Očima vlka

Očima vlka https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22186/ocima-vlka-22186.jpg 5 59 8

Farseer série

< 5. díl >

2. kniha cyklu Farseer; Sv. 3 Pátá část fantasy cyklu, osud ohroženého Království Šesti vévodství leží v rukou hlavního hrdiny Fitze. Starý král Shrewd trpí záhadnou nemocí. Následník trůnu Verity vyrazil na výpravu k bájným Elderlingům, kteří by mohli zachránit království. Fitz je podezřelý z vykonávání zakázané magie předků, musí vynaložit všechnu sílu a důvtip, aby chránil své přátele... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Royal Assassin , 1996


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
06.07.2023 5 z 5

Parádne ukončenie tejto trilógie. Absolútne som netušila ako sa skončí Fitzova cesta, autorka ma prekvapila vynikajúcim koncom. Táto trilógia je pre mňa veľkým prekvapením a orčite odporúčam všetkým milovníkov fantasy. AJ

alimoon
15.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla krasojízda. Rozhořčení nad nespravedlností u čtenáře vrcholí. Konečně se ale začínají spřádat větší plány. Naprosto nečekaný závěr. Nejzajímavější mi přišlo, že se Burrich nakonec sám pustí do toho, čím tolik opovrhuje...snad to bude v další knize ještě rozvedeno.


Luigi1
01.09.2021 5 z 5

Velice povedený dil.Takový závěr jsem nečekal.

Gordonlord
23.03.2021 5 z 5

Neuvěřitelná darda. Mě dochází slov.

Když je na knize něco špatně a něco se mi nelíbí, mám milion bodů, co zkritizovat. Vím o čem psát a jak si postěžovat. Ale co napsat o knize, kde je všechno naprosto do puntíku dokonalé, bez jediné vady na kráse ? Já fakt nevím kde začít.

Závěr jedné velké epochy Farseerovské série spěje do finále. Avšak ten strhující závěr se neodehraje na posledních pěti stránkách, jako u 99% žánrové konkurence, nýbrž jede na plné obrátky už od třetiny knihy. Ani na jediný řádek vám autorka nedá vydechnout. Šokující události, napětí, rozuzlení záhad, zvrat za zvratem, nervydrásající napětí zas a znova přiživující oheň neskutečně rychlého, věcného a přesto barvitého vyprávění, které bez rozsáhlého okecávání řekne naprosto všechno, včetně niterných pocitů všech postav a dodá celému dílu, ději i postavám obrovskou hloubku, rozměr a všechno to dožene do maximálního možného výsledku, perfektně probarvených a mistrovsky popsaných emocí.

Všechny postavy jsou napsané tak dobře, že je to na Nobelovku a s hlavním hrdinou Fitzem jsem vážně naplno prožil naprosto všechno, co mu autorka hodila do cesty.

Tohle mé slintání tady je naprosto nehodno dokonalého zážitku, který je tak perfektní, nádherný, po všech stránkách více než dotažený a neprůstřelně precizně napsaný, že nikdy nevystihnu ani stín jeho dokonalosti. Přečetl jsem to už před třemi dny a stále jsem narvaný emocemi z toho, jaký veleskvost jsem dočetl. A tytéž emoce, stále ještě sycené adrenalinem z tak silného zážitku, mi zabraňují strukturovaně přemýšlet a vyzdvihnout každý detail dokonalosti.....uf...a dost. Prostě klenot.

Tohle musela autorka neskutečně dlouho a velmi pečlivě promýšlet, do detailu a s obrovskou láskou a bezbřehým spisovatelským nadšením. Tohle všechno z toho sálá jako prase.

Co mi hlava nebere je, že tohle není fanoušky fanatsy velebené až do nebes, na rozdíl od paskvilů jako Pán Prstenů, Eragon, nebo kolo Času.

karelk
27.01.2020 5 z 5

Zatím asi nejnapínavější část celé série. Líbí se mi, jak se příběh vyvíjí a s ním i postavy.

Závěr možná trošku ne-uvěřitelný, ale do budoucna slibuje velmi zajímavý vývoj...

broskev28
15.08.2019 5 z 5

Tak za tenhle díl zase plný počet bodů, i když mám výhrady. Čtivé to je, to tedy ano, ale občas mnou cloumá vztek. Tak třeba koterie ze samých padouchů, ale co od nich čekat, když měli takového učitele, jakým byl Galen? A co třeba vévodové pobřežních zemí, kteří nejsou s to pochopit, jakého krále v radě odsouhlasili a podpořili?
Rosemary mě nepřekvapila, abych pravdu řekla. Zato Burrich a jeho "tažení" proti Moudrosti ano: proč, když věděl, jak užitečná může být? U šaška nikdy nevím, co se od něj dá čekat; občas reaguje velmi "nenadčasově".
Již popáté přidávám svůj povzdech nad kvantem chyb, kterými se při čtení e-knihy musím prokousat. Některé překlepy jsou pro mne zcela nesrozumitelné, ani při usilovné snaze nechápu, co v textu vlastně má být. Naštěstí tyhle hloupé chyby neovlivní pochopení děje, ale rozhodně jsou nepříjemné a rušivé.
A konečně se mi podařilo získat citát i ze čtečky:
"Tyhle smečky, co tvoří lidé," poznamenal ke mně po chvíli. "Jak můžete společně lovit, když ani neumíte všichni běžet jedním směrem?"
P.S. Odpověď pro předešlý komentář: protože čím více si jich koupím, tím větší je pravděpodobnost, že alespoň jedna z nich - když už ne hned devět - se přidá k těm dosavadním pokladům . . .

Knihomlok2015
17.10.2018 5 z 5

Tak jo, už to nevydržím. Já to prostě řeknu. Prostě se zeptám.
Můžete mi někdo říct, proč si každý rok kupuju tolik nových knih, když očividně všechny ty nejlepší už mám dávno doma? (ano za pět. Joo :-)

Klarv
27.03.2012 4 z 5

Až na to mučení, pěkná knížka.. :) jen mě štve!! :D Nikdy to neskončí, zůstane to otevřené to mě nutí číst další a další díly.. :D

Autorovy další knížky

Margaret Lindholm
americká, 1952
2018  76%Dračí strážce
2000  82%Krev a jed
2015  63%Nebezpečné ženy
2012  75%Magická loď
2019  89%Dračí domov

Kniha Očima vlka je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce54x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x