Kosti v srdci

Kosti v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498284/bmid_kosti-v-srdci-O1Q-498284.png 4 943 224

Beyah se nemůže dočkat, až nechá minulost za sebou a vydá se na cestu k lepším zítřkům. Od vysněné budoucnosti ji dělí jen dva krátké měsíce. Dokud nečekaná smrt nezpůsobí, že Beyah nemá v kam jít. A tak je nucena strávit zbytek léta na poloostrově v Texasu s otcem, kterého sotva zná. Beyah má v plánu držet se při zemi a nechat léto hladce plynout, její nový soused Samson jí ale tento plán překazí. Samson a Beyah nemají na první pohled nic společného. Ona pochází z chudé rodiny bez vyhlídek, on je bohatý a privilegovaný. Jedno však mají společné: oba je přitahují smutné věci. Což znamená, že jsou přitahováni jeden k druhému...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Heart Bones , 2020


více info...

Přidat komentář

Nunynka
předevčírem 5 z 5

Knihu jsem měla za dva dny přečtenou. Vrátila jsem se do pubertálních let,kdy jsem tyhle knížky hltala. A musím říct,že se mi kniha opravdu moc líbila.

JancaSpalena
20.03.2024 4 z 5

Velmi hezky pribeh. Dle anotace jsem se bala, ze to bude spise o pitvani minulisti, ale je to tak komplexni, ze jsem hned po par strankach na tyto obavy zapomela. Dokonala kombinace romatiky, lasky a vlidnosti.


AkiB
19.03.2024 4 z 5

Říkala jsem si, jaký je asi hlubší význam názvu knihy - Kosti v srdci. Čím dále jsem se během čtení dostávala, tím jasnější mi to bylo a ach, je to tak poetické.

Srdce se doopravdy nemůže zlomit, protože v něm nejsou kosti. Leda byste si je tam nechali narůst.

broskev28
11.03.2024

Po dlouhé době zase další kniha proslulé autorky a musím přiznat, že se mi četla skvěle. Sladká romantika se vším, co k tomu patří – pokud takové knihy vyhledáváte a máte rádi, budete nadšeni. Zkusím nabídnout obdivovatelkám knih Julie Caplinové, snad nebude vadit nižší věková kategorie. Mě osobně ale nadchlo tohle:

„Vidět na vlastní oči moře mi připadalo skoro tak důležité jako mít jídlo a střechu nad hlavou. Možná by měla existovat nějaká charita založená jen kvůli tomu, aby umožnila lidem dojet až k moři. Mělo by to patřit mezi základní lidská práva. Mezi nezbytnosti, bez nichž se nedá existovat. Ten pohled na valící se vlny vydal za léta terapie.“

LunaL.
04.03.2024 5 z 5

Začala jsem číst ráno, dočetla ve tři ráno! Od knihy se nedalo odtrhnout. Je romantická, odechová, napínavá, smutná i veselá. Plná beznaděje i samoty, přitom plná lásky, naděje a přátelství. A hlavně je úžasná!

AndrejNG
28.02.2024 4 z 5

Nevěděla jsem, co od této knížky mám očekávat, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Příběh se mi četl velice dobře.

Ila117
26.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Sice jsem čekala asi nějaké převratné a ohromující tajemství ze strany Samsona, ale i tak měl příběh pěkné a dojemné okamžiky. Líbil se mi konec. Také se mi obzvlášť líbilo, že opravdu šla na universitu, užila si jakž takž tyto dny a přitom na něj čekala před věznicí. Dojemné bylo, jak ji odehnal. V místě, kde autorka popisovala vepsanou bolest v Samsonově obličeji, jsem ji opravdu vnímala. Sara byla fajn, jméno pro psa EMENTÁL mě fakt rozesmál.
Byl to pěkný příběh. Ne strhující, možná na něj i zapomenu, ale líbil se mi.

Fortuna7
18.02.2024 4 z 5

Stará dobrá Colleen, která vás rozloží na kousíčky a pak zase poskládá dohromady. Obdivuji autorčin cit pro detaily, které jejím knihám dodávají na uvěření. Hlavní hrdinové jsou skvělí, jejich osudy naprosto srdcervoucí a romantická linka je nádherná. Velmi jsem si oblíbila i vedlejší postavy a oceňuji i prostředí.

ChristineGilgun
14.02.2024 4 z 5

Ok, tohle normálně nečtu takže jsem moc nevěděla co čekat, ale zaujala mě hezká obálka a anotace taky nepůsobila úplně přeslazeně, tak jsem tomu dala šanci, vzhledem k povyku okolo Hooverové poslední dobu.
A tyjo, musím říct, že to bylo celkem příjemný překvapení - čtivý (přečtený za jeden den, hehe), příběh byl dle mýho reálnej a ne úplně přitaženej za vlasy jak to v tomhle žánru většinou bývá.. Žádná extra slaďárna.. Samozřejmě nějaký to klišé tam bylo, ale ani tak to
nepůsobilo blbě.
Takže nakonec příjemný chytlavý počtení :)

pollyn
30.01.2024 3 z 5

Začátek byl dechberoucí, ale s ubíhajícími stránkami šla originalita dolů. Poslední čtvrtinu knihy bych rozvedla, znásobila a pak by byl konec víc uspokojivý. Škoda.
Nicméně bylo ústřední téma originální jako vždy!

Sixtínka
30.01.2024 4 z 5

Najlepší bol začiatok a aj zvrat pred koncom bol super. Všetko medzitým bolo taká typická hooverovská romantika - vrátane konca. Ako oddychovka však fajn.

Evaho73
27.01.2024 5 z 5

Kniha "Kosti v srdci" od Colleen Hoover je za mňa asi jej najlepšia kniha. Konečne som mala pocit, že autorka v tomto prípade netlačí až moc na emócie čitateľov a aj hlavné postavy boli vytvorené komplexne s uveriteľnými hlbokými vnútornými konfliktami.
Osobne som si užila túto emocionálnu jazdu, ktorá ponúka zmes romantiky, napätia a prekvapivých zvratov.
Za silné stránky považujem citlivé spracovanie ťažkých tém, ktoré kniha obsahuje, ako aj presvedčivú charakterizáciu postáv.
Na druhej strane boli niektoré dejové zvraty predvídateľné alebo náročné na ich akceptovanie, kedy som mala problém s ich uveriteľnosťou, ale v tomto prípade mi to napodiv neprekážalo.

Danušenka
27.01.2024 5 z 5

Celý příběh se mi moc líbil. Ačkoli, kromě jednoho velkého zvratu, který dodal nádech překvapení, byl děj poměrně předvídatelný, nebyla to hloupá teen romantika. Stejně jako všechny knížky od Colleen i tahle nese hlubší poselství, i když to tak na začátku nevypadá.

Zuzanka45
25.01.2024 5 z 5

Další Colleen = další úžasný příběh. Tuto knihu jsem jednoduše zhltla. Hned mě vtáhla do děje a já jen četla, četla a četla. Příběh je plný tajemství, zvratů, lásky, odpuštění, bolesti a špatné minulosti. Beyah a Samson byli úžasní. Colleen mě opět svým příběhem dostala a nějakou dobu mi bude trvat, než to vstřebám

Jajinka713
21.01.2024 5 z 5

Tohle byla moje první CoHo knížka.
Kniha splnila moje očekávání a ještě mě příjemně překvapila. Děj ocejpal, četlo se to hrozně moc rychle a Beyah mi přirostla k srdci.
Musím říct, že tohle opravdu stojí za to, abyste si ji přečetli.
A Samsona a Beyah prostě miluju

bajulda
18.01.2024 5 z 5

Kniha se četla svižně. Děj není překomplikováný, ale i tak mě poslední část překvapila. Přes hrůzy, které se postavám dějí, to byla mírně přeslazená romanťárna.

123.Iveetka
10.01.2024 3 z 5

Nejdřív se to děsně táhlo a konec byl zase bleskově rychlý. Škoda, námět a zápletka byly fajn a postavy zajímavé, těm život celkem nandal. Kdyby mi bylo dvacet, tak by se mi to asi líbilo víc.

jitkapeldova
07.01.2024 4 z 5

Pěkný dívčí román :)
Hezký námět, líbila se mi zápletka,, čekala jsem, co se všechno Beyah ještě přihodí.. líbilo se mi, ja se vyvinul její vztah s otcem.
Závěr sem vůbec nečekala, překvapilo mě to a tim víc se mi to líbilo :)

Awča
04.01.2024 4 z 5

Nejsem cílová skupina, ale YA mě prostě baví.
První polovina knihy je skvělá, s Beyah jsem soucítila a čekala, co jí osud ještě připraví a jak si povede. Romantická část mě moc nebavila, ale byla napsaná pěkně. Zápletka v závěru mě překvapila. A konec se mi líbil.
Přidávám do ČV 2024.

veronika9143
03.01.2024 4 z 5

Autorka píše jak pro ženy , tak i pro náctileté. Proto pro milovníky její tvorby je někdy těžké ohodnotit knihu správně. Patřit do kategorie náctiletých, tak jsem z Kostí v srdci určitě unešená, má přesně ten romantický příběh, kde láska hory přenáší a postavy přesně vědí co chtějí. Barvitě popisuje jejich pocity, řeší problémy, které nemusí, atd... Kdo, ale spadá do kategorie starší, tak už mu tato kniha moc neřekne. V podstatě mu přijde povrchní a o ničem. I proto dávám knize 4 hvězdičky, jelikož si myslím, že pro svojí věkovou kategorii, je skvělá.