Luciferovo evangelium

Luciferovo evangelium https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76312/bmid_luciferovo-evangelium-b5N-76312.jpg 3 41 9

Finn Ryanová série

< 2. díl >

V severoafrické poušti nalezne Finn Ryanová trosky letadla, které skrývají šokující objev, jenž ohrozí existenci veškeré víry… Mladá archeoložka Finn Ryanová a charismatický pilot a fotograf Virgil Hilts pátrají na Sahaře po zmizelé hrobce apoštola. Naleznou však něco, co rozhodně nehledali: důkazy o dávné vraždě a starověký medailónek nesoucí jméno padlého archanděla. Záhy si uvědomí, že objevili dílek mnohem větší mozaiky – a blíží se odhalení, které by je mohlo připravit o život. Neúnavný nepřítel pronásleduje Finn s Virgilem přes celou zeměkouli. Od zlověstných ruin starověkého kláštera po potopenou loď v Karibiku oba zoufale pátrají po pravdě, která jim může zachránit život a zároveň otřást samotnými základy našich dějin…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lucifer’s Gospel , 2006


více info...

Přidat komentář

bozena3656
25.10.2023 4 z 5

Oddychovka, ve stylu "hledání ztraceného pokladu".
Za mě výborný.

666Jitka
29.05.2021 3 z 5

Škoda, že zde na DK není hodnocení na deset hvězdiček - dala bych 70%.
Vcelku napínavý dobrodružný akční příběh, ve kterém se vydáme za odhalením historického tajemství, jehož odhalení by otřáslo světem. Typ knihy, se kterými se po vydání Šifry od Dana Browna roztrhl pytel, jenž však nedosahují, co se čtivosti týče, jejího náboje a kvality.


ludek.n
17.01.2019 3 z 5

Druhá kniha série s Finn Ryanovou v hlavní roli malinko potlačuje onu linii historický záhad a tajemství, za níž se docela urputně honil předchozí Michelangelův zápisník, namísto toho staví do popředí akční děj, plný tajných agentů, konspiračních náznaků a zběsilých honiček. Z Libyjské pouště, přes pařížské katakomby, bahamské pláže až do jeskyní v americkém státě Illinois sledujeme cestu Finn a jejího partnera, fotografa Virgila Hiltse, za posvátným artefaktem, jenž by mohl ohrozit existenci samotných základů křesťanské víry. Ke škodě příběhu se však ani tomuto přístupu nedaří naplno zaujmout. Na vině je podle mého autorova snaha hrát to na obě strany současně. Na té jedné se nedokáže oprostit od atmosféry intelektuálních historických rébusů v duchu Brownovy Šifry mistra Leonarda, na straně druhé do toho bez rozmyslu rve špionážní zápletku hodnou Flemingova Jamese Bonda. Sám o sobě by tento konglomerát nebyl problémem, jenže Paulovi Christopherovi se nějak nedaří dát tyto dva směry dohromady. Výsledkem je chaos, jak ve smyslu čtenářské přesvědčivosti, tak v pochopení základní myšlenky. Zaujmou některé scény, jako celek však Luciferovo evangelium obstojí jen stěží.

lampernaqui
27.10.2014 2 z 5

Tohle byla už třetí knížka od stejného autora se stejnou hrdinkou a stejným příběhem přes kopírák. V rychlém sledu vystřídat hromadu lokací, nahodit na čtenáře hromadu zajímavostí a rychle dál. První kniha mě bavila, ale potom už to šlo z kopce. Stejný problém mám s Brownem, ale ten to alespoň nehodlá ukončit do 200té stránky. Templářskou sérii zatím nechám někde u ledu, autor mi prozatím stačil.

ivca7818
04.07.2014 2 z 5

Osobně jsem měla problém knihu přečíst. Zpočátku jako taková oddechovka dobrý, ale není to nic, co byste v lepší verzi nenašli u Dana Browna. Knihy s touto tématikou čtu ráda a často, ale přijde mi, že autor do ní nevložil všechno a někde ji sepsal narychlo na koleně. Dílo v sobě nemá ani potenciál ani tu správnou hitovost. Zápletku i děj si snadno můžete zaměnit s kteroukoli jinou knihou podobného žánru.

staramatka
09.12.2013 3 z 5

Asi mám podobný názor jako "bukiet". Všechny 4 díly jsem přečetla během 2 dnů. Četlo se to opravdu rychle a dobře, ale jak už bylo řečeno, nakonec mě to celkem zklamalo. Tedy takto: první díl se mi vlastně dost líbil. Byl celkem akční i záživný a na základě toho jsem si chtěla přečíst i ty další a právě z těch nanicovantých pokračování jsem pak byla dost zklamaná, škoda.

bbara155
26.06.2013 3 z 5

Pro mě celkem zklamání. Naprosto průměrný thriller. Nějaké honičky a akce, ale dost nepravděpodobné a navíc už trochu omleté téma. Už jsem od tohot autora četla lepší.

bukiet
20.03.2013 3 z 5

O něco lepší než první díl, tak o půl hvězdy. Opět spousta akce a cestování, ale chybí to hlavní, proč jsem se do série pustil, odhalování historie, konspirační teorie a pod. Přitom potenciál by tu byl, ale autor ho, stejně jako v prvním díle, vůbec nedokázal využít.

hkrat.sn
10.04.2012

boží, nečíst snad ani nejde

Autorovy další knížky

Christopher Hyde
kanadská, 1949
1991  82%Jericho
1988  78%Vlna
2009  70%Meč Templářů
2006  69%Michelangelův zápisník
2010  56%Aztécký kodex

Kniha Luciferovo evangelium je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x