Spálené mosty

Spálené mosty https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495228/bmid_spalene-mosty-evh-495228.png 4 239 56

Fletcherova univerzita série

1. díl >

V milostném románu Spálené mosty se studentka Ella Johnsová náhodou setká s tajemně přitažlivým Chesem. Zpočátku o něm nic neví a netuší, že se Ches skrývá v podsvětí univerzitního městečka Fletcher. Ella je jako kov a Ches jako magnet, takže se navzájem přitahují. O jeho minulosti však Ella nic netuší. Přestože Ches vyzařuje také temnotu a skrývá mnohá tajemství, chce mu Ella pomoct, i když se sama nachází v nepříjemné situaci krátce po rozchodu s přítelem. Ale pokaždé, když se s Chesem setkají, není to pouhé jiskření, ale vášnivé vzplanutí. Čím víc se Ella k Chesovi přibližuje, tím větší je nebezpečí, které jí samotné hrozí. Dokáže Ella nakonec Chesovi pomoci? Tento strhující román plný citů a překvapivých zvratů je prvním dílem série Tajemství univerzitního městečka, odehrávající se v malém městečku Fletcher v USA.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Burning Bridges , 2019


více info...

Přidat komentář

laura
16.04.2024

Čtivé, vtipné, originální, i když místama nepřesvědčivé.

Příběh o ztrátách, bolesti, osamění i odpuštění. O lásce, vášni, tajemstvích, odvaze i bláznoství. Napínavé, snivé, romantické i drsné.

Víte, jak to skončí, ale baví vás to.

Ella161
08.04.2024 5 z 5

Ty jo, to bylo skvělé. Nechápu, že jsem knihu půl roku zpátky odložila s tím, že mě to nebaví a dostala jsem se k ní až teď, kdy jsem včera dočetla druhý díl téhle série.

Nedokážu říct, který díl se mi líbil více, protože oba jsou celkem odlišné. Možná ale tenhle, ačkoliv jsem si Carly příběh opravdu zamilovala a moc se mi líbil. Jenže příběhy, kde je podsvětí, mafie, zápasy v kleci To je prostě něco, co miluji a o čem ráda čtu. A že jsem takovou knihu s podobným tématem nečetla už sakra dlouho, naposledy tak pět let zpátky. Takže vůbec vám nelžu, když tady přiznám, že tohle si mě fakt získalo a nedokázala jsem se od čtení odtrhnout. Jasně, první kapitoly jsou takové nic moc, ale nesmíte se tím nechat odradit jako já tenkrát. Moc se mi líbilo to tajemno okolo Chese. Neměla jsem ani žádné tušení, co se muselo stát, aby skončil takhle. Dokud to sám neprozradil, nic mě nenapadlo. Což se mi taky líbilo, tedy to, že tenhle příběh pro mě nebyl úplně snadno předvídatelný (myslím tím, co se Chesova života týče)

A mám dodávat vůbec něco k tomu konci? Bylo to tak napínavé, že jsem knihu vážně nemohla odložit, ačkoliv mi bylo jasné, jak to všechno dopadne. Asi jen jedna výtka oproti druhému dílu. Chyběly mi tady kapitoly z Chesovo pohledu.


Ála1968
26.03.2024 5 z 5

Krásné romantické čtení a přiznám se, že jsem byla hodně překvapená, vůbec jsem nečekala, že to bude až tak dobré.Celou dobu měl příběh děj, žádná nuda, stále se něco dělo a nádherný konec.Snad další díly budou pokračovat ve stejném duchu

Martule44
16.03.2024 4 z 5

Mám v sobě stále předchozí knihu a tak jsem chtěla zvolit lehčí téma. Tami Fischerová s lehkostí píše, přestože do svého příběhu vložila trochu drsnější svět, kterým Ches a Ella museli projít, aby si uvědomili, co jeden pro druhého znamenají.
K proměnlivému počasí to bylo ideální čtení a já příběh zhltla,jak malinu. :-)

Silvisek
14.03.2024 5 z 5

Bala jsem se kvuli nizkemu hodnoceni ale jako musim rict, ze pribeh me moc bavil. Bylo to dost napinave. Tedim se na dalsi dil

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

Tato kniha pro mě byla velkým překvapením, koupila jsem ji úplnou náhodou, nějakým způsobem mi na ni padly oči v knihkupectví knihy Dobrovský, když měli akci na prodejně. Nic jsem o té knize nevěděla, nepřečetla jsem si ani anotaci. Jsem neskutečně ráda, že jsem po ni sáhla. Ella pro mě byla hrdinka s velkým H už od samého začátku. Dělala věci ze kterých jsem měla radost ale i věci kde mi trochu trnulo hrůzou. Pak je tady Ches ten mi na začátku udělal radost, pak jsem z něj ale měla takový divný pocit. Nakonec to ale bylo jinak než mi moje podvědomí říkalo. Tenhle příběh je napsaný tak uvěřitelně, prožívala jsem s ním hodně emocí. Celá tahle parta je opět jedinečná, a já se neskutečně těším na pokračování dalších postav. Za mě velký palec nahoru.

LaBobule
08.02.2024 5 z 5

Az ted jsem knihu objevila a jsem za to rada. To byla jizda, precteni za dva vecery. Ma to vse co jsem potrebovala - napeti, romantiku, tajemstvi, sympaticke postavy i pro me celkem nove tema podsveti a mafie. Ke knize jsem byla trochu skepticka - nejsem uz cilova skupina. Ale skvela byla od zacatku do konce. Urcite prectu i dalsi dily.

Laf
17.01.2024 5 z 5

Ani nevím proč jsem se této knize tak dlouho vyhýbala. Hned od začátku mne to chytlo a bavilo až do konce. Příběh pěkně utíkal a než jsem se nadála, už jsem otáčela poslední stránky. Hlavní postavy byly skvěle vykreslené, i to jiskření mezi nimi. Sice mi v příběhu něco přišlo vysvětlené jen na povrchu, ale možná něco bude více rozebráno v dalších dílech. Celkově kniha mnohonásobně naplnila moje očekávání. Líbila se mi. Doporučuji :)

monika0181
09.01.2024 5 z 5

Hodnocení píšu po přečtení prvních tří dílů série.
Příběh Elly a Chestera je takový slaďoučký. Přestože Chas bojuje v Kleci, necítíte v příběhu napětí, spíš stud a mezi nimi magickou nevysvětlitelnou přitažlivost. Setkají se dva naprosto odlišní lidé, u kterých neuvěřitelně funguje chemie, přitažlivost a erotické napětí. Chese celou dobu vnímám jako plyšového medvídka k mazlení. Nějak mi jeho chování a povaha nešla k bitkaři. Proto tam taky mohl být zvrat na normální život.
Autorka píše čtivě, vtáhne vás do děje a až zpětně Vám dojde, že některé věci mohly být promyšlenější.
Já tento díl beru jako úvod, v podstatě celou radu jako slow burn romantiku, protože s každým dílem cítím tu vášeň víc.
Neznamená to první díl nečíst, je hezký, jen ty emoce nejsou tak silné.
Pokud bych psala hodnocení po každé knize hned po přečtení, bylo by to za 100%, v hodnocení všech tří zatím vydaných dílů, je to tak 80%.

vera5841
03.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Příběh se čte dobře a rychle. Jen jsem celou dobu čekala něco zajímavého, překvapivého, třeba i originálního.. prostě jsem čekala to WOW a to bohužel nepřišlo.
Ella se celou dobu chovala hloupě a dětinsky, Ches je nakonec jen hodný a naivní kluk.
A závěr? Ten se stane velmi rychle, velmi nereálně a především až příliš dobře, bez jediné chybičky nebo nějakého ALE.
Jako čtivá oddechovka především pro mladší čtenáře je to fajn, ale nějaký větší výlet do podsvětí určitě nečekejte.

Tereyciiik
18.12.2023 3 z 5

Tak já asi jedu na jiné koleji. Nejprve musím říct, že kniha se opravdu dobře četla, děj rychle plynul a byl konec. Bohužel, na konci jsem si říkala, o čem, že ta kniha vůbec byla? Měl to být mafiánské příběh, ale nebyl tam jediný mafian, pokud nepočítáme nějakého toho lotro, co se maximálně tak tváří. Pro mě ztráta času. Postavy byli sympatické a dobře vykreslene, ale zbytek?
Snad už jsem na to stará?

princesse
03.11.2023 4 z 5

Uteklo to jako voda, dobře se to četlo a ačkoliv nejsem cílová skupina, tak jsem si příběh těch dvou užila. Časem třeba zkusím i druhý díl o další dvojce z partičky. Každopádně vytknout by se něco dalo.

kopeceli
31.08.2023 4 z 5

Velmi čtivý román, který není prvoplánový. I když to je jasná oddychovka na dva dny, tak se ale od knihy ty dva dny nehnete. Romantickou linku zvládne i starší čtenářka, stejně jako středoškolačka. Jediné, co hnidopich vytkne je, že postavy neustále "křížily ruce", ale gramatika v pohodě, velmi spokojená jsem byla s vysvětlivkami překladatele v textu, mě se líbí i obálka, k příběhu mi sedí. Celkově hodnotím jako nadprůměrnou.

Siwan
28.08.2023 5 z 5

A máme tu plnější než plný počet bodů. Jako jooooo. Po dlouhé době perfektně, parádně, skvěle, graciézně napsaná fun love story se špetkou megablostí o mafii. Které ale nenarušují jinak parádně odvyprávěný příběh. Tami Fisher zjevně pochopila, že aby takováhle věc dokonale fungovala je třeba kromě hlavních hrdinů zapojit i přátele, který budete mít rádi stejně jako ty, o které tu běží. Takže kromě Chese a Elly se ukrutně těšíte na další story o zbytku týmu. Má to švih, je to vtipný, je to napínavý, je to sexy. Chemie na jedničku a všechno co tu má fungovat tu funguje jako dokonale seřízený stroj. Třikrát hurá a řekla bych, že tu máme slušnýho kandidáta na něco jako byla několikalogie o hokejistech Off campus od Elle Kennedy.
PS.obálka mi teda vůbec k tomu nesedne, ale budiž světlo, nelze se zavděčit každýmu. Asi lepší než polonahej frajer. Na druhou stranu, kdyby to byl australskej požárník asi bych to přežila.

pogmanka
15.08.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh se sympatickými hrdiny. Do konce jsem jim držela palce, aby jim všechno vyšlo a dobře to dopadlo.

AnnaNes
14.08.2023 4 z 5

Příjemné čtení se zajímavou zápletkou. Budu pokračovat i dalšími díly.

Máca216
11.07.2023 5 z 5

Krásné, přečteno za 2 dny.

klarinka9974
01.07.2023 5 z 5

To bylo tak skvělý. Potřebovala jsem romantiku, ne moc přeslazenou a sáhla jsem po tom správným. Skvěle se to četlo, mělo to zápletku, bylo to zamilovaný ale taky napínavý a plný přátelství. Moc se mi kniha líbila a samotná obálka je krásná. Určitě se chystám na další knihu. Ella a Chese byli boží postavy. Naprosto super kniha.

Kskaja
21.06.2023 2 z 5

Začátek se mi vcelku líbil.. poté už jen nuda.. :(
Postava Elly se mi líbila.

Etule
21.06.2023 4 z 5

Těžké hodnocení. Konec byl takový dost nereálný a měla jsem tendence ubrat jednu hvězdu, ale nakonec to nechám tak. Příběh se mi líbil (v některých pasážích jsem nacházela až děsivou paralelu se svým životem, jen tedy u mě bez happy endu), postavy sympatické a celá jejich parta mi upřímně přirostla k srdci. Sice pochybuju, že by se z toho světa mohl Ches dostat až takhle snadno, jak se mu - vlastně jim - nakonec podařilo, ale budiž. Konec tomu trochu ubral, skoro všichni z toho vyšli jako naivní ňoumové.
Ale čtení mě bavilo, stejně jako chemie mezi nimi. Těším se na další příběhy. Nejvíce však na Creeduv a Savannin.
A musím pochválit obálku, je opravdu dechberoucí. Oproti originálu, co jsem našla, moc povedená.

Štítky knihy

romance univerzita

Autorovy další knížky

Tami Fischer
německá, 1996
2022  80%Spálené mosty
2023  83%Potopené lodě
2023  81%Skryté bouře
2024  85%Přenesené hory

Kniha Spálené mosty je v

Právě čtených3x
Přečtených305x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených15x
Knihotéce236x
Chystám se číst213x
Chci si koupit31x
dalších seznamech10x