bílých elfů Än-Ielwil, o kterém se vyprávějí pouze legendy, Neilin konečně nachází klid. Noví přátelé ji doprovázejí za prvním Křišťálem moci, ale nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Neilin čeká setkání se Smrtí. Na Smaragdittu teče krev. Král Edrian se rozhodl získat své město zpět, ale Isgraëlova armáda nestvůr je strašlivá. Pomohou elfové svým dávným lidským přátelům? Poslední naděje leží v rukou Terien a bájných gryfů. Isgraël zatím odhaluje svou nejničivější zbraň. Neilin se musí postavit hrozbě, která dávno neměla existovat. Odhalení, které ji ale nakonec čeká, bude šokující. 1. vydání.... celý text

Přidat komentář

Jaklová.katka
10.07.2021 5 z 5

Arwin ach....

PanTydlitát
15.05.2021 5 z 5

Krásně vykreslené situace i charaktery postav. Příběh poutavý a zajímavý. Rozhodně 5*.


Luigi1
19.02.2021 5 z 5

Zajímavě napsané a udržuje čtenáře v napětí a čekání na další díl.Tak je to i semnou.

Amízek
30.10.2020 5 z 5

Druhý díl byl trošinku nudnější, přesto pořád stejná pecka. Každý kdo čte, se do příběhu zamiloval. Nevím, zda se v této knize objevili ohniví rarášci, ale tyto bytůstky, jsem si zamilovala ze všeho nejvíc.

Sariega
29.10.2020 4 z 5

Nejlepší na této autorce je to že se tma věci nedají předvídat a tomu dávám přednost před vším.

Shinju
20.04.2020 5 z 5

Další skvělý díl. U autorky se mi líbí, že dokáže překvapit maličkostmi, ale některé hlavní dějové události se dají předvídat.

WinterShadow
22.12.2018 4 z 5

Mám nejradši Sorgana

Lanisa1966
05.03.2017 5 z 5

Tak jsem zhltla druhý díl Křišťálů moci. Musím říct, že nemám ráda bitvy jakéhokoliv druhu, ale z dílny Míši jsem chvílemi zadržovala i dech a moc jsem fandila králi Edrianovi, aby svoji bitvu vyhrál. Kniha byla opět prosluněná jak láskou, tak i zároveň bojem a vše spolu dohromady krásně ladilo. Chystám se na třetí díl.

Elsa14
12.02.2017 5 z 5

Ani druhý díl Křišťálů moci nezklamal. Krásné čtení, propracované a celkově krásně vymyšlený příběh.

any333
21.11.2016 5 z 5

Další zajímavý fantasy svět, tentokrát od české autorky a plný elfů. Oblíbila jsem si Awrexila a vtipného R'tilese, takže mě trochu štvalo, že ti dva k sobě byli na začátku nevraživí. Ale jak si stvrdili důvěru zrovna u toho jezera, když se zbývající část skupiny koupala, mě dostalo.
Stejně překvapivá byla i scéna v Hořícím městě. Pokud vás začne pohlcovat vaše temná stránka, zažeňte ji polibkem.
Nakonec musím uznat, že Leonis mi sice k srdci nijak nepřirostla, ale způsob jejího dvojitého mučení mi na chvíli vyrazil dech.

markulka
27.02.2016 5 z 5

Kniha byla perfektní! Byla velmi čtivá a stránky ubíhaly jedna za druhou. Autorka umí čtenáře také pěkně napínat! :D Líbilo se mi, že se k Awrixelovi a Neilin přidaly další dvě postavy - dosavadní příběh tím byl příjemně zpestřen. Nemohu se dočkat na další díl! :-)

Liana
15.08.2015 5 z 5

Úžasné. Tak krásne a napínavé. Práve som to dočítala a hneď sa aj vrhám na ďalší diel. Odporúčam.

Roselunda 1928
29.04.2015 4 z 5

No.
- Arwixel. Pořád moje nejoblíbenější postava. Míša ho nešetřila, chudáka :D Občas mě ale dost štval. Byl takový strašně uzavřený, a Ellnesa má pravdu, je citlivý asi jako pařez :D Jo, mimochodem, dost mě naštvalo, že jsme se věk tří hlavních postav dozvěděli až teď. Nebo jsem to přehlídla? To je jedno, jen že jsem si myslela, že je Awrixelovi víc než 60 :D A proč si proboha připustil tu nejjasnější věc pod sluncem až ve třech čtvrtinách!? A proč to Neilin neřekl!?-_-
- Neilin... Na osmnáctku mi přišla strašně naivní a tupá :D Celkem mě překvapilo, že se chovala asi stejně jako já, a já jsem o dost mladší. Ale to se dalo překousnout. Nejspíš nikdy nebude mojí oblíbenou hrdinkou, ale přežít se dala v pohodě. Mám ji o celkem ráda, ale Awrixelovi se nikdo nevyrovná :D A proč to Arwixelovi neřekne, nebo nenaznačí? -______- :D
- R'Tiles: No. Ze začáku jsem ho neměla ráda. Proč? Neměl rád Arwixela :D Jinak, vyprávěl celkem dobré historky :D a nechápu, že SPOILER! je Ellnesa tak tupá a nevidí, že po ní pokukuje :D KONEC SPOLIERU! :D
- Ellnesa: Celkem v pohodě, ačkoli mě trošku naštval úplně zbytečný prvek a to její vztah k mému oblíbenci :D
- Edrian: Celkem v poho, akorát... nebyl ten útok moc neuvážený?
- Leonis: Kráva.
- Isgraël: Kráv. Nejen kráv, ale dokonce zlý a šílený kráv, a to je horší.
K Terien, Sorganovi a Leje se moc vyjadřovat nebudu, páč se tam moc nevyskytovali.

A co samotné dílo?
* Co se mi nelíbilo?
- Nesnáším jméno Wyll. Hrozně mě to ýčko ruší. Nehledě na to, že tvrdá ýčka jsou trapná :D
- Na můj vkus šlo získávání křišťálů až moc snadno.
- Vidím tu čím dál víc prvků z Jednorožců.
- Poněvadž mám strašně ráda (jak už jsem zmiňovala asi osmkrát) Arwixela, což je mimochodem dost divné jméno, tak mi strašně vadilo, že je tam třeba něco napínavého, skončí kapitola ,kde se vyskytuje on, Neilin a jejich partička (, jejichž názvy mě přiváděly k smíchu (např. Projev citu -____- :D)), otočím celá natěšená stránku a ono se bojuje u Smaragdittu -___- Aspoň ta bitva nebyla přes půl knihy jako ve Zrádných horách Dragor.
- Což mě přivádí k dalšímu: První bitva. Ta mi přišla odfláknutá.
- Ten konec -,-
*Co se mi líbilo?
- Zdá se mi to, nebo Míša změnila styl psaní? Asi jsem si zvykla :)
- Napínavost. Nemohla jsem se dočkat chvíle, kdy jsem po té knize konečně mohla šáhnout :D
- Četlo se to hezky.

Nemůžu se dočkat zítřka, kdy půjdu do knihovny :D

Sabii14
27.04.2015 5 z 5

V druhém díle je více akce.. Líbí se mi že v příběhu je více postav, které jsem si velmi oblíbila, ale nejvíce mě samozřejmě baví Neilin s Awrixelem :)

Alex.Barunka
15.04.2015 3 z 5

Druhý díl Křišťálů je o trochu lepší než ten první. Troch mi vadilo, že se veškerá pozornost strhla na Neilin, která je možná o trochu více statečnější, ale její charakter je stále nevyvážený. V jednu chvíli mi přijde jako ufňukané dítě a ve chvíli další jako statečná bojovnice. Doufám, že se to autorce v dalších dílech podaří odbourávat.
Co se příběhu týče, zdá se mi poněkud nevyvážený jako Neilin, ale autorka místy dokázala překvapit :) ..

Pedruska01
09.03.2015 4 z 5

Rychle jsem se do knihy začetla a jen těžko se odkládala. Byla hodně dobrá, ale čekala jsem jaksi podobný "boom" jako u prvního dílu. Přesto tomu až tak tolika na kráse neubralo.
Začátek měl kapičku delší rozjezd, ale pak se to napravilo a byla akce za akcí.
Nejvíc mě bavilo číst o Neilin a Awrixeovi. Jak jinak! ;) Hodně jsem si oblíbila jejich nové přátelé, kteří se vydali na společnou cestu za Křišťály - R´Tilese a Ellnesu.
Co mě mrzelo, že nebyl žádný výrazný prostor věnovaný Sorganovi. Toho chlápka jsem si prostě oblíbila. :D A škoda, že neměl společnou chvilku i s Terien. Užívala jsem si to jejich "kočkování" v prvním díle. Doufám, že se dočkám v dalším pokračování. ;)
Jeden kaz, který mě iritoval byly kapitoly s králem Edrianem. Vůbec, ale vůbec mě nebavily. Překousla jsem někdy šílené popisy přírody, měst a okolí, kterými autorka věčně prokládá děj, ale král Edrian na mě byl moc. :( Nuda - i když přesto akce. Co mi je po něm? :D Nic pro mě. Měla jsem chuť vždy přeskočit několik stránek, ale pak jsem si řekla, že by to nebylo ono. I když - o nic bych nepřišla.
O hvězdičku míň než minule, ale i tak doporučiji. Těším se, až se zakousnu do další knihy. :)) Zdá se, že autorka opravdu umí psát! :)

Kocicka004
08.12.2014 5 z 5

Jen 5 hvězd? Ale jděte tato kniha si přece zaslouží víc. Tahle tetralogie je prostě úžasná ten drak, ta síla v příběhu...

Adele02
18.11.2014 4 z 5

Mrzí mě, že se většina pozornosti strhla jen na Neilin, ale jinak proti tomu nic nemám. ;)

DiDi123456789
02.11.2014 5 z 5

Druhý díl je absolutní TOPka stejně jako první. Mínusy jsou snad jenom v strašně nesympatické Terien.
Elnesu jsem si oblíbila a R tiles si moje srdce získal okamžitě!!!:-)
Líbí se mi, že válka u Smaragditu? je hezky a zábavně popisovaná, ne jako u poselství jednorožců.
Ze mě opět 5 hvězdiček.:-)

pajka0071
28.08.2014 5 z 5

Tento díl, stejně jako první mě velmi nadchl, příběh se mi moc líbí. :)