Jan Kraus: Můj soukromý buzynes

Jan Kraus: Můj soukromý buzynes https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370956/bmid_jan-kraus-muj-soukromy-buzynes-hSd-370956.jpeg 4 186 50

Knížka o veškerém mém byznysu. O tom, který jsem dělal ve škole, na jízdárně, s mým otcem, s vojáky, s mojí první ženou, s bytem, s komputerem, s Italy, s divadlem i s televizí. Nejsem a nechtěl jsem být byznysmenem. Ale byznys mi pořád lezl do života. Buď proto, že nebylo na živobytí, nebo proto, že padl komunismus. Pokaždé mi výrazně změnil život. Byznys nejsou jen příjmy, výdaje, zisky atd. Ale především příběh, který chodí s ním.... celý text

Přidat komentář

katy238
05.01.2024 5 z 5

Osoba Jana Krause je dnes pevně spjata výhradně s několikátou verzí talk show s červeným kanape, kdy v divadle zpovídá postupně několikero hostů a více či méně úspěšně baví přítomné publikum a později v sestřihu i televizní diváky. S ohledem na dobu trvání show je nutno podoktnout, že spíše velmi úspěšně, cesta k tomuto výsledku však byla dlouhá a její zákulisí není jednoduché. Právě o této cestě, ale i o dění „za oponou“ nejen tohoto pořadu, ale celkově všech ostatních aktivit autora, vás provede kniha Můj soukromý buzynes, kterou Jan Kraus vydal v roce 2018. Shrnuje v ní důležité milníky svého života od dětství přes všechny možné i nemožné nástrahy života v různých časech. Kniha je opravdu skvělá a nemohu jinak než ji doporučit každému, kdo si rád poslechne zábavně podanou životní historii jednoho nesmírně zajímavého člověka, a přitom jako příjemný vedlejší produkt vyslechne jeho rady a tipy, jak na podnikání a jednání s lidmi různého postavení a charakteru, což považuji za cenné poselství pro každého.

Jane2016
29.12.2023 5 z 5

Kdybych si napříč českou hereckou scénou měla vybrat jednoho člověka, byl by to Jan Kraus. Ani si nepamatuji, kdy jsem propadla jeho humoru a ironii, ale jedno Vám řeknu. Myslím si, že je opravdu málo dílů Show Jana Krause, které jsem neviděla. Či rozhovorů s Krausem, které jsem neslyšela. Před pár týdny se mi také splnil sen, a Krause jsem viděla na natáčení jeho Show. To byl zážitek!

A tak asi není náhodou, že mi letos donesl Ježíšek spousty knih právě o Krausovi. A první knihy, do které jsem se pustila byl právě Můj soukromý buzynes. Knížka je samozřejmě protkaná humorem Krause a je napsaná velmi zajímavě. Já jsem se o Krausovi dozvěděla spoustu zajímavých věcí, kniha je opravdu luxusní. Přečetla jsem ji během pár dní a každou větu jsem si užívala. Čtení opravdu velmi doporučuji!


Dámaskloboukem
26.03.2023 3 z 5

Číst se to dalo, ale žádný zázrak. Za mě nejslabší, co jsem od Krausovych četla.
Velkou devizou Jana Krause je jeho pohotovost v dialogu na jakékoliv téma, což je pěkně vidět v pořadu s červenou pohovkou, ale v psaném textu to nemá šanci vyniknout.
Když se řekne - Jan Kraus - pořád mi jako první naskočí: prvorozený královský syn z pohádky Jak se budí princezny.

kulibrk
15.03.2023 5 z 5

Velmi zábavné, dobrý vhled do doby minulé. Mám k panu Krausovi určité výhrady, ale vzhledem k jeho příběhu mám pro všechno pochopení.

janulka1310
23.05.2022 5 z 5

Skvělé a poutavé. Dokonalý humor a perfektně vykreslené situace v minulém režimu..člověk by kolikrát ani některým věcem nevěřil...ale doba byla taková a je super, že ji někdo dokáže tak barvitě popsat. Velmi se mi líbily příběhy z televize, protože jsem měla možnost nahlédnout, jak to vlastně chodí při natáčení. Kdyby bylo pokračovaní, určitě se přečtu :)

viktor75
24.01.2022 5 z 5

Tak to byla jízda, děkuju za ni... Kniha splnila na 100 % co jsem od ní očekával. Vtipné autobiografické zážitky z Krausova dětství až po současnost. Velká nálož ironických postřehů a glos, které dokážou rozesmát i zarputilé životní pesimisty. Seděl mi autorův styl a použití neotřelých slovních obratů, které vylepšují už tak skvělé historky. Shrnuto a podtrženo: upřímná, věcná, ironická, inspirativní, zábavná knížka, pravděpodobně taková jako je sám autor. Děkuju.

bamba
25.12.2021 5 z 5

Kráľovsky som sa pobavila. Je to nádherný pohľad na socializmus a jeho výdobytky sem tam prelínaný pohľadom a spomienkami jeho otca.

VojtěchZeman
05.07.2021 5 z 5

Čtivá, velmi dobře strukturovaná kniha ukazující momenty ze života Jana Krause společně s jeho zamyšlením, které je často velmi přínosné. Jednotlivé příběhy, na které je kniha členěná, se čtou jedním dechem a jsou skvěle vypointované.

knihyKeMne
02.03.2021 4 z 5

Podobné knížky běžně nečtu, a když už ano, vždycky mě překvapí, že mi nakonec mají co říct. I pan Kraus. Zajímavě vylíčený pohled na dřívější dobu a jak to tenkrát všechno chodilo... zajímavé informace hlavně o tom, jak se po revoluci lidé pouštěli do podnikání. O podnikatelských aktivitách autora jsem slyšela poprvé. Obdivuju. Silná osobnost :-) Haha, kulička štěstí....

Dejf_ano
18.02.2021 5 z 5

Knížka je velmi dobře napsaná a čtení je vtipné a poučné. Po náročném pracovním dni ideální odpočinkové čtení.

Dimas
06.12.2020 4 z 5

Baví mě Jan Kraus i jeho knížka!

tess.de.veles
27.08.2020 4 z 5

Kraus mě prostě baví... Někdy mi v TV připadá dosti arogantní...., ale po přečtení knížky už to beru jako jeho povahovy rys, a ne jako agresi. Líbí se mi, jak je cinorodý, jak se věcem, které ho zajímají snaží přijít na kloub... Opravdu mě baví..... Možná i motivuje... když mi něco nejde, jako zrovna teď, říkám si, že Kraus by se nevzdal a popral se s tim....a nepochybuji, že by Vyhrál :-) Knihu doporučuji, hltala jsem ji a smála se při jejím čtení...

Venda32
18.08.2020 4 z 5

Bavil jsem se. Nepřekonatelná je kapitola o vojně. To je JK jak vyšitej. Některé kapitoly věnuje pan Kraus svým úvahám. A není to na škodu.

TajemnýSmrad
28.05.2020 4 z 5

Jako pravidelný divák pořadů Jana Krause jsem již některé příběhy, které se v knize objevují, znal. I tak mě kniha pobavila, takže pro někoho, kdo příliš pana Krause nesleduje by mohlo být čtení ještě o něco zábavnější.

Kniha je vtipná a musím říct, že pro mě, jakožto pro mladší ročník i hodně zajímavá z pohledu toho, co dělal pan Kraus před tím, než začal s vlastní talk-show.

Jednu hvězdičku strhávám za to, že občas autor až příliš tlačil na pilu, aby svou pravdu nastavil jako jedinou objektivní a skutečnou, namísto toho, aby nechal čtenáře si vytvořit vlastní názor.

Zorka
16.05.2020 3 z 5

Čekala jsem od pana Krause malinko víc, ale docela pobavilo.

orson
22.02.2020 4 z 5

Jan Kraus mě docela překvapil, znal jsem ho jen z televize a vůbec mě nenapadlo, že má takové zkušenosti z podnikání. Kniha je napsaná svižně a vtipně, příběhy jsou to úsměvné, snad by si i zasloužila plný počet bodů, ale ten závěr už byl takový rozplizlý - myslím, že po pár příbězích z Uvolněte se prosím už to měl ukončit (tu knihu :))

attila1
11.02.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka,hezky se četla. Hodně jsem se nasmála. Zajímavý příběh zajímavého člověka.

mia.com
08.11.2019 4 z 5

Jelikož sleduju každý díl talkshow, byla nutnost si knížku přečíst. Určitě nelituji, dozvěděla jsem se hodně informací a zasmála se. Formát krátkých kapitol, až na vyjímky, je taky super.

veskr
13.08.2019 4 z 5

Mě se kniha líbila, protože mě nevadí ( až na občasné úlety)
humor J. Krause a na pláži v Řecku se kniha tohoto typu dobře čte, protože je dělená na krátké kapitoly, které na sebe dějově nenavazují.

Tess577
24.07.2019 5 z 5

P. Krause sleduji pravidelně a kniha splnila všechna moje očekávání. Přečetla jsem ji jedním dechem, vtipná, zajímavá.

Štítky knihy

humor

Autorovy další knížky

Jan Kraus
česká, 1953
2018  82%Jan Kraus: Můj soukromý buzynes
2010  75%Pravdu, prosím!
2005  71%Uvolněte se, prosím...
2006  80%Srandy Srandy Srandičky
2003  100%Česká divadelní hra 90. let

Kniha Jan Kraus: Můj soukromý buzynes je v

Právě čtených7x
Přečtených263x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených11x
Knihotéce108x
Chystám se číst124x
Chci si koupit37x
dalších seznamech1x