Hradba mlčení

Hradba mlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475881/bmid_hradba-mlceni-65361195ac67c.jpg 4 89 25

Děti střeží hrozivé tajemství. Dokáže ho jejich matka odhalit dřív než policie? Melissa Byattová žije na malé vesnici Forest Grove. Životy lidí v místní komunitě jsou vzájemně úzce propojené. Melissin život je zdánlivě dokonalý – má milujícího manžela, tři šikovné děti a dům na krásném místě u lesa. Ale zdání klame. Jednou odpoledne, když přijde Melissa domů, stane se svědkem něčeho nepředstavitelného: najde manžela ležet pobodaného na podlaze. Děti jen stojí kolem a tiše na něj zírají. Ke svému zděšení si Melissa postupně uvědomí, že trestný čin musel spáchat někdo z nich. Ale kdo? A jaký důvod by dítě muselo mít, aby bodlo nožem vlastního otce? Váhá, co má udělat, ale pak se ve zlomku vteřiny rozhodne děti chránit, a to i za cenu, že bude lhát policii. Když však někdo z vesnice začne tvrdit, že ví víc, než by měl, Melissa začne v rámci vlastního pátrání odhalovat další tajemství, o nichž neměla ani tušení. Dokáže zjistit pravdu, zabránit skandálu a udržet rodinu pohromadě? A jsou děti skutečně tak nevinné, jak tvrdí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Wall of Silence , 2020


více info...

Přidat komentář

kanitsuj
25.03.2024 3 z 5

Thriller se mi dostal do rukou náhodou a jeho četby nelituji, protože zápletka byla poutavá a až do poslední chvíle jsem netušila, proč byl útok spáchán. Místy mi vadilo opakování již mnohokrát řečeného, snad aby se čtenář nedostal na scestí. Rozhodně nejde o nic nezapomenutelného, ale také to není žádný propadák. Knížku bych doporučila všem, kteří mají načtené detektivky, zápletka je rozhodně nezklame.

Karolína7
25.10.2023 3 z 5

Spojení trilleru a psychologického dramatu. Dobré vykreslení charakterů postav, vadily mi však vkládané články s konverzací na facebooku. Přesto mne však děj udržel v napětí. Jen jsem se trochu pomýlila v motivu útoku na otce rodiny - dnes ve 2 hodiny v noci mi konečně bylo jasno...


Izu
30.08.2023 4 z 5

Svižné a dobře napsané.

JustWomen
03.07.2023 2 z 5

Špatně se to četlo, ty zápletky s dětmi se mi fakt nelíbily, postavy odporné a Melissa byla snad úplně mimo. Nechápu ten děj, nechápu postup policie a nechápu, že ty lži prošly. Za mě ne.

Annkag
04.05.2023 4 z 5

Děj byl zvolený skvěle.Mělo to chvilky napětí a člověk tak trocha přemýšlel proč se autorka rozhodla nám už na začátku prozradit kdo může za to co se stalo.
Bylo to rodinné drama které bralo dech a ukázalo že dokonalost neexistuje ani v amerických rodinách.
Ale proč k tomu došlo?Tak to bylo dechberoucí zistění.
Kdo chce tak si knihu přečte a já mu bránit nebudu.

Belanna
11.12.2022 3 z 5

Hradba mlčení - vcelku slušné rodinné drama.
Od začátku tušíte - kdo, ale až na samém konci se dozvíte - proč.
Rodina, která před očima všech vypadá naprosto dokonale, má ne jen jednoho, ale hned několik kostlivců na svých bedrech, které nám autorka postupně odhaluje.
Celkový dojem z knížky je dobrý, jen místy se mi obtížněji četlo. Některé pasáže byly na můj vkus zdlouhavé a narušovaly tak spád knížky.

Danago
03.11.2022 5 z 5

Mám tento styl příběhů ráda. Do poslední chvíle jsem nevěděla jak to bylo. Určitě se nejedná o klasický thriller. Spíš psychologické rodinné drama. Fb vsuvky me nebavily, ale teď je to v knihách moderní. Podle mě to tady bylo trochu zbytečné. Ale jinak ty o byl příběh , který mě hodně bavil a zajímal. A vyvolal ve mě spoustu různých emocí.

Bara52
31.10.2022 4 z 5

Melo to velky potencial, ale nakonec mi to pripadalo trochu pritazene za vlasy a lehce neuveritelne a prekombinovane. Taky mi vadily facebookove vsuvky. Ale jako namet byl pecka, myslim, ze podobny jsem asi jeste nevidela, coz je docela udalost mezi tim mnozstvim podobnych knih. Takze urcite doporucuji precist.

micha-ella
14.10.2022 3 z 5

Na začátku je tajemství, to mě baví. Autorka si mohla odpustit minutové časové údaje, protože ty trochu skřípou: když v 16.15 hodin uvidíte někoho ležet v krvi na zemi a okamžitě zavoláte sanitku, v 16. 43 záchranáři stabilizovaného zraněného zvedají na nosítka, vy stihnete diskutovat s policií a pak s tím ošetřeným zraněným v 17 hodin jedete v sanitce, no, dejme tomu, ale je jistě zvláštní, když v nemocnici sestřička teprve nadzvedne z neošetřené rány zakrvácenou košili a odkryje jí... Nic tím neprozrazuji, to vše je hned na začátku knížky, ale takových nesrovnalostí je v ní víc. Kvůli tajemství jsem vydržela, opravdu hodně se vleklo, konec příběhu mě taky moc nepřesvědčil, pro mne celkově průměr.

L.Helena
02.10.2022 5 z 5

Není to klasický thriller s akčními scénami, ale naopak dokonalý psychothriller. Dlouho to vypadá, že se zdánlivě nic neděje, ale stejně mě bavilo to číst dál a dál, protože bylo celkem jasné, že někdo z těch tří, ale vůbec teda nebylo zřejmé proč??? A právě to postupné odhalování pozadí celého příběhu se autorce podařilo zpracovat opravdu dobře. Dávám 4,5*
V závěrečné poznámce autorka zmiňuje, že před touto napsala již šest knih, tak doufám, že i ty u nás v brzké době vyjdou.

orangerose
31.08.2022 5 z 5

Pěkně napínavý příběh, kdo byl za útokem otce, vím ale to musí čtenáři přečíst, knížka byla plná zvratů a tajemství, bavila mně :)

alexis818
20.07.2022 5 z 5

No,hodně dobře psycho.Byla to docela síla.Nekteri lidé jsou opravdu schopni snad všeho.

ještěrka38
20.07.2022 5 z 5

Ua mě hodně dobré. Doporučuji těm, kteří mají rádi třeba Shari Lapenu.

Ilsa2
01.07.2022 5 z 5

Tak to byl hnus! A taková pakáž je bohužel mezi námi. Velice dobře zpracované téma se kterým se málokdy setkáme.

ctenarkaEva
16.06.2022 4 z 5

Čtivý příběh plný smutku a rodinných tajemství. Chvílemi se děj vlekl, ale ke konci se rozjel a rozuzlení bylo nečekané.

Awča
07.06.2022 4 z 5

Thriller se zajímavou zápletkou, jak by se asi člověk zachoval, kam až by zašel v ochraně svých dětí, je ospravedlnitelné krýt své blízké před policií?
Psáno místy trošku kostrbatě a povrchně, ale poháněla mě zvědavost, jak se případ vyvine. Závěr mě překvapil, jsem s ním v podstatě spokojená.
Ale na plný počet hvězdiček to není.

groula
23.05.2022 5 z 5

Prvních snad dveste stran je neuvěřitelná nuda a neustále opakování vnitřních pocitu hlavní hrdinky, nicméně ten závěr a celý rozuzlení je masakr.
Původně jsem chtěl dát tak tři hvězdy, ale nakonec plných pět.
Ten závěr je hustej....

Parwana
17.03.2022 odpad!

Nedočetla jsem. Když ani na straně 150 se nic moc nedělo a děj se šílené vlekl, odložila jsem knihu a ulevilo se mi. Konec nebyl až tak překvapivý, kniha samotná by se dala shrnout a zestručnit na 200 stran čtivějšího textu.

Katania
22.02.2022 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Četla se sama a konec byl překvapivý. Doporučuji.

ArwenAragorn
02.02.2022 3 z 5

60%

Hradba mlčení. Docela dobrý psychologický thriller, čtivý a napínavý. Ale lžou v něm a něco tají všichni Byattovi, navenek dokonalá rodina. Na závěr přijde šokující odhalení, které mě přesvědčí o tom, že ta osoba (nechci spoilerovat) skutečně byla tak zkažená.
K přečtení doporučím.

Štítky knihy

tajemství lhaní, lži mateřská láska thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2021  81%Hradba mlčení
2023  73%Kruh pochybností

Kniha Hradba mlčení je v

Právě čtených1x
Přečtených104x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených5x
Knihotéce148x
Chystám se číst105x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x