Sonjin deník

Sonjin deník https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205671/mid_sonjin-denik-n1X-205671.jpg 4 68 15

Svěží a vtipné vyprávění čerstvé maturantky Sonji nás zavede do řady míst: do Německa, Švýcarska, Anglie a Skotska, kam se vypravila, aby se naučila jazyk a poznala svět. Se stejným cílem, ale už jako zaměstnankyně cestovní kanceláře pak do Tuniska, Egypta, na Kanárské ostrovy, na Korfu, do Dominikánské republiky. Státy, místa i města jsou důležitá, ale nejdůležitější jsou lidé, vzájemná setkání, poznávání se, porozumění i neporozumění mezi lidmi odlišných kultur a mentalit. Na svých cestách jich potkala celou řadu a seznamuje nás s nimi s humorem, vhledem a pochopením. Při svém dobrodružném a bezstarostném putování se občas dostala i do situací, kdy se její andělé strážní pořádně zapotili…... celý text

Přidat komentář

Jirinamac
06.04.2021 4 z 5

Mám ráda cestovatelské knížky mladých lidí, obzvlášť po revoluci, když se jim otvíral svět poznávání. Trošku mi vadilo, že styl psaní nebyl ani spisovný a ani hovorový, ale pokud to byl původně její deník, tak to asi psala víceméně pro sebe.

princesse
11.04.2020 5 z 5

Přečteno za jeden den. Knížka mi připomíná místa, která jsem sama navštívila a vybavilo se mi spousta vzpomínek a příhod s nimi spojených. A to bylo moc příjemné. Takže za mě skvělé čtení. Skvěle jsem se pobavila, ale místy mi i zatrnulo.


Endy17
02.07.2019 5 z 5

Autorka mě v každé ze svých knih vždycky trochu překvapí svou otevřeností, díky které nahlížíme do jejího soukromí. Sonjin deník je, řekl bych, nejotevřenější.
Při jeho čtení mě také trochu překvapilo přejmenování Pavly a Adonise, zprvu i použití hovorového jazyka.
Kniha svou autentičností a opravdovostí zaujme, některé životní příběhy pobaví a některé vyvolají lehké mrazení v zádech, sem tam nějaký dokáže i trošku dojmout. Styl Pavly Smetanové zkrátka nezapře a snad proto se její díla tak příjemně čtou.

Lutzka
02.12.2017 4 z 5

Vtipná oddechovka, čtivá. Trochu mi připomíná mé vlastní ulítlé mládí, docela jsem se našla :-)

aneta0596
25.01.2017 5 z 5

Příjemné čtení. Doporučuji.

Mišule_11
12.11.2016 3 z 5

Kniha mě zaujala. Byla doře napsaná a zajímavá, ale tolik mě neoslovila a možná mi tam i něco chybělo..:)

I_love_books
16.08.2016 4 z 5

Dobře napsaná, zajímavá, zábavná a v různých ohledech poučná kniha.
Sonja si života užívat opravdu umí, jen by to někdy chtělo více zodpovědnosti a opatrnosti.
Kniha má poměrně silné autobiografické prvky, o to je lepší. Dávám jí čtyři hvězdičky, hodně se mi líbila.

lenka4091
08.09.2015 5 z 5

Výborná kina o životě, plná humoru, cestování.Je vidět,že je pravivá neb takové příběhy píše sám život. A na závěr romantika v podobě seznámení s manželem-moc pěkné a to červené knihovně opravdu neholduji. Nejlepší z knih této autorky,co jsem zatím přečetla. Jen tak dál. Už se těším na další.

pavla-smeta0297
11.04.2015 5 z 5

díky moc. ta knížka se původně měla jmenovat Na cestách s partou andělů strážných.... tím to možná vysvětluji, co je na ní pravdy.... každopádně se to zdálo nakladatelství jako dlouhý název, takže jsme se shodli na Sonjiném deníku. koho Sonja zajímá, může číst dále na http://sonja.ostrovanka.cz/
zdravím všecky čtenáře!! sonja:)

Coucouha
15.02.2015 3 z 5

Pokud je všechno pravda tak, jak to píše hlavní hrdinka v této knize, tak má více štěstí než rozumu, kupu andělů, kteří ji ochraňují a ještě k tomu šťastnou hvězdu na obloze. Jinak to prostě není možné. A co je na tom ještě "nejlepší", že ona s tím vším počítá s naprostou samozřejmostí. Jedno je jisté - ani polovinu těchto zážitků bych nechtěla zažít na vlastní kůži :-)

jana.hud
05.01.2015 5 z 5

Další pohodová knížka od této autorky.
Lze jen obdivovat její kuráž s jakou (s minimální jazykovou znalostí vyrazila) do světa. A také to, jak snadno se dokáže seznámit s lidmi.

zoew
07.10.2014 4 z 5

Anděl strážný téhle ženské se asi fakt nadře :-D

RADOST
23.07.2014 3 z 5

Příjemné čtení na letní dny. Obdivuji autorčinu tehdejší nevázanost a odvahu i pohotovost a bdělost jejích "strážných " andělů.

Neri
18.06.2014 4 z 5

Knihy Pavly Smetanové mám moc ráda, její zápisky ze života na Korfu i její blog. Ze Sonjina deníku jsem byla zpočátku trochu na rozpacích, vadilo mi chaotické vyprávění, zjednodušené vyjadřování i "neučesaný" styl. Zvykla jsem si a pak už jsem knížku četla s plným zaujetím a obdivem k autorce, k tomu, že ona své sny jen nesnila, ale dokázala si je splnit. Hezké čtení na léto, dovolenou a prázdniny.

magnolia
09.06.2014 3 z 5

Kniha má moc hezkou obálku a název mě také lákal (jako všechny knihy s mým jménem:). Autobiografie autorky Pavly Smetanové je psaná hovorovou češtinou, na což se dalo brzy zvyknout. Knížka obsahuje všelijaké zážitky z cest mladé, sympatické a odvážné dívky z Čech, která měla dost velké štěstí na lidi i zajímavé situace. Ale celou dobu mi vrtalo znovu a znovu hlavou, proč si v té knížce říká Sonja?! Taky deník si představuji psaný deníkově (datum a co se stalo), ale to by zrovna tady nebylo vhodné. Spíš to je takové vyprávění a vzpomínání na to, jak šel čas a co všechno zažila. Četlo se to celkem dobře, autorku (jako necestovatelka) obdivuji za odolnost i za schopnost to zapsat (pokud to všechno opravdu zažila ona sama).