Korfu bez průvodce

Korfu bez průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94866/korfu-94866.jpg 5 28 7

Po úspěchu knihy Příběhy z Olivového ostrova nás Pavla Smetanová znovu svým netradičním způsobem pozvala na Korfu, aby nám představila ještě další půvaby a překvapení tohoto ostrova, pobavila nás příběhy jeho obyvatel a umožnila i nám, coby turistům, podnikat cesty a výlety na neznámá a neobjevená místa, která její druhý domov nabízí. Knížka popisuje ostrov tak, jak ho vidí autorka, která zde žije od roku 1998. Seznamuje nás s každodenním životem Korfanů, s jejich zvyky a tradicemi. Přibližuje typickou řeckou kuchyni a zároveň radí, kde ji najít. Popisuje ty nejhezčí trasy a místa, která stojí za návštěvu. Vypráví své osobní zážitky, které za léta života na ostrově nasbírala. Doporučuje krásné pláže a romantická zákoutí ostrova. Zároveň nezapomíná na historická fakta a praktické informace.... celý text

Přidat komentář

Radimka
17.07.2023 3 z 5

Četla jsem na Korfu, ne všechny doporučené trasy byly vysvětleny dostatečně. Ale zase naopak díky knížce jsme objevili úžasnej British Cemetery v Kerkyře. Není to typický průvodce, ale spíš osobní poznatky a doporučení.

Libi.livres
07.09.2020 4 z 5

Tuto knihu od mé oblíbené autorky jsem si vzala s sebou stylově na dovolenou na Korfu a byla to vskutku výborná volba! Nejen, že je to skvělý průvodce po daném ostrově, ale i tak trochu vyprávění, na které jsme z jejích "beletristických" knih zvyklí. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných věcí, rad a tipů, které jsem hnedka v rámci svého pobytu na ostrově využila. Zároveň jsem se však i pobavila nad milým a vtipným vyprávěním v rámci, kterého jsem se dozvěděla i další zajímavé informace o běžném životě na ostrově a jeho obyvatelích a viděla tak ostrov úplně jinýma očima.


Endy17
06.06.2019 5 z 5

Už podle názvu se nejedná o klasického průvodce. Knížka je místy romantickým příběhem, občas dobrodružným vyprávěním, dílem čtenáře rozesměje a dokáže i vyloudit slzu. Přesto jsem si lepšího společníka na poznávání Korfu nemohl vybrat a pro chvíle odpočinku na pláži Astrakerí bych lepší čtení nenašel.

Chesterton
20.09.2018 3 z 5

Kniha je báječná pro seznámení s historickými souvislostmi a současnými reáliemi. Taktéž jsem našla recept na Korfské sofrito, které jsme si užili U Theodora. Pobavil mě popis pravoslavné svatby dcery evangelického faráře - autorky knihy.
S orientací po ostrově už je to složitější, ale nikoli vinou tohoto přívětivého průvodce. Výborný doplněk jakékoli návštěvy ostrova, který je dle mne malinko zkažený turismem, ale určitě stojí za návštěvu!

princesse
04.01.2017 5 z 5

Podle podrobných popisů míst a cest jak se k nim dostat opravdu nepotřebujete mapu ani průvodce. Takže pokud na Korfu, měla by stačit tato knížečka a nezabloudíte a navštívíte jistě zajímavá místa, která v obyčejných průvodcích nenajdete. Pavla opět nezklamala. Moje třetí knížka od ní a těším se na další.

FANDOS
07.09.2016 3 z 5

Knihu jsem použil jako pomocníka při poznávání jižní části Korfu.

HTO
29.12.2011 5 z 5

Tahle krásná kniha obsahuje i kapitolu o bratrech Durrellech a je snad jediná na světě, v níž jsou fotografie všech domů, v nichž na Korfu bydleli.