Jednoducho Hawking! přehled

Jednoducho Hawking!
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376914/bmid_jednoducho-hawking-IR9-376914.jpg 3 23 23

S Hawkingom naprieč priestorom a časom. Čo bolo pred veľkým treskom? Prečo sú čierne diery čierne? Môžeme si zacestovať do minulosti? V rukách držíte knihu snažiacu sa vniesť trochu svetla do tmy, v ktorej sú ešte stále ponorené naše poznatky o najhlbších tajomstvách vesmíru. Fascinujúce myšlienky úžasného vedca Stephena Hawkinga vysvetľuje stručne a jednoducho – tak, aby im porozumel každý. Vďaka zaujímavým textom a vtipným obrázkom je cesta do Hawkingovho vesmíru je nielen poučná a zábavná, ale doslova vzrušujúca. *Záhada veľkého tresku Ako vznikol vesmír? Má nejaký počiatok? Alebo je večný? *Zrútenie tiaže Čo sú čierne diery? Naozaj sa z nich nič nedostane? *Budúcnosť a cestovanie v čase O tajomstve času a Hawkingovom veľkom omyle. *Mimozemšťania, Boh a svet Existuje život mimo Zeme? Čo znamená veľký tresk pre Stvoriteľa? „Prečo sa vesmír vlastne unúva existovať?“ Stephen Hawking... celý text

Literatura faktu Literatura naučná
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Einfach Hawking! Geniale Gedanken schwerelos verständlich , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jednoducho Hawking!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Ellinek
30.01.2022 4 z 5

Má to něco do sebe. Sice jsem stejně nerozuměla všemu, ale některé myšlenky mi byly osvětleny a po přečtení se na nás, pidi lidi v tom nekonečném prostoru, dívám zase jinak. A velikán jako Hawking bude světu chybět. Především jeho citáty v textu pro mě byly velice inspirující. :)

hellena1523
06.04.2020 4 z 5

Velmi čtivé a přístupné i těm čtenářům, kteří se o téma nezajímají do hloubky, ale rádi by měli alespoň nějaké povědomí o teoriíh S. Hawkinga.


svarnyp
20.03.2020 4 z 5

Výtečná kniha o myšlenkách Stephena Hawkinga bez toho, aby byla nesrozumitelná nefyzikům, zanedbávala jeho chybné hypotézy nebo se zbytečně zaplátala do jeho osobního života.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jednoducho Hawking! v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit6x