Identita

Identita https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270395/mid_identita-w9L-270395.jpg 4 18 4

Kindle County série

< 9. díl

Státní senátor Paul Gianis právě kandiduje na šéfa exekutivy distriktu Kindle County, když he jeho bratr Cass, jednovaječné dvojče, právě propuštěn z vězení, kde si odpykal pětadvacetiletý trest za vraždu své přítelkyně Dity Krononové. Když se bývalá agentka FBI Evon Millerová, dnes vedoucí bezpečnostního odboru Krononova rodinného podniku, a soukromý detektiv Tim Brodie pokoušejí znovu vyšetřit nejasnosti obklopující Ditinu smrt, zaplétají se do tajemné spleti záhad a podvodů… V kulisách hypermoderních kanceláří, soudních síní nabitých novináři, předvolebních mítingů plných polopravd a léček na voliče, rozehrává Turow strhující psychologické drama, v němž účinkují právníci, byznysmeni, politici i průměrní občané, zapletení do temných událostí, které se odehrály před více než čtvrtstoletím.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Identical , 2013


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
04.02.2023 3 z 5

Identita se mi nečetla úplně snadno, textem jsem se prokousával pomaleji, než jsem si původně myslel. Samotný případ je zajímavý, obsahuje několik překvapení a pozoruhodná je i konečná pravda o zločinu a jeho důsledcích.
Výsledek je nakonec velmi dobrý a proto hodnotím 60%.

Jessybelle
23.05.2019 3 z 5

Taková průměrná kniha, ale celkem čtivá. Příběh byl docela zajímavý, líbil se mi staroušek Tim. Ale asi bude brzy zapomenutá.


TeaPeter
24.08.2016 3 z 5

Z knihy mám takový divný pocit. Díky zvláštní struktuře děje se mi jednotlivé postavy navzájem pletly. A samotné rozuzlení - nebo to byl spíše otevřený konec? - mě tak nějak zaskočilo. Asi bych nikomu tuhle knihu nedokázal doporučit.

reznickova77
07.05.2016

Autorova původní profese, a tím pádem i dokonala znalost prostředí, je z příběhu hodně znát. Čtenáře Turow zasvěcuje do mnoha detailů, ale to nemusí být důvod k obavám, jestli knihu číst nebo ne...protože motiv zůstává stále stejný... tím motivem je snaha objasnit všechny okolnosti starého zločinu. V retrospektivních kapitolách se příběh často vrací do roku 1982, aby odvyprávěl víceméně stejnou událost, ale pokaždé z pohledu jiné postavy. Tempo vyprávění je trochu rozvleklé a mohlo by místy zrychlit. Rozuzlení a finální překvapení, jak to celé dopadlo, mi ale vrátilo celkový příjemný pocit z této knížky.