Zlo v lidských srdcích

Zlo v lidských srdcích https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411117/bmid_zlo-v-lidskych-srdcich-5D6-411117.jpg 5 54 54

Zamiřte do temnějších zákoutí Marvelu, jimiž vás provedou Spider-Man a jeho dávná láska Black Cat. Ti se vydávají pátrat po odpovědích... a odplatě! Feliciina přítelkyně se pohřešuje a všechny stopy vedou ke zlovolnému panu Brownstoneovi, který je posledním kouskem děsivé skládačky, jež dá našim hrdinům na vlastní kůži poznat... zlo v lidských srdcích. Obsahuje příběh: Zlo v lidských srdcích... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Spider-Man and the Black Cat: The Evil That Men Do , 2002


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
16.12.2023 5 z 5

Velmi dobrý komiks. Spider mana jsem si díky němu zamiloval. Byl to dospělý příběh plný napětí. Tleskám.

mirec88
26.02.2023 5 z 5

No tak toto je poriadne dospelý Spider-man, ktorý rozhodne nepatrí deťom. Klobúk dole aj kvôli témam drogovej závislosti aj znásilneniu a všetkým aj sexuálnym narážkam a iskreniu medzi Spideym a Black Cat. Veľmi sa mi komiks páčil.


wullcann38
29.08.2021 5 z 5

Hodně temný SM příběh...
Za mě:90%

Ivan Kučera
09.02.2021 3 z 5

Strašne vidno, ako z toho Kevin Smith (od ktorého nedám dopustiť najmä na pecku Daredevil: Ďábel strážný) chcel urobiť fakt temnú, kontroverznú vec, ale nakoniec mu Marvel odklepol len pár detských nadávok a trošku krvi (nakreslenej tak, že ako krv príliš nevyzerá). Samozrejme, treba dať dole klobúk za motív znásilnení, čo je hrozne silná téma a je super, že sa o nej rozpráva a že sa o nej rozpráva práve v Marvele a takým zaujímavým spôsobom (čo razom robí lepšiu postavu z istej postavy, ktorá ma inak nikdy príliš nebavila). Problém je v tom, že ono to proste tak úplne nestačí. Hoci vzťahu Spajdy/Black Cat nemožno uprieť dynamiku (viď. skvelá pasáž s mučením väzenkyne spevom a nekonečnými kecami, na čo je samozrejme Spajďák expert). Zlo v lidských srdcích skrátka napriek nemalej snahe žiadna veľká pecka nie je. Bez debaty ma potešili vtipné a svižné dialógy a hŕstka slušných twistov. Pavučinu hore dávam aj za dve slávne cameá (aj keď jedno vzhľadom na Kevinovu prítomnosť asi zase až tak veľkým prekvapením nie je, ehm), skvelú kresbu manželov Dodsonovov (resp. kresbu, aj inkerstvo a aj farby) a sympaticky priamočiary scenár (ktorý ale zároveň vie šikovne zmiasť čitateľa, viď. zaujímavé pohrávanie so záporákmi). Ale ako vravím, proste to nie je srdcovka, netrafila ma do srdca, ani ma ktovieako nestrhla. A Kingpin je nakreslený fakt poriadne divne.

Marquis
30.07.2020 5 z 5

Proste skvelé.
Hneď v predslove sa poteším informáciou, ktorú nemusím googliť a síce, že scenár naozaj napísal TEN Kevčo Smith, a keď už obraciam list, do očí mi udrie kresba priamo úmerná vynikajúcemu obsahu. Ale dobre, ešte stále som obozretný...

Moje obavy z ďalšej možnej komiksovej soap opery sú však obratom vyvrátené, vzťah Pavúka a Kočičky nie je žiaden presladený brak, no zároveň je úžasné uveriteľný (tak, ako ho môže poňať jedine autor Hľadám Amy).

Potešia tiež inak otravný Daredevil a najmä istý neposedný mutant, preto zamrzí, že ide len o cameá.

Smith sa nevyhýba temným tajomstvám, atmosféra ako lusk sa rysuje lepšie, než zbožie Mr. Brownstonea, preto vôbec nevadí, že je toto dielo ukecané typickým autorovým rukopisom, ktorý umiernená akcia "len" dokonale dotvára.

Poctivá práca formy a obsahu, ktorá absolútne vystihuje slovné spojenie "grafická novela".

Delphín
28.07.2020 4 z 5

Geniální počin dokazující, že komiksy opravdu nejsou jen pro děti. Jeden detektivní příběh, který obsahuje humorné i depresivní části. S takovou bravurou jako se to zvládlo tady, klobouk dolů autorům! Já musím vyzdvihnout i kresbu, leč se mnoha lidem úplně nelíbí. Radost mi udělal i výskyt Nightcrawlera a Daredevila i s Kingpinem. A ten závěr? Top strop, to se od komiksu prostě neodtrhnete! Jop, tohle se fakt povedlo a vřele to doporučuji

Terva
28.03.2020 5 z 5

Jednou v životě
na sebe navléknete kostým
a všichni si myslí,
že jste navždycky
jejich osobní superhrdinka.

Tento příběh, respektive těchto prvních šest sešitů z řady Spider-man a Black Cat napsal Kevin Smith. Pokud vám to jméno něco říká, věřte, že je to ten samý Kevin, který si v několika svých filmech zahrál Mlčenlivého Boba po boku Jaye – dvou superhrdinských postav v mnoha filmech Kevina Smitha. A je to ten samý spisovatel, co natočil dosti brutální snímek Mroží muž. Už jen tato fakta jsou velkým lákadlem k přečtení těchto kontroverzních Spider-manovských příběhů. Jenže, já se trochu bojím jásat, protože zatím každý svazek této série mě zas tak neoslovil. Vlastně obě předcházející knihy jsem hodnotil průměrnými třemi hvězdami. Tento svazek tudýž otvírám s jistými pochybami. A vlastně, abych napsal pravdu o Black Cat, tamější Spider-manově společnici, jsem nikdy neslyšel.

Citát: Pero je mocnější než síť.

Čeho jsem si hned všiml, jsou temnější barvy. Žádná třpytivá a vykřičená pozlátka. Což komiksu dodává jistou vážnost a střídmost. Inkoust a barvy má na svědomí Rachel Dodsonová. A budiž jí za to dík. Scénář je také zvláštní. Dějově je tu Spider-man již učitelem a ne žákem. Kevim Smith si jeho věk trochu posunul. Snad aby mohl využít víc sexu a krvavých scén? No, sami posuďte. Je tu akce, krev, drogy, láska a všudypřítomné pavoučí sítě, ze kterých skáčete sem a tam i onam. Ovšem, Black Cat je opravdu kočka, i když má na můj vkus velký ko....prsa.

Citát: Mé patentované hloupé vtipy jsou vždycky určené přihlížejícím.

Jeden z důvodů, proč jsem si začal tuto sérii kupovat a číst je ten, že na hřbetě každé knihy je část obrázku, který ke konci vytvoří celý obraz. Vždycky jsem něco podobného chtěl. První pokus byl s příběhem Želvy Ninja od Comics centra. Bohužel vyšli jen tři knihy a další dohady s poskytovatelem práv se zatím motají ve slepé uličce. Jenže, co mě celkem naštvalo u tohoto Spider-mana, je fakt, že obrázek na hřbetě této knihy je tiskovou chybou posunut o dva milimetry vlevo. Celkový obraz bude tak díky této vadě zahrnovat i část bílého přebalu příběhu Zlo v lidských srdcích.

Citát: Ještě se mi nikdo nepokusil dát francouzáka přes masku.

Dostal jsem to, co jsem od Kevina Smitha čekal. Ironie, sex, krev, popkulturní hlášky (pokud nevíte, co to znamená doporučuji film Pulp fiction od Quentina Tarantina.), politické frašky a narážky (a to jsem si myslela, že Trump je slizák) a nakonec jsem zjistil, že Blac Cat je víc sexy než Catwoman. (tlačí se mi na kozu). Navíc jsou zde krásné titulní obálky. Například ta nejhezčí obálka je ta k třetímu dílu. Ten kontrast černá vs. červená, to se opravdu povedlo. Konečně jsem spokojený.

Citát: Sakra....nic z toho nedává smysl...říká chlápek, co leze po zdech.

hippiesak
16.12.2019 5 z 5

Brutálně super kresby, nejen Black Cat - ty dekolty na vás koukaj snad z každé stránky, jen vyskočit :))))) Ne, vážně. Kresba je fakt super, Black Cat je fakt "kočka" i v obličeji, jsou tam super fórky, skvělý příběh a troufnu si napsat, že je to snad zatím nejlepší komiksová kompilace se Spider-Manem co jsem kdy četl = zcela určitě doporučuji!

Atlantis
09.11.2019 4 z 5

Zlo v lidských srdcích původně vyšlo na dvě části, mezi kterými byla několik let dlouhá mezera. A to je na komiksu na první pohled vidět. První část je poměrně nudná, nezáživná a tuctová. Pak ale komiks kopne do vrtule a přichází se šokujícími odhaleními, silně zdrsní, najednou jsou všichni drogově závislí a znásilnění.
S tímhle dílem mám jeden zásadní problém - neměl jsem pocit, že čtu Spider-mana. Zápletky, které jsem uvedl dříve, prostě nemám spojené s touto postavou. Kdyby šlo o příběh Daredevila, Punishera nebo Ghost Ridera, tak prosím, ale takhle to vyznělo uměle.
Nic to ale nemění na tom, že jde o kvalitní počtení s parádní kresbou.

Norri
03.11.2019 5 z 5

Skvěle nakreslená a nahláškovaná detektivka. Kresbu Terryho Dodsona mám rád, ale tady ho asi předčil scénář Kevina Smitha. Jako bohus pak dostanete origin Black Cat a osvětu ohledně sexuálního násilí. Nikdy jsem se touto problematikou do hloubky nezabýval, ale podle mě jsou zde psychické následky na obětech sexuálního násilí skvěle podány.

Anna27
01.11.2019 5 z 5

Super díl. Tak silné téma jsem nečekala, ale v kombinaci s jiskřením mezi Spideyem a Black Cat to bylo jednoduše wau! Tahle série mě velice baví.

martinstefko
29.10.2019 4 z 5

Nebudu tvrdit, že je komiks "Komiksový výběr Spider-Man 3: Zlo v lidských srdcích" vyloženě depresivní, takový není, když čtete poslední stránky, tedy před epilogem, je vidět, že tu je naděje, že tu svítí slunce, ale přesto se zde řeší minulost, která není pěkná, řeší se zde minulost, která je poměrně hnusná. A i když není komiks "Komiksový výběr Spider-Man 3: Zlo v lidských srdcích" vizuálně explicitní, stejně si snadno dokreslíte, co se děje mimo scénu. I proto na vás pak tyto sekvence budou mít ten správný a celkem tíživý dopad. Přitom máte pocit, že kresba je tak nějak klasicky mainstreamová - je hodně sexistická, předimenzovaná, vyhypovaná a místy dost na efekt. I tak ale dovede vyprávět hlubší příběh, nejen přímočarou superhrdinskou akci. Je vidět, že si Kevin Smith a Terry Dodson skvěle sedli. A tak čtenář dostává zajímavý, trochu temnější spidermanovský příběh, než je zvyklý, ale to hlavně díky Black Cat. Spider-Man je pořád ten náš starý známý.

libor1691
23.10.2019 5 z 5

Neuvěřitelně dospělý komiks, který bych doporučil všem, kdo mají chuť na temný příběh, ale zároveň se chtějí pobavit nad hláškami Spider-mana. Kevin Smith jako scénárista nezklamal a skloubení dobrého příběhu s povedenou kresbou se zde vydařilo na výbornou.

hroubek
17.05.2019 5 z 5

Mám rád Kevina Smitha, a to ať už jde o komiksového scénáristu nebo filmového režiséra(jeho nejnovější filmy ignoruji, a v hlavě si uchovávám vzpomínky na filmy z Jersey). Smith v tomto komiksu dokazuje, že má výborný cit pro vyprávění, gradaci a lidskost. Hned ze začátku se to parádně rozjede, hlášky střídají hlášky, do toho skvěle dialogy a fajn nápaditá akce s humore. Postupem příběh dost ztemní, a to se v něm děje není vůbec hezké, ale Smith to dokáže vykreslit a podat výborně, takže to co se v komiksu stane má nějaký emocionální dopad. Do příběhu se zapojí i Ďábel z Hell's Kitchen a celé se to stočí jiným směrem, než jsem čekal. Hodně mě sedla kresba manželského páru Dodsonových, která je moc pěkná a hezký se na ní kouká(zvláště na Black Cat). Co se týče samotného hodnocení, tak je to mezi čtyřmi a pěti, ale za to jak se Smith popral s vážnější částí příběhu, se nakonec přikloním k nejvyššímu hodnocení.

Autorovy další knížky

Kevin Smith
americká, 1970
2018  79%Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha první
2019  91%Zlo v lidských srdcích
2014  80%Daredevil: Ďábel strážný
2018  80%Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá