Jednoducho Hawking!

Jednoducho Hawking! https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376914/bmid_jednoducho-hawking-IR9-376914.jpg 3 23 23

S Hawkingom naprieč priestorom a časom. Čo bolo pred veľkým treskom? Prečo sú čierne diery čierne? Môžeme si zacestovať do minulosti? V rukách držíte knihu snažiacu sa vniesť trochu svetla do tmy, v ktorej sú ešte stále ponorené naše poznatky o najhlbších tajomstvách vesmíru. Fascinujúce myšlienky úžasného vedca Stephena Hawkinga vysvetľuje stručne a jednoducho – tak, aby im porozumel každý. Vďaka zaujímavým textom a vtipným obrázkom je cesta do Hawkingovho vesmíru je nielen poučná a zábavná, ale doslova vzrušujúca. *Záhada veľkého tresku Ako vznikol vesmír? Má nejaký počiatok? Alebo je večný? *Zrútenie tiaže Čo sú čierne diery? Naozaj sa z nich nič nedostane? *Budúcnosť a cestovanie v čase O tajomstve času a Hawkingovom veľkom omyle. *Mimozemšťania, Boh a svet Existuje život mimo Zeme? Čo znamená veľký tresk pre Stvoriteľa? „Prečo sa vesmír vlastne unúva existovať?“ Stephen Hawking... celý text

Literatura faktu Literatura naučná
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Einfach Hawking! Geniale Gedanken schwerelos verständlich , 2016


více info...

Přidat komentář

Ellinek
30.01.2022 4 z 5

Má to něco do sebe. Sice jsem stejně nerozuměla všemu, ale některé myšlenky mi byly osvětleny a po přečtení se na nás, pidi lidi v tom nekonečném prostoru, dívám zase jinak. A velikán jako Hawking bude světu chybět. Především jeho citáty v textu pro mě byly velice inspirující. :)

hellena1523
06.04.2020 4 z 5

Velmi čtivé a přístupné i těm čtenářům, kteří se o téma nezajímají do hloubky, ale rádi by měli alespoň nějaké povědomí o teoriíh S. Hawkinga.


svarnyp
20.03.2020 4 z 5

Výtečná kniha o myšlenkách Stephena Hawkinga bez toho, aby byla nesrozumitelná nefyzikům, zanedbávala jeho chybné hypotézy nebo se zbytečně zaplátala do jeho osobního života.

Gurus
30.10.2019 4 z 5

Čtivě napsaná knížka o nejdůležitějších objevech a teoriích Stephena Hawkinga.

los
21.02.2019 3 z 5

na můj vkus až příliš popularizační, doporučil bych spíš náctiletým

pfa
31.12.2018 4 z 5

Působivá a mile pohodová publikace pro příznivce vědy a vesmíru, které by se rozhodně neměli báti ani zrovna nepříznivci žánru či nepříznivci vědy. Ba naopak. Totiž ani zrovna nepříznivci vesmíru se jistě do této publikace začtou, a nebál bych se říci, se by se v ní mohli i na chvíli zapomenout. Byla by to docela pěkná cesta směrem k náročnějším, ale nakonec stejně zajímavým a působivým tajemstvím krásy vesmíru a (nejen) našeho bytí...

[8/10] Naučná literatura; Přírodní vědy, Vesmír