Sněhurka musí zemřít

Sněhurka musí zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125181/bmid_kirschhoffova-a-von-bodenstein-sneh-2pQ-125181.jpg 4 163 41

Jednoho ponurého podzimního dne najdou stavební dělníci na opuštěném letišti americké armády v Eschbornu lidskou kostru; jen o něco později někdo shodí neznámou ženu z mostu na silnici. Vyšetřování zavádí Piu Kirchhoffovou a Olivera von Bodenstein do minulosti. Před mnoha lety zmizely v malé vesnici Altenhein dvě dívky. Nepřímé důkazy přivedly za mříže domnělého pachatele. Ten se nyní vrací do rodné vesnice. Poté co se brzy začne pohřešovat další dívka, začíná hon na čarodějnic.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Schneewittchen muss sterben , 2010


více info...

Přidat komentář

Doubravka1975
24.09.2023 5 z 5

Pleť bílá jako sníh, vlasy černé jako eben a rty červené jako krev. Ano, to jsou charakteristické znaky pro pohádkovou Sněhurku. A ta musí zemřít.... Ale tenhle příběh není žádná pohádka, ale napínavá a čtivá detektivka od začátku do konce.
Vyšetřovací tým Pia Kirchhoffová a Oliver von Bodenstein, sympaťáci.
Tohle už je 4.díl série, tak se musím poohlédnout po dalších dílech

knihomolka_eli
27.06.2022 4 z 5

Knižka sa mi páčila trošku viac ako Deň matiek, v príbehu síce vystupuje tiež veľa postáv, ale dalo sa v nich pekne vyznať, boli dobre vykreslené.

Tobias si odsedel 10ročný trest za vraždu 2 dievčat, nič z osudného večera si nepamätá, ale dôkazy ho usvedčili dosť na to, aby bol obvinený a uznaný za vinného, hoci telá sa nikdy nenašli.Jeho rodina to mala v malej dedine po jeho zatknutí naozaj veľmi ťažké. Situácia sa ešte viac vyhrotí po jeho prepustení, každý mu dáva najavo, čo si o ňom myslí. Jeho matku napadnú a dedinčania im neskutočne strpčujú život. Krátko po jeho prepustení zmizne ďalšie 16ročné dievča - Amelie,ktoré sa veľmi podobá na jedno zo zavraždených dievčat. Práve ona sa veľmi zaujímala o Tobiasov prípad.
Vyšetrovania napadnutia Tobiasovej mamy sa ujmú detektívy Pia a Oliver. Pia nájde prepojenie so starým prípadom Tobiasa a pri študovaní spisu si všimne nejaké nezrovnalosti. Nedá jej to a postupne začína vyšetrovať aj vraždy spred 10 rokov.

Trošku pomalší, ale tiež zaujímavý začiatok, dobrá zápletka a zaujímavé a prekvapivé rozuzlenie.
Veľkým plusom je aj rozprávanie z pohľadov viacerých postáv, čo vlastne poskytuje ucelený pohľad na situáciu. Celé odhalenie pravdy bolo zaujímavé, v priebehu čítania som mala niekoľko tipov na páchateľov a ich motívy, autorka stále navádza na ďalšie a ďalšie stopy a na záver čitateľa prekvapí ako to s kým naozaj bolo. Za mňa dobre napísané a happy end potešil :)


MarianP
28.04.2022 5 z 5

Kvalitná detektívka, prepletená zápletka, náročnejšie čítanie najmä kvôli vyššiemu počtu postáv. Autorka však má prehľad a človek sa nestratí a na konci je všetko úplne jasné.

Ahmose
26.10.2021 4 z 5

Pleť biela ako sneh, vlasy čierne ako eben a pery červené ako krv. Ak hádate, že to bude rozprávkový príbeh, čaká vás nemilé prekvapenie. Skutočne pozoruhodný triler od kráľovnej nemeckej detektívky Nele Neuhaus. Hlavnou témou je ľudská chamtivosť, túžba po moci a do istej miery aj zvrátenosť. Dej je plný napätia, má spád, ale počas čítania mi v celej knihe prevládala iná emócia. Bola to ľútosť. Samotný námet síce nie je celkom originálny, ale jeho spracovanie a následné rozuzlenie určite áno. Stretol som sa s názorom, že je záver knihy zbytočne melodramatický. Musím s tým súhlasiť, uberá to príbehu trochu na uveriteľnosti. To by mi ale až tak neprekážalo. Čo mi vadilo viac, bolo veľké množstvo postáv, občas som sa v tým menách a vzťahoch strácal. Myslím, že by veľmi pomohlo, keby bol na začiatku/na konci zoznam postáv aj s vysvetlením ku komu patria.
Odhliadnuc od toho, Snehulienka musí zomrieť je kniha, po ktorej sa určite oplatí siahnuť. Odporúčam ako čítanie na pochmúrne jesenné dni.

85098211
11.02.2021 5 z 5

Knihu jsem opět poslouchala jako audio v němčině a jsem nadšená! :-) Neměla jsem žádná velká očekávání, ale konalo se hodně příjemné překvapení ;-). Autorka píše totiž stylem, který mi dokonale vyhovuje, příběh má spád a je přehledný. Pia i Oliver jsou sympaťáci a dozvíme se toho spoustu také z jejich soukromého života. A to je dělá ještě lidštějšími, než už jsou ;-). Případ jako takový je pořádně komplikovaný, nejvíc líto mi bylo údajného pachatele a jeho rodiny - to byla opravdová lidská tragédie... A navíc vinou ostatních... Já za sebe jsem neměla pocit, že by byla kniha překombinovaná, právě naopak. Případ se podle mého názoru mohl takto odehrát i ve skutečnosti. Na závěr knihy se čtenář dočká i takového malého happyendu, přestože trvalo celá dlouhá léta, než byla odhalena pravda a viníci potrestáni. A protože mne kniha upoutala - líbila se mi fakt moc :-), dávám s přehledem plný počet a k autorce se určitě zase ráda vrátím ;-).

princesse
28.12.2020 5 z 5

Skvěle jsem si početla. Pokud se mi do ruky dostane i další kniha od této autorky, určitě si ji ráda přečtu.

kika 13
29.06.2020 3 z 5

Detektivka má spád.A udrží vás v napětí až do konce.

bábuška
06.04.2020 4 z 5

Náhodně se mi dostala do ruky celkem napínavá a dobře napsaná detektivka. Překvapivě odehrávající se ve městě Taunus, se kterým má družbu naše město, které zatím nezažívá takové dramatické příběhy.

pingu1
23.02.2019 3 z 5

Celkem dobrá detektivka, jen s těmi jmény jsem se trochu prala ... :-) Konec trochu překombinovaný, čekala jsem jiný. Znovu číst nebudu.

Janniska
02.02.2019 5 z 5

Super napínavé čtení.Nečekané zvraty a dobře promyšlená zápletka.

Cemanka
28.07.2018 4 z 5

Kniha je velmi čtivá a děj napínavý. Mile mě to překvapilo. Jen ke konci jsem se v množství postav a jejich vzájemných vztahů a v tom, co kdo udělal před deseti lety a co udělal teď, lehce zamotávala. Ale vše se poskládalo a já si rozhodně přečtu i ostatní knihy ze série.

Sandalkar
13.01.2018 4 z 5

Dobrá detektivka, při které mrazí. Člověk se zamyslí nad tím, jestli opravdu vždy dělá věci, které se mají nebo raději utíká před odpovědností...ale co potom ty následky. Doporučuji.

Agatha84
27.08.2017 2 z 5

Průměr průměrů, překombinované, s málo sympatickými postavami,které by byly schopny se nějak hluboce zapsat do paměti.

Půca4
21.06.2017 5 z 5

Wow. Tak tahle kniha měla všechno: spád, napětí, postavy s kladnými ale i zápornými stránkami, zobrazovala lidskou posedlost, nechutnost, lehkomyslnost, zvrácenost.. Během čtení ve mně nejvíce převládal jeden pocit - a to soucit. Smutek nad osudem fiktivních postav, protože bohužel to, co si autorka vymyslela, se může stát i ve skutečnosti. Občas jsem si říkala, jestli se toho v knize neděje až moc, jestli to není přehnané, ale protože jsem se ve sledu událostí neztrácela, tak nebylo. Dostane rozhodně 5*. Nehodnotím ani tak originalitu knihy, protože něco byla pořád dokola ta samá pohádka (problémy v rodinném životě dvou hlavních komisařů, postižený chlapec, lhal tenhle, lhal tamten a dokonce lhali všichni, on/a mu pomáhá, tak bude hodný/á atd.) ale hodnotím pocity, které mi po knize zbyly, respektive pocity, které jsem během knihy pociťovala.
Stylem psaní mi kniha hodně připomínala Kdo seje vítr, ale tomu se asi žádný autor nevyhne. Ještě jsem nečetla Hluboké rány a už se na ni moc těším!

babicka_amalka
07.02.2017 4 z 5

četla jsem v němčině na doporučení kamarádky; díky tomu jsem si pak přečetla i další a nebyla jsem zklamána;

whiolet
29.11.2016 5 z 5

Když jsem brala do ruky tuto nevěřila jsem, že by mohla být stejně dobrá jako švédské detektivky na, kterých momentálně ujíždím, ne opravdu nebyla dobrá, byla výborná. Měla všechno co očekávám od skvělé kriminálky

iva23
19.08.2016 3 z 5

Dobrý, ale té překombinovanosti na konci jsem se musela smát. Ehm.

Susan94
17.08.2016 3 z 5

Příběh, kterému se jen těžko dá uvěřit. Znám autory, kteří dokáží psát s větší lehkostí a přirozeností. Ale jinak proč ne, pokud vám nevadí zajímavá německá jména, ve kterých se těžko orientujete. Jen mi dovolte nesouhlasit s Franny_Glass, podle mě je Žena v kleci trochu jiná liga, ale jo podobnost se zavřenými lidmi tam je...

NachlJ
07.07.2016 5 z 5

Ke knize jsem přišla úplně náhodou na Světu knihy v Praze. Byla levná a detektivka pro mě nejlepší kombinace. Nevěděla jsem co od ní mohu čekat. Ze začátku jsem se zamotávala, ale poté mě kniha vtáhla do děje a nechtěla jsem od ní odejít. Radši jsem četla do noci abych už věděla jak se to opravdu stalo. Nic takového jsem opravdu nečekala.
Vtáhnutí do děje a nepuštění z něj až do konce.

vlčice68
17.04.2016 4 z 5

Ani nevím proč, ale doposud jsem se vyhýbala německým autorů. Po knize jsem sáhla zcela náhodně a výsledek. Přečteno za den a skvělé hodnocení.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Nele Neuhaus
německá, 1967
2012  87%Sněhurka musí zemřít
2012  82%Hluboké rány
2018  79%Zlý vlk
2014  81%Kdo seje vítr
2018  86%Přes všechny překážky