Vahadlo osudu

Vahadlo osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22182/vahadlo-osudu-22182.jpg 4 63 6

Farseer série

< 3. díl >

2. kniha cyklu Farseer; Sv. 1 Třetí část fantasy cyklu Farseer vypráví o misi levobočka panovnického rodu z království Šesti vévodství. Předchozí svazek - Královská magie. Mladý Fitz má v tichosti s pomocí lsti usmrtit staršího bratra horské princezny, která se potom stane dědičkou horského trůnu. Cena, kterou však musí zaplatit, je vysoká. Je dlouho nemocen a neví, zda se mu vrátí skutečné zdraví. Zda zůstane v Horském království, nebo se vrátí zpět na dvůr Šesti vévodství, to už se dovíte na stránkách knihy..... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Royal assassin , 1996


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
17.05.2023 5 z 5

Trvalo mi síce, kým som sa prelúskala druhou časťou, ale stálo to za to. Druhá časť, podobne ako prvá, má celkom pomalý dej, ale nič v nej nechýbalo ani nebolo navyše. Pani autorka ma vtiahla ešte viac do deja a príbeh Fitza sa krásne rozvíjal, nabaľoval, naberal obrátky a poriadne sa zahral s mojimi emóciami. Skvelé pokračovanie a teším sa na záver tejto trilógie, ktorý je údajne najlepší. AJ

alimoon
06.02.2023 5 z 5

Pro mě skvělý díl, jak už bylo řečeno, děj odsípá bez zbytečných odboček, i když něco není dovysvětleno, je jasné, že to má své místo v knize a bude to objasněno později. Kniha je napínavá a prostě nejde odložit. S Fitzem jsem sdílela hlavně zoufalství z nedosažené spravedlnosti.


Luigi1
31.08.2021 5 z 5

Tak má to konečně spád.Zde se pokusí mladý Fitz zavraždit svého staršího bratra a intriky a podrazy se rozjíždějí jako v každé královské rodině i královském dvoře.

Gordonlord
16.03.2021 4 z 5

Výborně se to rozjíždí !

Postav je tak akorát, každá má na dvoře Farseerů své místo ve spleti intrik, které nejsou složité a matoucí, nýbrž nápadité a nesmírně poutavé.

Někteří čtenáři tu snad u minulého dílu psali, že se jim kniha čte skoro sama. Není divu - autorka nepoužívá nejen žádnou vatu, ale ani žádné nadbytečné věty, či jen slova ! Všechno jde vždy okamžitě a naprosto jasně k věci, bez detailů a okecávání. Od popisu okolního prostředí, přírody a šatů máme fantazii.

Ani n jediném řádku nepolevuj napětí, stál se řeší něco, co nesmírně přitahuje moji pozornost, nebo vzbuzuje napětí či zvědavost. Žádné mystérium se dlouho nenatahuje, hodně věcí a mini zápletek se vyřeší poměrně rychle, jen aby byly následně nahrazeny zápletkami dalšími a ještě poutavějšími !

Autorce nápady nedocházejí, ba naopak jen kvetou na papíře !

Je to tak poutavé, rychlé, záživné a napínavé, že v pohodě přecházím některé drobné nelogičnosti i fakt, že pletichaření a intrikaření v drtivé většině fantasy vyloženě nesnáším. Jo - holt když se to umí dobře podat a dávkovat...

broskev28
15.08.2019 5 z 5

Potvrzuju níže napsané: kniha se čte skvěle. Na čtečce sice nesleduju, kolik stránek už mám za sebou, ale děj se žene kupředu závratným tempem. Můj nejsilnější dojem z tohoto dílu byla nespravedlnost a bezmocnost těch, kteří usilují o dobrou věc.
Všichni vědí, proč FitzChivalry (a nejen on, ale také Burrich) málem přišel o život, čí je to chyba, troufám si říci úmysl. Ale "ono se nedá nic dělat, nemáme důkazy, zlý úmysl nelze prokázat a nemůžeme riskovat křivé nařčení". Král Shrewd fakticky přestává být králem Šesti vévodství, ale následník trůnu ještě králem být nemůže - ideální kulisy pro toho, kdo sice není následníkem, ale je rozhodnut stát se hned králem . . .
I nadále je e-kniha plná hloupých a často se opakujících chyb (napadá mě třeba šije místo si je), ale bez ohledu na ně čtu a těším se na další peripetie rozsáhlého příběhu.

Knihomlok2015
12.10.2018 4 z 5

Páni, mě samotnou překvapuje, jak rychle to zvládám louskat a jak najednou nacházím časové okénka vhodná ke čtení, v místech, kde jsem to vůbec, ale vůbec nečekala. (konečně přicházím tomu čtení v mobilu na chuť)
Ale ono se od toho doopravdy nedá vůbec odtrhnout.

Autorovy další knížky

Margaret Lindholm
americká, 1952
2018  76%Dračí strážce
2000  82%Krev a jed
2015  63%Nebezpečné ženy
2012  75%Magická loď
2019  89%Dračí domov

Kniha Vahadlo osudu je v

Přečtených108x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce57x
Chystám se číst9x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x