Nakažlivá smrt

Nakažlivá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18832/bmid_nakazliva-smrt-1i6-18832.jpg 4 155 30

Kay Scarpettová série

< 8. díl >

Hrdinka je přivolána k dalšímu případu řádění masového vraha, když na skládce odpadu bylo nalezeno zohyzděné mrtvé tělo a vyskytlo se podezření, že zločin souvisí s vraždami spáchanými v jiných státech. Vyšetřovatelka brzy zjistí, že oběti navíc trpěly smrtelnou chorobou, vyvolanou neznámým virem a že tudíž hrozí riziko celosvětové epidemie. Jako patoložka, která oběti pitvala, je i hrdinka ohrožena dvojnásob: jednak zákeřným vrahem a jednak nevyzpytatelným virem, a její zápas o život vypadá dlouho nerozhodně.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Unnatural exposure , 1997


více info...

Přidat komentář

Bedřich63
31.01.2024 4 z 5

Tento díl byl pro mě opět zajímavější, než ten předchozí. V hlavní roli znovu nesmrtelná soudní patoložka Kay, která zachraňuje svět před epidemií.
Kniha napsána už před mnoha roky, takže se to neveze na současné módní vlně epidemií, ale upozorňuje na problémy, které mohou kdykoliv nastat.
V sérii budu i nadále pokračovat, spisovatelka píše zajímavě a otevírá různá témata související se zločiny. Také mě, jako u mnoha dalších knih, zajímá vědecké zázemí vyšetřování.

Lele61
12.09.2023 4 z 5

Doktorka Kay Scarpettová je opět na scéně. Tentokrát ve Virginii nejenže řádí zákeřný masový vrah, ale navíc se objevuje i nevyzpytatelný smrtící virus. Docela solidní krimi thriller, ve kterém nechybí potřebné napětí a děj má spád.


zdendula31
17.05.2022 5 z 5

Série s Kay je sázka na jistotu.Super čtení.

bigben
07.02.2022 4 z 5

Moje paní doktorka, detektivka v klidku, všechno dobře dopadne....ráda si dám další díly...a že jich je:-)

gambinka87
11.10.2021 4 z 5

Po dvou přečtených knihách o Scarpettové jsem po delší době dala Cornwellové ještě šanci a ta si reputaci touto knihou celkem napravila. Kniha me bavila, bohužel ale Cornwellová neumí konce. Ten vyšel do ztracena a opět pachatel tak nějak bez náznaku nebo větší zajímavé zápletky. Škoda, možná bych jí jinak i dala o hvězdičku více

ivzu77
27.07.2021 4 z 5

Pro mne opět další čtenářská jízda s Kay S.
Její postavu mám ráda, i když si říkám, že z ní bude asi brzo superhrdinka. Napsáno před více než 25 lety, ale v dnešní době Covidu je toto téma - epidemie pravých neštovic - docela v kurzu. Těším se na další.

111moni
14.07.2021 3 z 5

Náhodně vybráno, nevím, jestli jsem z názvu čekala větší "fičák" , ale zase nemůžu napsat, že bych byla zklamaná, je to jako když řeknete, že jdete na řetízkáč a ono jsou to koníci( nebo labutě) . Takže příběh dobrý, trochu honění sem a tam, a tam a sem, nic moc se nestane, po tom, co je avizováno a člověk čeká přinejmenším pandemii ap., nakonec takové celkem klidné vyřešení. Možná to autorka mohla více rozjet....

Jája92
06.01.2021 3 z 5

Má první kniha od této autorky, přiznávám, že jsem čekala víc. Kay mi byla postupem knihy vyloženě nesympatická, obzvlášť na konci se mi z nějakého důvodu zprotivila. Odhalení vraha mě naprosto překvapilo, vůbec nejsou v knize indície, které by k této postavě nasvědčovaly. Nehledě na to, že se tak stalo čirou náhodou. Námět je sice zajímavý, ale kniha jako taková mě příliš nezaujala...

Kontryhelka
05.01.2021 5 z 5

Knihou jsem nadšená. Pěkně napsané, čtivé a opravdu děj odsýpá. Na můj vkus se tam kmitá dost postav a trochu mi trvalo, než jsem si je utřídila, ale ničemu to nebrání a zážitek mám výborný. Opravdu mohu doporučit. Sympatická hlavní postava patoložka, sem tam nějaký ten přisluhovač, samozřejmě vrah a škodič. Prostě vše, co do dobré detektivky patří. Super rozuzlení. A i trochu překvapení.

georginaa
11.11.2020 5 z 5

V dalším díle se odehrávají brutální vraždy, kterým chce Kay společně s detektivem přijít na kloub. Neznámý virus udělá velikou paniku. Musí chytit pachatele dřív, než to propukne ještě v něco horšího.

Anika27
06.12.2018

Děs, odloženo po 50 stránkách i když nedočíst nemám ve zvyku

čef
27.10.2018 5 z 5

Námět je zajímavý, vyprávění poutavé, napětí roste až do samého závěru. Rovněž jednání a charakteristika postav je podána z ženskou citlivostí dosti výstižně. Pátrání po pachateli a jeho odhalení je překvapivé, myslím, že jen málo čtenářů má nárok ho odhalit dříve. Detektivka jak má být.

moudivlacek
17.06.2018 4 z 5

Zajímavý příběh, a člověk si tím aspoň uvědomil, jak je život nebezpečný při styku s neznámými viry.
Také tu sledujeme vývoj vztahu Bentona a Kay, ona rozhodně se musí nejprve vyrovnat s minulostí a pak může pokračovat.
Také jsem zvědavá na budoucnost Lucy a proradného lháře detektiva Ringa.

davidurban1973
30.05.2018 2 z 5

Docela zajímave. Moje první a asi i poslední kniha této autorky.
Soudní patolozka která má čas vyšetřovat vraždy...mimo pitvy mrtvol zkoumá i místa činu a v podstatě sama vyšetřuje...moc neuvěřitelne a nereálné (stejně jak Castle, Vip vraždy).
Dlouhé vyšetřování virové nákazy je spis takové lékařské krimi. Rozuzleni a odhalení vraha strašně rychle a hodně náhodné (v knize skoro žádné indicie kdo to je a až náhodná návštěva hrdinky vše rozuzli). Motivu bych také moc neuveril, pomsta po tolika letech a tak všeobecně namířena proti všem lidem...
Náznaky ohledně života a vztahu hrdinky pro čtenáře jedné knihy jsou spis zmatečnost a je potřeba asi číst od první knihy do poslední.
Epilog zbytečný a jak hrdinka přijme hned vysvětlení smrti manžela, no nevím...

Miruš
23.07.2017 5 z 5

Ráda čtu knihy této autorky ;-)

Radous
18.05.2017 2 z 5

Bohužel stejně jako posledních pár dílů se kniha ze začátku tváří jako skutečná detektivka (že to tentokrát vypadalo fakt dobře!), nicméně zhruba za polovinou se opět zvrhává v na můj vkus béčkový thriller (či v drama na podobné úrovni). A ten až nepochopitelně rychle rozřešený závěr, to mi hlava nebere. Takže když připočteme skutečně otravné vztahové záležitosti, genderové problémy a výskyt superhrdinky (mající snad všechny klišoidní konotace… přičemž nemám na mysli postavu Kay), tak se mi v této knižní sérii už nechce pokračovat. Jelikož jsem ale masochista, zkusím jet dál. Už jen pro zjištění, jestli to bude mít stále tak sestupnou tendenci.

renefer
25.02.2017 3 z 5

Když tahle knížka vycházela, tak jsem sérii o Kay Scarpetto milovala. Doktorku jsem si oblíbila, líbilo se mi, jak si užívá bydleníčko, pořád něco doma kuchtí a vcelku se s nikým nepáře. Zápletka je taky dobrá, akorát jsem trochu tápala v tom, kdo je vrah, protože postav je tam opravdu dost. S odstupem 15 let mám trochu problém s hlavní postavou a musím přiznat, že je mi až vrcholně nesympatická. Ten její přístup - vy nevíte kdo jsem? já jsem přece hlavnísoudnílékařkastátuVirginiaamámvystudovanépráva - a čeká, že všichni padnou na zadek, což se v knize také bohužel děje. Vadí mi i její umanutost, tvrdohlavost a hádavost kvůli prkotinám... V rozpočtu se škrtá, zaměstnanci jsou doma na nucené dovolené, ale paní doktorka si jezdí v meďouru a staví si dům.
Prostě detektivka bezva, ale s touhle ženskou bych měla problém :-)

mig20
16.01.2017 4 z 5

Napínavá kniha. Vzhledem k roku vydani i pěkně nadčasová.

helenkan
20.04.2016 5 z 5

Ráda čtu o doktorce Scarpettové.Jen mi tohle přišlo trošku slabší.Ale těšim se na další.

zuzana4291
11.08.2015 3 z 5

Kniha má velmi dobré téma, ale bohužel mi trvalo dlouho se do knihy začíst a zároveň má kniha spoustu " hluchých" míst.....čekala jsem trochu víc

Autorovy další knížky

Patricia Cornwell
americká, 1956
2000  85%Za řekou Styx
2002  80%Nakažlivá smrt
2009  77%Kniha mrtvých
2005  77%Moucha
2008  74%V ohrožení

Kniha Nakažlivá smrt je v

Přečtených288x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce179x
Chystám se číst43x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x