Zelený hrob

Zelený hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21774/zeleny-hrob-21774.jpg 4 53 8

Kincaid - Jamesová série

< 3. díl >

Superintendant Duncan Kincaid a seržantka Gemma Jamesová vyšetřují smrt Connora Swana, jehož tělo bylo nalezeno v řece kousek za Londýnem. Connorův tchán, slavný dirigent sir Gerlad Asherton, požádá Scotland Yard o důkladné prošetření smrti svého zetě. Počáteční domněnka, že šlo o nešťastnou náhodu, se záhy mění v přesvědčení, že Connor byl zavražděn. Navíc před dvaceti lety podobně zahynul bratr Connorovy ženy Julie. Je snad mezi oběma případy nějaká souvislost? Dozvíte se v knize Zelený hrob. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Leave the Grave Green , 1995


více info...

Přidat komentář

Siege03
23.07.2022 5 z 5

Průměrná detektivka.Takovy odpočinek.Ale četla se dobře

Aghatte
04.09.2021 2 z 5

Nuda, šeď, nuda
Půjčím si slova nadřízeného : "Náměstek komisaře měl rýpavý dotaz, proč ještě nemáme výsledky odpovídající vaší skvělé práci?".
Byli-li by podáváni jako párek amatérů, kteří se zapletli do vyš. nejasného úmrtí, člověk by to bral, ale od SY čekáme něco extra.
A vezmu-li v potaz romantickou linku příběhu, tak sice vím, jakou měla která budova fasádu, a kdo si jak dal nohu přes nohu, a kde stála která židle, ale nepochopila jsem, zda se Duncan s dotyčnou - jednou i druhou - vyspal či ne :-)
Nevím ani, proč se to jmenuje Zelený hrob....???
Další díl už asi nedám. Možná po nějaké době.


trudoš
24.12.2020 2 z 5

Jako detektivka nuda, ovšem zase jsem si udělal prima výlet do světa malířství, opery a rozvodového řízení. Ne však, že by alespoň jedno z toho bylo nějak záživné, ale tonoucí se i stébla chytá.
Co se musí Deborah Crombiové nechat je, že si příliš neláme hlavu se zápletkou. Nabídne čtenáři jednoduchý zločin a pak kolem něj nechá na dvou stech stranách kroužit své dva hrdiny, přičemž většina jejich vyšetřování spočívá ve vyptávání se ostatních, kdo kde byl v inkriminovanou dobu vraždy. Když pak autorka celou věc ukončí, vůbec se netrápí tím, že řešení, jaké čtenáři nabídla, dělá z policistů hlupce, jež přehlížejí očividné souvislosti. A to ani nemluvím o závěrečném zatýkání, probíhajícím v nechtěně komické rovině, protože důmyslní kriminalisté nemají na pachatele žádné důkazy a tak musejí spoléhat pouze na jeho černé svědomí. Za úplnou zbytečnost pak považuji milostnou vsuvku, která je v příběhu vysloveně navíc a má za úkol pouze uspokojit ženskou nevraživost vůči mužské promiskuitě.

March
15.02.2019 2 z 5

Z teto knizky jsem moc nadsena nebyla. Napeti tam dle meho moc nebylo a pro me takove nemastne, neslane....

veveronka
31.07.2018 4 z 5

Jedíný problém jsem měla,že čtu knihy podle roku vydání v ČR,tak se mi stalo,že jsem prvně přečetla knihu Až za hrob z roku 2007 a pak jsem zjistila,že v této knize spolu Gemma a Kin. ještě nechodí.Jinak super

Neri
22.05.2014 4 z 5

Opět pohodová, poklidně plynoucí detektivka z pera Deborah Crombie. Tentokrát na mě bylo toho klidu možná až příliš, ale plně mi to vynahradilo nezvyklé prostředí londýnské opery, krásné pasáže popisu anglického venkova a slibně se vyvíjející vztah Gemmy a Duncana. S velkou chutí si přečtu další.

Katuska001
23.12.2012 5 z 5

Oddechová detektivka s lehkou souvislostí z minulosti. Rodí se zde počátek vztahu Gemmy a Duncana.

Selinute
10.12.2012 4 z 5

Pro mě výborná jako všechny od Deborah.

Kniha Zelený hrob je v

Přečtených95x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce93x
Chystám se číst21x
Chci si koupit1x