Jeho a její

Jeho a její https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513847/bmid_jeho-a-jeji-cqV-513847.jpg 4 122 46

Aby získala zpět místo hlasatelky hlavních televizních zpráv, je Anna Andrewsová odhodlaná jít přes mrtvoly. Když dostane za úkol natočit reportáž o vraždě, která se stala v jejím rodném městečku, neváhá ani vteřinu. Na místě zjistí, že vyšetřování vede její exmanžel Jack Harper a obětí je kamarádka z dětství. Anna se rozhodne ve městě zůstat a přilepit se policii na paty. Má ale tajemství a není ani zdaleka jediná. Hra kočky s myší teprve začíná a z britského maloměsta se brzy stane místo řádění sériového vraha, který se vydal po stopách minulosti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

His and hers


více info...

Přidat komentář

Bara52
16.04.2024 5 z 5

Zajimavy pribeh, klasicka zapletka, ale zvlastne zpracovano. Nemohla jsem se zacist, nebyl to typ knizky, ktera nejde odlozit, ale zaroven si nemuzu vybavit, jestli jsem neco podobneho nekdy cetla - pohled ONA, ON a JA - pricemz kdo jsem ja, neni do konce jasne. Autorka stridave nabizi postavy v knize jako vrahy, zaroven se hned v dalsi kapitole dozvite, ze vas zase taha za nos, a zaroven je to docela pruhledne a patrne, ze tyto osoby vrazi zcela urcite nejsou, pritom mi opravdu nebylo do konce jasne, kdo to teda je.

TinaBookBlog
28.02.2024 3 z 5

Příběh Anny, hlasatelky zpráv mě nenadchnul. Postupující příběh Anny, která nyní přišla o své místo a vrací se do svého rodného města, mě taktéž příliš nenadchnul. Když se najde první tělo, příběh začne být zajímavější a postupné nacházení dalších těl začne zápletku stupňovat. Tohle bylo fajn.

Kniha je psána ze dvou pohledů - ONA (Anna) a ON (Jack). Knihy z různých pohledů mě baví a i tady mi to sedlo. Nicméně, jedná se spíše o dva různé příběhy v jednom - z různých míst, které se následně protnou.

Bohužel jsem ale při čtení postrádala napětí, kdy bych musela otáčet jednu stránku za druhou. Musím říct, že jsem byla o vrahovi přesvědčena, ale spletla jsem se. Což hodnotím i kladně, ale konec mě překvapil, možná až nemile.
Za mě bych knihu ohodnotila stejně jako "Kopírák" od S. Holland. Nepotěší, ale ani neurazí.


Nika.
18.02.2024 5 z 5

Brilantně napsaná kniha! Do poslední chvíle netušíte kdo je vrah...

Markéta4321
17.02.2024 5 z 5

Tohle byla první kniha, kterou jsem od autorky četla. Zpočátku mi vadilo "přepínání" jeho/její, ale o to tady šlo. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah (resp. měla jsem několik podezření, ale vždy se záhy ukázali milnými). Když jsem nakonec dočetla, jak to bylo, musela jsem se k několika pasáží vrátit, abych si řekla - a jó! Doporučuji a určitě si přečtu i další knížku.

markej
15.02.2024 4 z 5

Anna je televizní hlasatelka, která nenadále přijde o své místo, a aby zůstala co nejvíce na očích, z nouze vezme práci reportérky a odjíždí do městečka, v němž vyrostla a kde se právě udála vražda ženy... Ukáže se, že ona zavražděná žena byla Anninou blízkou kamarádkou ze střední školy... A že vraždu vyšetřuje Annin bývalý manžel Jack... A že u jedné vraždy to neskončí... A že před minulostí se nedá utéct...

Autorce se nedá upřít to, že dokáže čtenáře překvapit, a to jak drobnými zvraty, tak pak i celým finále... Knížka se četla rychle, je napsána svižně, máte chuť dál a dál pokračovat... Samozřejmě že některé věci jsou trochu neuvěřitelné a pro mě osobně i místy nelogické, čistě můj osobní problém je, že už mě moc nebaví setkávat se v knihách s všemožně zohavenými mrtvolami...

Víc se mi líbila autorčina kniha Kámen, nůžky, papír, nicméně jestliže máte rádi drsnější detektivky, myslím, že zklamáni nebudete...

Hodnocení: 4 * z 5 *

KatyM.
06.02.2024 5 z 5

Perfektní psychothiller. Úžasně zamotané, vyprávěno třemi osobami, kapitoly jsou krátké a děj má spád. Překvapivý závěr a odhalené vraha. Doporučuji.

Moudd
21.01.2024 5 z 5

Asi tak do třetiny jsem se pořád nemohla začíst,ale pak se to rozjelo.A poslední třetina přímo nabitá napětím a zvraty. Vrah prakticky neuhodnutelný.Doufám, že brzy vyjde překlad další autorčiny knihy Daisy Darker.

ArwenAragorn
14.01.2024 5 z 5

81%

Jediní lidé, kteří ničeho nelitují, jsou lháři.

Některé věci je příliš těžké vysvětlit, dokonce i sobě samým.

Lidé nevědí, co je to skutečná láska, dokud ji neztratí.

Nemůžeme někomu pomoct najít cestu, dokud si nepřizná, že se ztratil.

Mnoho lidí zestárne, ale ne všichni dospějí.
__________________________________________________________________________
Velice poutavý psychologický thriller. Chytře napsaný, náramně čtivý, hodně komplikovaný, napínavý, zejména ke konci, s několika dějovými zvraty a s naprosto šokujícím odhalením. Pro autorku je schopnost dokonale mást čtenáře typická a ani tentokrát nezklamala.
Příběh střídavě vypráví Anna a Jack a pak jsou tam kurzívou psané myšlenky vraha. Nejde jen o pátrání po pachateli dost brutálních vražd, hodně se dozvídáme o soukromém životě Anny a Jacka a pak jsou tam návraty do minulosti, tentokrát hlavně Anny. A většinou nejde o nic příjemného.
Musím doporučit!

Mandlevest
06.01.2024 4 z 5

Mám rozečtenou úplně jinou knihu, se kterou se ale trochu trápím a tak jsem sáhla po něčem nenáročném, napínavém, ale 100% čtivém. A to tato kniha splnila dokonale, což jsem předpokládala, protože jsem četla i autorčinu knihu Kámen, nůžky, papír a ta se mi líbila moc. Mám ráda romány vyprávěné hlavními hrdiny odděleně jednotlivými kapitolami, u této knihy se to, vzhledem k názvu nabízí. Zde je ještě navíc jeden vypravěč, který je nám skrýt do posledních stránek, ale myslím si, že kdo má načteno, možná nebude až tak překvapen. Ale autorka mate a zavádí čtenáře dosti zdatně, samozřejmě, na úkor uvěřitelnosti, ale když mě příběh zaujme a baví, hodnocení za toto nesnižuju. Konec je komplikovaně zapeklitý, asi i překvapivý, ale právě za něj ta hvězdička dolů, já jsem na ty konce prostě přísná :-). Ale celkově hodnotím vysoko, příběh má atmosféru, není zdlouhavý a budete zvědaví kdo, kdy a proč. A já se poslušně vrátím k dočtení životopisu, na který jsem se moc těšila, ale ...to zase příště:-).

Pavlína2019
16.11.2023 5 z 5

Naprostá pecka!
Přečteno za jeden den, nedalo se odejít. Jsem opravdu nadšená, něco tak propracovaného, napínavého a geniálního – no radost číst. Rozhodně všem doporučuji a závidím těm, kteří se na čtení teprve chystají. :-)

Lenoulinka
16.11.2023 5 z 5

Kniha psaná střídáním kapitol ona, on a vrah. Bylo to přehledné a vyhovovalo mi to. Když už jsem si myslela, že znám pachatele, tak mě poslední vyprávění vraha vyvedlo z omylu. Moc jsem od knihy nečekala. Ale byl to parádní thriller.

cornetka
12.11.2023 3 z 5

Námět byl zajímavý, ale na mě tam bylo asi až moc lží a moc komplikovaný děj.

JitkaHambi
19.10.2023 3 z 5

První půlka nic moc, musela jsem se prokousat, pak už to šlo, ale nemohu dát víc jak 3*, protože příběh mi přišel celý až moc zamotaný, některé postavy se chovali fakt zvláštně a nikdo mi tam nebyl sympatický.Jediné, co mě na tom bavilo, bylo to, že když myslíte že víte kdo je pachatel, je vše zase úplně jinak.Konec jsem opravdu nečekala.

L.Helena
17.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Povedený thriller s docela překvapivým odhalením pachatele. Tím, jak přibývá obětí, ubývá možných pachatelů. I když v originále zřejmě může čtenář těch podezřelých mít víc, protože angličtina v první osobě minulého času nerozlišuje rody. Bohužel, v českém překladu již od počátku víme, že pachatelem je žena.

mignon
13.10.2023 2 z 5

Uf, asi bych už nic podobného číst nechtěla :) Psycho, drama, popisy vražd.. A celé až moc zašmodrchané. Příště radši sáhnu po něčem "normálnějsím".. :)

Mermaida
10.10.2023 3 z 5

Druhá kniha od autorky a i když se mi o píď víc líbila kniha Kámen nůžky papír, tak tahle stála taky za to. Sice ze začátku se mi kniha lehce vlekla (ale to mám teď období u všech knih), ale posléze se mi děj celkem rozjel a já byla příběhem pohlcena. Autorka čtenáře pěkně vodí za nos a i si sním dost hraje. Myslím, že není uhádnutelné, kdo za vším stojí. Své tipy budete v průběhu čtení měnit, stejně jako já, a když už si budete myslet, že máte stoprocentně vybráno, věřte, že vás autorka vyvede z omylu. Kniha je opravdu napínavá a střídání vypravěčů mezi Ona a On mi přišlo jako skvělý nápad - díky tomu mi přišlo, že je příběh o to napínavější.

MiskaMa
29.09.2023 5 z 5

Skvělý thriller, napínavý od začátku až do konce. Líbilo se mi střídání vypravěčů: ONA, ON a vyprávění anonymní osoby. Už jsem si myslela, jak jsem uhodla vraha a ono bylo ve finále všechno úplně jinak. 5*

Heli20
22.09.2023 5 z 5

To bylo počtení. Myslím ze málokdo uhodne, kdo za tím vším stál, přestože si většina bude myslet, že je to jasné. Za mně jedna z TOP knížek.

Téra
06.09.2023 4 z 5

Skvělý thriller, kde jsem si dost dlouho myslela, jak je vše jasné, až jsem nakonec byla opravdu hodně překvapená, jak to nakonce bylo. Dobře čtivé hlavně díky střídaní vypravěčů, kteří vás neustále udržují v napětí. Doporučuji.

MMacicekk
26.08.2023 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo, abych četla takhle brilantně zamotaný psychothriller, ve kterém vás autorka vodí za nos takovým stylem, že pomalu nevěříte ani sami sobě. Autorkou pomalu ale především promyšleně odkrývané střípky vás pokaždé překvapí a zůstane vám nad nimi rozum stát, že vám to nedošlo dříve!

Po úvodní třetině, po jejíž přečtení budete uvažovat, co vás na dalších dvou set stranách ještě čeká, se děj mnohem více zamotá a už vás ze svých spárů nepustí. Podezřelí jsou úplně všichni a každou chvíli budete podezírat někoho jiného. Pokud milujete podobné typy knih, budete při jejím čtení chrochtat blahem stejně jako já. Ke konci vás čeká překvapivé odhalení a samotný závěr vám vyrazí dech.

Autorovy další knížky

2019  76%Občas lžu
2022  81%Kámen, nůžky, papír
2019  68%Vím, kdo jsi
2023  84%Jeho a její

Kniha Jeho a její je v

Právě čtených3x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených4x
Knihotéce113x
Chystám se číst148x
Chci si koupit32x
dalších seznamech4x