Expres Tokio – Montana

Expres Tokio – Montana https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11442/expres-tokio-montana-11442.jpg 4 47 6

Krátké texty, poetické momentky a anekdoty reflektují autorovo prožití Japonska a východní filozofie při jeho hledání životní moudrosti. – – Tento překlad Expresu Tokio – Montana je mírně upravenou verzí překladu pořízeného pro samizdatovou edici AUROBOROS v roce 1987.

Literatura světová Fejetony, eseje Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Tokio – Montana Express , 1980


více info...

Přidat komentář

Gedzita
17.09.2018 5 z 5

Brautigan je můj top autor a tohle je od něj knížka, která je mi nejbližší. V krátkých textech nádherně vystihuje jedinečnost okamžiku, dost často podobně přemýšlím o věcech, které se kolem mne mihnou, jako on domýšlím příběh v pozadí. Třeba text o vyhozených vánočních stromcích je geniální.

witiko
21.06.2017 5 z 5

Brautigan je mistrem ve schopnosti vyjádřit ve zdánlivě banálním příběhu či postřehu velké životní téma. V jeho povídkových miniaturách skvěle vynikají paradoxy, pointy, vtipná, ale i smutná pousmání. Dokáže z každého nepatrného "tady a teď" vydolovat maximum významu a filosofického přesahu.


TomTomis
10.12.2016 5 z 5

Geniální povídky, některé opravdu mikro. K této knize se vracím velmi často, i když v ní už jen zalistuji a přečtu si některou z jeho mini povídek, postřehů ze života.

Makrela Liška
03.12.2016 5 z 5

Brautigan v celé kráse své nevšední poetiky všedních věcí. Nečekala jsem, že mě může překvapit a dostat ještě něčím jiným a novým, než se mu to dařilo dosud. Nádhera!

3nitka
26.06.2014 5 z 5

Poviedka Dobře odvedené dílo musí potešiť každého. "Žena zaječela. Nevěděla ještě, že bude muset zrušit zítřejší návštěvu v salonu krásy. Bude dělat něco jiného." Úžasná krásna kniha, plná hlbokých myšlienok, ktoré nielen pobavia, ale prinútia aj zamyslieť sa.

Fuksinka
07.06.2013 5 z 5

Nádhera, tohle si musím pořídit domů. Vždy, když budu mít tu správnou náladu, otevřu na libovolném místě. Něco tak krásného, vtipného a moudrého jsem asi ještě nečetla.
Taky se občas cítím jako ta slepice, na kterou spadly všechny klasy....