Jak poznat, když vám někdo lže

Jak poznat, když vám někdo lže https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181055/mid_jak-poznat-kdyz-vam-nekdo-lze-GsU-181055.jpg 4 49 12

Příručka bývalého agenta FBI. Bývalý expert FBI a autor světového bestselleru Jak prokouknout druhé lidi přichází s knížkou, díky které zaručeně poznáte, že vám někdo lže. V této praktické příručce najdete více než 200 nejčastějších příznaků lhaní, projevů podvodného chování, zatajování informací apod. Díky rozdělení projevů jednotlivých částí těla od hlavy až k patě knížku využijete snadno a rychle. Je výborným pomocníkem pro všechny, kteří přicházejí do kontaktu s druhými lidmi, tedy opravdu pro každého. Je neocenitelná, ať už jste rodič, partner, student, zaměstnanec či zaměstnavatel – budete schopni odhalovat lež ve všech oblastech vašeho života.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Grada
Originální název:

Clues to Deceit, A Practical List , 2011


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
22.02.2023 1 z 5

Podle této příručky bych šel sedět i kdybych byl nevinný. Moc těm metodám nevěřím. ale u opravdových zločinců pravděpodobně fungují,, bohužel i u nevinných jak sám autor přiznává hned v úvodu. Příručka je spíše vhodná pro vyšetřovatele a personilisty než pro obyčejného člověka, aby se tím nějak intenzivněji zabýval. Různé poučky se čtou těžce, nezáživně, jak biflovaní z učebnice, bohatě stačí úvod a závěr. Navíc se mi zdá, že jsem ji už dříve četl a zapomněl ohodnotit nebo bylo vše popsáno v nějaké knize o řeči těla a toto je výtah z knihy. Na závěr opět autor poznamenává jak na začátku, že poznat zda nám druhý lže není nikdy snadné i pro zkušeného agenta FBI takže tak trochu zbytečná četba. Vše je tak 50 na 50.

( tak už je mi jasné, kde jsem toto četl -jak prokouknout druhé lidi - a dokonce hodnotil a napsal obdobný komentář)

Česneksmedem
08.04.2022 4 z 5

Už je to víc jak třicet let, co jsem v Praze studoval grafologii. Předmětů k ní jsme měli samozřejmě víc, a to včetně psychologie. Bylo potřeba dávat jednotlivé střípky dohromady, a to nejlépe s podporou například takzvaného Baum testu. Tím chci naznačit, že ani těch asi 216 bodů v této knize z vás odborníka rozhodně neudělá.
Perdóneme, ale lžeme občas všichni bez rozdílu. S touto realitou je třeba počítat.


Naďa2411
15.12.2021 5 z 5

Bývalý agent FBI a vyšetřovatel si sepisoval poznatky při výslechu zločinců delší dobu. Je to taková brožura, při níž pisatel popisuje, jak reagují jednotlivé části těla (hlava, krk, břicho, ruce, nohy...) při výpovědi, když někdo lže nebo chce něco zatajit. Protože se lhaním se můžeme setkat v osobním nebo pracovním životě, knihu doporučuji. Po přečtení je lehké odhalit lháře.

Maki21
20.05.2021 4 z 5

Kniha je krátká a stručná. Slouží spíše jako příručka jak rychle odhalit signály když vám někdo lže. Je zajímavé si jí pročíst a něco si zapamatovat ale bohužel je to spíše učebnice nežli beletrie.

XbookwormX
15.03.2020 3 z 5

Takovej průměr, no. Když vynecháme fakt, že ty největší špeky nevytasí, protože represivní složky nenechají nikoho nahlídnout do karet, tak se dozvíte celkem málo. Abych byl přesnej, často je to repetetivní, některý obraty a dokonce témata se opakujou doslova a do písmene. Stejně tak se dozvíte, že ne vždy se dá popsanej vzorec chování brát jako zjevná lež. A hlavně, pokud jste alespoň trochu senzitivní, jste v běžným kontaktu s lidma a viděli jste pár krimi seriálů a filmů, tak toho už teď víte víc než dost.

Lotka
04.11.2019 3 z 5

Kniha o řeči lidského těla...ve většině případů zajímavý popis jednotlivých ukazatelů, ale stejně se nic jednoznačného nedozvíme.

Shamm
22.05.2019 3 z 5

Pro mne užitečné.. je to odborná kniha, k tomu se asi nedá moc napsat. Navarra mám velmi ráda, takže se snažím číst všecchny jeho knihy.

hu_87
29.04.2019 5 z 5

Jedná se o výcuc jednotlivých signálů, které mohou, ale nemusí, značit to, že nám druhý lže. V tom je to úskalí, protože se stejně tak dobře může jednat o projevy, které doprovází klasickou nervozitu, která nemá se lží nic společného.

Kniha je stručná, možná si myslím, že by mohla být detailněji rozebraná. Joe Navarro má některé dost poměrně čtivé knížky a zrovna u něčeho, co pojednává o něčem tak běžném, jako je lidské lhaní, se mohl klidně rozepsat více.
Přesto dávám plný počet hvězdiček, protože je to poměrně zábavné čtení, klidně i jen tak na cesty. Autor dobře ví, o čem píše a zahrnuje do psaní i vlastní zkušenosti, to především oceňuji.

Alpasstyle
29.01.2018 4 z 5

Kniha je spíš taková "kapesní" příručka. Autor sám napsal o této knize,že je tak účelově udělaná. Takže hvězdy za to strhávat rozhodně nemíním.

Myslím si,že vysledoval velice dobře fyzické projevy člověka při lhaní, i přesto že ne vždycky se tím můžeme řídit na 100%. Hodně dobře vymyšlené, klobouk dolů.. Je těžké něco takového sestavit a není špatné si to občas pročítat a zjišťovat kolik je na tom pravdy.

Avšak musím říct,že mi tam ještě něco chybí, určitě to mohlo být o něco lepší.. Proto strhávám jednu hvězdu.

bakjo95
21.05.2016 3 z 5

Čekal jsem něco podobného jako: Jak prokouknout druhé lidi, ale toto je jen příručka a ne kniha, čte se hrozně špatně, protože je napsaná stejně jako učebnice matiky ...i přes to tu nějaké info je - 60%

genie
12.12.2015 4 z 5

Knížka, kde jsou v krátkých odstavcích shrnuty a zjednodušeny poznatky, o kterých jsem si přečetla v předchozí knize (Jak prokouknout druhé lidi). Tohle je skutečně "jen" příručka, na předchozí se mi krom detailnějšího popisu líbily vzorové fotky určitých gest ... Ale i tak dobré pro zopakování rozpoznávání nepohody, nejistoty apod. druhých (není to jen o lhaní).

ladyba
03.06.2015 4 z 5

Tento titul je jakýmis shrnutím informací o gestech a mimice sgnalizující napětí, stres anebo přímo lež z předcházejících publikací. Je jasným přehledem těchto gest s popisy, jak je dešifrovat.