Knihy magie

Knihy magie https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361321/bmid_knihy-magie-mpp-361321.jpg 4 60 16

Knihy magie série

1. díl >

Před Harrym Potterem tu byl ještě jeden brýlatý kouzelník. Jmenoval se Tim Hunter a do světa ho nepřivedl nikdo menší než Neil Gaiman. V komiksu Knihy magie se tento adept magických umění dostává do spárů čtyřem mágům (včetně Johna Constantina), kteří mu ukazují čtyři různé podoby magie. Každý v jedné části knihy kreslené jiným skvělým výtvarníkem. Najdete tu Johna Boltona (Vražedná tajemství), Scotta Hamptona (Lucifer), Charlese Vesse (Sandman) a Paula Johnsona (2000 AD).... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Books of Magic , 1993


více info...

Přidat komentář

fvalek
02.10.2022 4 z 5

Vůbec bych nečekal, jak hodně to bude navazovat na DC, což se sice u Gaimana nelze divit, ale přece jen jsem čekal trošku svébytnější dílo. Celé to pak je jen taková dlouhá předehra otázky být či nebýt (kouzelníkem)? Postavy zastupující to nejlepší z okultního DC světa jsou fajn a dělení na 4 části, z nich se každý věnuje jinému aspektu magie je taky moc fajn. Pohledy do minulosti v první kapitole jsou zajímavé, ale pro mě bohužel asi nejméně záživná část. Aktuální setkání s uživateli magie už lepší, ale také docela obyčejné. Popravdě od Constantina jsem čekal trošku více akce a nějaké menší úlet, ale nepomohla ani Zatanna. Cesta do kouzelného světa víl byla velmi klasická s vlastními pravidly a hodně připomínala tržiště a svět Hvězdného prachu. Ukazuje se, že Gaiman má nějaké své typické až stereotypní prvky, které rád využívá a jsou viditelné v podstatě ve všech jeho dílech, od Nikdykde až po Sandmana. Poslední část s budoucností už byla hodně zajímavá a abstraktní. Celkově pak vyvrcholení v budoucnosti a přítomnosti bylo hodně napínavé a nešlo jen o rozhodnutí Tima, ale i o to, co mu kdo chtěl udělat. Crossover se Sandmanem parádní. Finále samo o sobě trošku zklamání, ale ukazuje se, že to není zase tak horké. :)

Kresba je docela svébytná a ne vždy se mi líbila, ale to už ke Gaimanovi tak nějak patří, co se dá dělat. Škoda, že nevyšly další díly coby komiks, třeba někdy. :)

ebbe_voe
21.05.2022 4 z 5

Skvělý komiks a hned bych dodal pro pokročilé, objevují se postavy, které si člověk užije víc, když ví o koho jde. Jinak je to ryzí Gaimenovina.


Arkagas
20.02.2022 4 z 5

Tenhle komiks je prostě skvost. Úžasná kresba, nádherná atmosféra a příběh, který čtenáře pohltí. Malý Tim je osloven bratrstvem v trenčkotech, zda se chce stát mocným kouzelníkem a jelikož na magii nevěří, je mu ukázána v celé své kráse - prochází alternativními světy, poznává magický svět v minulosti, ale i alternativní buducnosti a vidí, že černá a bílá magie se prolínají napříč věky. Pak už Timovi zbývá jen rozhodnout se, zda chce být kouzelníkem, nebo ne. I když je tohle komiks, příběhově je to skvělé, nabité emocemi a sledovat defakto iniciaci malého kouzelníka mě neskutečně bavilo. 

Kate18
11.01.2022 5 z 5

Tim Hunter dostane nabídku, že může objevit svět magie, ale musí se dobře rozmyslet, protože jinou šanci již nedostane. Muži v trenčkotech mu nabídnou, že mu ukáží magii a jeden po druhém ho provádí různými magickými světy. Vezmou ho do minulosti, daleké budoucnosti i do současnosti, ale v jiné realitě. Po cestě je čeká spousta dobrodružství i nástrah. Jak se nakonec Tim rozhodne?

Eillen
10.01.2021 4 z 5

Ovlivněná seriálovou verzí jsem si Constantina užívala o to víc. Putování malého Tima se čtyřmi zvláštními průvodci v trenčkotu mě vážně bavilo. A když se navíc dostali do říše, které vládne Sen, vypískla jsem nadšením. Jednu hvězdu dolů dávám za kresbu, která mě úplně nechytla.

A nutně potřebuji sehnat jojo.

Mercatino
08.09.2020 5 z 5

Totální ejekulace fantazie Neila Gaimana? To bylo tak dobré. Kniha, kterou prostě musím mít. Tak takto si nějak představuji magický svět. Spontánní, šílený a přesto uvěřitelný. Z děsivé procházky do budoucnosti se mi chtělo zvracet. A John Contstantine? Ten musí dostat mnohem více vlastního prostoru, protože tady byl můj, splynul jsem s tou postavou jako sám se sebou. Miluju ten komiks. Grafické zpracování je k posrání krásné. Nemohl jsem se vynadívat. Toto je umění, na které se stojí koukat a vlastnit jej.

azzies
13.12.2019 3 z 5

První setkání s Gaimanem, které mě překvapivě nebavilo. A to třeba kniha Nikdykde (román) mě velmi silně oslovila a patří ji čestné místo v knihovně.
Mladý chlapec je vyzván, aby uvažoval o možnosti zabývat se magií a než si uvědomí co se děje je do ní vtažen. A poznává, spolu s námi, že náš svět je jenom malý omezený prostor na nekonečně rozlehlém hřišti světa. Vyprávění je ale velmi lyrické, naplněné spoustou slov a myšlenek a jaksi samozřejmým způsobem spojuje nespojitelné události v různých časech a prostorech (vesmírech).
Komiks na mě působil podobně, jako komiksová verze Nikdykde. Totiž, že rychlé tempo komiksu zvládá pouze určité množství myšlenek, byť jsou sebezajímavější.

Amanita79
17.09.2019 5 z 5

Na tuhle knihu jsem narazila náhodou a byla to šťastná náhoda. Obdivuji propracovanost příběhu i úžasné ilustrace. Pobyt ve Ferii je úžasný.

evickakyticka
21.04.2019 3 z 5

Musím přiznat, že jsem se v některých pasážích docela ztrácela, jiné mě nudily, naopak u některých jsem se kochala a byly opravdu tak magické, jak slibuje název. Bohužel...

Cryptkeeper
10.03.2019 5 z 5

Eh,počkej chvilku,počkej..dej si pivko nebo víno,zahod' telefon,odpoj televizi,pohodlně se posaď,až pak otevři tenhle klenot. Dostane se ti takové magické cesty,o kterých si ani v nejtemnějších zákoutí své mysli nesnil. Tohle je něco,na co jen tak nezapomeneš.

Hoshi
10.08.2018 5 z 5

Jen díky čtenářské výzvě jsem se dostala k této zvláštní magické knize. Netušila jsem, co mě čeká a po přečtení... Páni, tohle jinde nenajdete. Jen tak se k ní nevrátím, ale zážitek bude trvat velmi dlouho.

3DD!3
10.07.2018 5 z 5

Celé to působí jako předehra k něčemu většímu, ale i tak jde o velice příjemné putování skrze světy až na konec času. Možná Constantine je tu málo cynický, ale dělá chůvu děcku, tak se asi krotí. Po vizuální stránce je Knihy Magie úžasnou přehlídkou stylů tech nejpovolanějších. Magické.

kaffa
06.06.2018 5 z 5

jako vždy - úžasný Pan Gaiman

Lenny
18.02.2018

Trip do fantazie Neila Gaimana. Velká spokojenost =)

FireOfFilth
27.01.2018 5 z 5

Psychodelická dobrodružná výprava napříč časem a prostorem. Tim Hunter, obyčejný chlapec je osloven čtyřmi pány, kteří mu poví, že má magické vlohy. Každý z těchto pánů ho vezme na ukázku možné a nemožného.
Každá kniha (výprava jednoho z pánů) je kreslena jiným autorem a každý z nich se může dle libosti vyřádit, protože většina panelů je opravdu krásně pohádkově snových.
Tim Hunter, milovník ferneta a majitel sovy JoJo, urazí neskutečnou cestu a my sním. Proto hodnotím 4,5*

risha03
12.01.2018 5 z 5

Za Věčné v této knize 5*. Za Sen, za Osud... a hlavně za Blahovolnou.

Autorovy další knížky

Neil Gaiman
britská, 1960
2006  87%Nikdykde
1997  87%Dobrá znamení
2001  81%Američtí bohové
2017  82%Severská mytologie
2007  85%Koralina

Kniha Knihy magie je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce36x
Chystám se číst54x
Chci si koupit34x
dalších seznamech2x