Kniha líných radostí

Kniha líných radostí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137587/mid_kniha-linych-radosti-Jko-137587.jpg 4 43 15

Kniha líných radostí je skvělý regenerační prostředek pro všechny unavené, stresované a obtížemi moderního života vyčerpané čtenáře. Dan Kieran a Tom Hodgkinson, dnes již zavedený britský spisovatel, kterého čeští čtenáři dobře znají prostřednictvím knih Líný rodič, Jak být líný, Jak být volný a Staré dobré časy (všechny vyšly v Nakladatelství JOTA), připravili skromně působící, ale mimořádně příjemnou a čtivou knížku úvah, postřehů a rad, jak si co nejlépe užít život. Spolu s dalšími jedenácti autory z okruhu Hodgkinsonova časopisu Idler nabízí nový, neotřelý pohled na lenošení, jež se v jejich podání stává cestou ke skutečně hlubokým prožitkům a jedinečným způsobem uvažování o světě. Pomocí krátkých, vtipných a současně hloubavých glos oslavují obecně opomíjené činnosti a věci, které moderní společnost vytlačila na samotný okraj našeho vědomí. Vysvětlují, jak si užít posezení na lavičce, bloumání, koukání, lelkování, házení žabek, snění, odpoledního šlofíka nebo vycházku s dětmi. Ani nemoralizují, ani nepoučují. Nabízejí svůj pohled na skutečně důležité hodnoty, bez nichž se z života stává otupující všednodennost. Kniha líných radostí je výzvou k aktivnímu životu, jehož hlavním smyslem je hledání radosti a štěstí. Neokázalý návod, jak se dobrat „skutečného“ štěstí.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Book of Idle Pleasures , 2010


více info...

Přidat komentář

madlenka3189
29.11.2020 4 z 5

Až na neustálé narážky na moderní dobu a přehnaný strach z elektroniky, je kniha skvělá. Kreativní popis obyčejných okamžiků a vlastně takový návod jak si je užívat. Ke knize se určitě budu několikrát vracet, minimálně když budu potřeboval zlepšit den :)

Sandalkar
09.11.2020 3 z 5

V době krizového stavu v rámci pandemie c-19 mi to přijde jako dobrá kniha. Je tam totiž spousta činností, které lze i nyní provozovat a nepotřebujete k nim nic víc, než jen čas a chuť naučit se prožívat "tady a teď".

Nečekejte, že vám obrátí život naruby a ideálně tím pozitivním směrem. Pokud se ale rádi zasníte a po večerech si připomenete, co všechno dobré a jednoduché můžete dělat a naplno prožívat, pomůže vám pocítit vděčnost.

Za mě příjemná záležitost.


L.Helena
09.06.2019 4 z 5

Takové laskavé připomenutí toho, že si i z obyčejných okamžiků můžeme udělat příjemné chvilky.

BabaJaga11
14.03.2019 5 z 5

Toto knížku jsem teď přečetla asi potřetí. V prvních dvou kolech jsem volila kapitoly na přeskáčku, buď podle momentální nálady, anebo otevřením na náhodné stránce. A ty krátké kapitoly pro mě byly nezapomenutelným zážitkem. Proto jsem si knihu zapsala i do Čtenářské výzvy a tentokrát četla popořádku, aby mi náhodou nějaká kapitola neunikla. Pokud máte rádi život a obyčejné věci, tohle se Vám skutečně neomrzí. Ač autoři leckde zmiňují, že knížka vznikla vlastně pro lenochy, není to tak docela pravda. Naopak, je to návod pro přepracované lidi, jak alespoň na chvíli vypnout, a že i ta malá chvilka má smysl. Hlavně se za "nicnedělání" nesmíte stydět. Záměrně dávám do uvozovek, protože v takovém rozpoložení mozek obvykle přijde na ty nejlepší nápady - tak jaké potom nicnedělání?!? Některé z věcí popsaných v knize, třeba házení žabek, dělám odjakživa, ale na některé mě kniha navedla, třeba takové čtení poezie. I když i tato knížka je z těch, které můžete vzít do kapsy, a přečíst si kousek třeba při čekání ve frontě na cokoli.

Chesterton
14.01.2019 4 z 5

Lahůdka pro chvíle dlouhé, kterých je tak málo, že si je musíme dokázat programově vyrobit i s trochou úsilí.
Milá inspirující blbůstka co rozveselí i přivede k zamyšlení, podle toho co potřebujete :o)

Ála41
23.12.2018 3 z 5

Jo, šlo to, některé kapitoly jsem četla s chutí, některé nedocetla a některé přeskočila úplně... Vzhledem k tomu,ze to není příběh, lze si z kapol vybrat jen něco, zkrátka najít si tam to svoje. Četla jsem o prazdninach na pláži u moře a jo, bylo to fajn tím prolistovat.... Udelam s touto knihou radost někomu dalšímu, dám jí do knihobudky.

banánovépyré
14.12.2018 3 z 5

Něco mezi Fulghumem a 14 000 things to be happy about. Je to super knížka, ke které je dobré se vracet, aby člověk nezapomněl, že radost je v každé maličkosti a že to nejcennější, co máme je život. Nemyslím si, že je to zbytečná kniha, právě naopak.

Danafantom
15.06.2018 2 z 5

Přečetla jsem si obsah a byla jsem nadšená. Je to zajímavý seznam. Ale texty v knížce ani kresby mě moc neoslovily. A tak mé nadšení kleslo až ke dvěma hvězdičkám.

LadyKet
01.09.2017 3 z 5

Takové milé a jednoduché čtení, Nic moc objevného a úchvatného, ale tak nějak to potěší. Navíc jsem zjistila, že většinu z těch líných radostí dělám už jak dlouho :).

kuceju
27.05.2017 4 z 5

„Záměrem této knihy je ukázat, že nejlepší věci jsou zadarmo. Ukáže vám, jak se vyvarovat zbytečného shonu a stresu, jak uniknout světu zarputilé práce a vydat se vstříc svobodě a radosti.“
První a poslední, co jsem si říkala při čtení této knížečky - jak je možné, že jsem se naučila žít podle učebnice, kterou jsem nikdy nečetla? A tady to máme, hořkosladce vylíčený můj život, který bohužel není tak svobodný a radostný, protože přecijen, přese všechnu snahu, lenost není zadarmo. Ale koho to zajímá, stejně budu vždycky moc líná na to, abych se s tím pokoušela něco udělat. To si radši půjdu číst poezii a reklamní letáky. Nejlepé v dešti a v županu.

DeninkaK
06.07.2016 4 z 5

Přesně tuhle knížku jsem po konci zkouškového potřebovala. Když si s ní člověk sedne a uvědomí si jakými maličkostmi lenoší.

Milla
05.03.2016 5 z 5

Perfektni knizka pro pobaveni a uzivani si line plynouciho casu.

konicekbily
07.08.2015 4 z 5

Neberte život úplně vážně - živí se z něj nedostanete.

Daffodila
23.11.2013 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala jako dárek od kamaráda. Prý jsem líná potvora, které se knížka bude líbit. A měl pravdu - líbí. Ráda si knížku otevírám na náhodné stránce a nechám se překvapit, čím mě potěší.

CvB
24.03.2013 4 z 5

Něco bych k téhle knížce napsal. Ale je mi tak příjemně líně. Asi si raději půjdu vyprávět se svými dětmi nebo házet žabky. Nebo jen tak lenošit.

Štítky knihy

štěstí radost

Autoři knihy

Tom Hodgkinson
britská, 1968
Dan Kieran
britská, 1975

Kniha Kniha líných radostí je v

Právě čtených1x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x