Oheň a led

Oheň a led https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48491/bmid_buchanan-renard-fbi-ohen-a-led-s6U-48491.jpg 4 281 37

Buchanan-Renard (FBI) série

< 7. díl >

V nové knize Julie Garwoodové se čtenáři opět setkají s některými postavami známými z jejího oblíbeného románu Vražda podle seznamu. Patří k nim především Sofie Roseová, odhodlaná a neúnavná reportérka, dcera uhlazeného a bystrého právníka Bobbyho Rosea, po němž v důsledku jeho rafinovaných machinací pátrají různé instituce. Sofie je v souvislosti s otcovými problémy nucena přijmout místo v malém deníku a zabývat se drobným místním zpravodajstvím. Tak se dostane k samolibému vítězi běžeckých závodů 5K, který se mimo jiné chlubí červenými ponožkami, jež pro uvedený závod používá. A právě tyto ponožky, v jedné z nichž se nalezne Sofiina vizitka, jsou to jediné, co po Williamu Harringtonovi zbude. Za nevysvětlitelných okolností se totiž stane, že ho krátce po setkání se Sofií zabije v aljašské pustině lední medvěd. Sofie dychtí tuto záhadu odhalit, a protože je jasné, že klíč nalezne daleko na severu, vydává se právě tam. Neuvědomuje si, že ji při cestě na Aljašku může provázet nebezpečí. Po útoku na její život v Chicagu, který přičítala některému z otcových nepřátel, dostává pro jistotu na cestu ochránce, poněkud arogantního, ale velmi hezkého pracovníka FBI Jacka MacAlistera. Při smrtelně nebezpečných situacích v nehostinných severních končinách se mezi Sofií a Jackem vytváří křehký vztah, zpočátku založený na vzájemné fyzické přitažlivosti. Nepotrvá však dlouho a budou muset řešit víc než vzrůstající sympatie k sobě. Nemilosrdní protivníci se nezastaví před ničím, aby zabránili odhalení komplotu, na jehož stopu se dostala Sofie s Jackem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Fire and Ice , 2008


více info...

Přidat komentář

zoew
03.01.2024 4 z 5

Překombinované, místy hodně trhlé, ale zábavné a čtivé. Literární hodnotu v této knize nehledejte - není tam.

kacenka0239
17.10.2022 4 z 5

Myslím, že se z toho dalo vyždímat víc.
Neurazí, nenadchne a ani Aljaška to nezachránila.
V této sérii jsou mnohem povedenější díly než je tenhle.


lexikon_tf
04.09.2022 5 z 5

Odhodlaná kráska v nesnázích, zapeklitý případ, fešný pracovník FBI a láska jako trám - jak jsem poznala, toto jsou charakteristické znaky většiny knih Julie Garwood, které jsem zatím přečetla. A víte co? Mě to baví! Jsou to hezké oddechovky, pěkně se mi to čte a vím, co mám očekávat. Oheň a led mě nepřekvapil co se scénáře týče, dostalo se mi napínavé akce i milostného vzplanutí.
Reportérka malého deníku se náhodou dostane k rozhovoru se samolibým sportovcem, který však záhy po začátku závodu zmizí a najdou se z něj posléze pouze červené ponožky, které měl při startu na sobě.
Samozřejmě jí to nedá a chce záhadě přijít na kloub, do toho se zapojuje FBI a reportérka dostává ochránce v podobě arogantního krasavce, a jak tak společně vyšetřují, tak si k sobě najdou i cestičku a vzájemné zalíbení.

Marci_Vaj
01.08.2022 4 z 5

To byl bezva příběh, napínavé, zase něco úplně jiného a zase jeden z ideálních mužů...baví mě, že se v těch příbězích potkávají i dřívější postavy, které si můžu připomenout :) Potkat všechny ty agenty na jednom místě, to by byla podívaná :D

kacenka6144
27.07.2022 4 z 5

Pořád se u téhle série dobře bavím. Romantika s malým dramatem se krásně hodí k příjemné letní atmosféře.

Miliamka
18.05.2022 4 z 5

Ha, úplně náhodně jsem tuto knížku přečetla po jiné, co se také odehrává na Aljašce. Myslím, že na popisek knížky stačí - romantika s trochou dramatu. Ale v současné náladě mi to sedlo.

Inka8
16.05.2022 2 z 5

Tentokrát jsem netušila , proč se v knize prolínají dvě dějové linky , až zhruba od poloviny jsem pochopila , al tentokrát jsem nebyla nadšená .

Liduka
18.04.2022 3 z 5

Kniha mě dost zklamala. Autorku mám ráda, ale nějak se mi nestrefila do noty. SPOILER: Celkově mi kniha přišla dost zdlouhavá a děj pokulhával. Samotná zápletka přišla taková nic moc a mezi hlavními postavami to až tak moc nejiskřilo a pak najednou skončili v posteli. Autorka má rozhodně lepší díla.

tamdr
14.01.2022 4 z 5

tohle se mi líbilo,nenáročné čtení,dobrá napínavá dějová linka,romantika,nezklamalo

johana3160
22.03.2021 3 z 5

Nijak neoslnilo ani neurazilo.

Siegrid
12.10.2020 1 z 5

Knihu jsem si vypůjčila dle hodnocení a bohužel mě zklamala. Buď se mi netrefila do nálady, nebo vadilo, že jsem nečetla předchozí knihy ze série, přestože na sebe knihy nenavazují. Příběh mě zápletkou nezaujal, postava jejího šéfa mi přišla trapná, vlastně celá její práce a o nějakém jiskření mezi partnery a jejich společné dialogy, kterým se hodnocení od níže uvedených hemží, nemůže být za mě řeč. Popis toho, že jsou k sobě přitahováni, bylo prostě uvedeno. Že by to bylo nějaké osudové, o tom ani náhodou. Za mě nějaké povrchní. Kdyby se autorka na konci nezmínila, že si navzájem chybí, tak bych řekla, že tak jak se k sobě chovali, tak si každý zůstane sám a nebude se vázat a skončí to, že se rozejdou.

angelbooks
12.09.2020 5 z 5

WOW! Prostě bomba! Od začátku až do konce jsem se nemohla odtrhnout!
Ani jsem nechtěla, protože pokaždé, když jsem si myslela, že budu mít po zodpovězení otázky chvilku se nadechnout, přišla další otázka se spoustou otázníků.
Hlavní dvojice byla super, chemie mezi nimi pracovala už od začátku, i když si to oni sami uvědomili až trochu později, avšak poté to mezi nimi vybuchlo naplno. Kdo je tím úúúúplně nejhlavnějším jsem si myslela, že vím, už někdy od té doby, co se o něm začlo mluvit (nejde o spoiler!), avšak spletla jsem se a tak mě kniha opravdu držela až do poslední stránky.
Proto, a zcela zaslouženě, dávám knihu do doporučených. :)

Joyce24
11.07.2020 5 z 5

Po dlouhé době jsem si přečetla další díl z této série a opět mi knížka velmi bavila. Oddechové čtení, nechybí akce, humor, romantika, vše jak má být.

janina66
25.06.2020 5 z 5

Moc hezký a velice čtivý příběh reportérky Sofie a jejího ochránce, agenta FBI Jacka. Děj plný akčního napětí, romantiky a také pořádné zimy na Aljašce. Líbila se mi.

senoritar
23.06.2020 5 z 5

Řekla jsem si, že nejprve přečtu všechny dostupné díly série a teprve potom napíšu ke každé recenzi, abych mohla poměřit, která se mi líbila nejvíc. Přestože se jedná až o 6. díl, tak je to tahle. Příběh Sofie a Jacka si mě jednoduše získal. Nedokážu přesně říct, čím to bylo. Nejen že jsem ji přečetla jedním dechem (to ostatně skoro všechny ze série FBI), ale hlavně měla vše, co má podle mě kniha mít - sympatickou ústřední dvojici (při jejich špičkování jsem se kolikrát smála nahlas), napínavý děj a skvělé vedlejší postavy (Alec, Gil, Sofiin otec). Rozhodně doporučuji.

jinbr
19.03.2020 5 z 5

Tato série se mně moc líbí, a když jsou zde, i když okrajově zmíněny i osoby z původních dílů, je to fajn. Čte se to moc dobře.

petraj30
14.08.2019 5 z 5

Skvělá ústřední dvojice, netradiční příběh - možná trochu zamotaný, ale jinak úžasný. Doporučuji

MonaLisa42
30.04.2019 4 z 5

Knihy této série si jsou velice podobné, a tak jsem si udělala krátkou přestávku. K sérii jsem se nyní vrátila. Vzpomínala jsem na postavy, které vystupovaly ve vraždách podle seznamu.
Knihu jsem přečetla během dvou dnů. Častokrát jsem se smála. Sofii jsem nyní lépe pochopila, i když si nejsme vůbec podobné. Zápletka je moc hezká a překvapivá. Jsem ráda, že zde vystupují známé postavy. V knize se toho mnoho odehrálo, líbily se mi začátky kapitol, kde byl vždy úryvek o vlcích z deníku. Do teďka ale nechápu, jak se William dostal na Aljašku...
Už se těčím na příběh o Cordelii, ale počkám si na něj. Děkuji!!!

magdalena2377
28.01.2019 5 z 5

Mám ráda tuto spisovatelku ????

Vercutka
17.08.2018 3 z 5

Kniha se četla pěkně, ale příběh nebyl nějako oslňující. Zkusím od autorky nějaké historické.

Štítky knihy

láska

Autorovy další knížky

Julie Garwood
americká, 1946 - 2023
2007  91%Nevěsta
2012  87%Ideální muž
2001  90%Láska a čest
2002  85%Nebezpečná hra
2009  90%Králova milenka

Kniha Oheň a led je v

Právě čtených3x
Přečtených479x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených21x
Knihotéce218x
Chystám se číst53x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x