Noční směna

Noční směna https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161421/bmid_nocni-smena-8kt-161421.jpg 3 107 27

Edie Spenceová série

1. díl >

Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí… 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Nightshifted , 2012


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
11.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Když se Ediin bratr Jake předávkuje drogami, dostane Edie nabídku - Stíny (jakési tajemné bytosti, které střeží nemocnici a okolí a za to se krmí bolestí a utrpením) udrží jejího bratra naživu a "čistého" a ona nastoupí za pár šupů na přísně tajné oddělení Y4, kde se léčí upíři, denní služebníci, zvěrodlaci, měňavci, zombie apod.
Po smrti pana Listopada vyráží Edie hledat Annu, což se jí povede, ale zabije u toho upíra a jeho klan se ji rozhodne zabít a připravit o duši. Má sice předstoupit před jejich soud, ale výsledek je jasný dopředu.
Zastupovat ji má právník z jiného klanu. Edie se potýká s bratrem, který ji neváhá okrádat a upíry, snaží se najít Annu, aby šla svědčit k soudu a zároveň chodit do práce na noční směnu, protože větší výpadek příjmů si nemůže dovolit. Pomáhá jí zombie, kterého potkala v nemocnici, a jeho kamarád psodlak, měňavec, jehož sbalila v klubu, právníkova denní služebnice, kolegové z práce i samotné Stíny (které ale sledují vlastní zájem).
Příběh se odvíjí celkem lineárně, ale přesto je vlastně dost zmatený. Občas nebylo úplně jasné proč se do toho některé postavy tak hrnou - Ti, tam to vypadalo na vztah, ale Asher? Jsem zvědavá na dvojku.

pejty
20.01.2021 2 z 5

No, tak tato kniha mě nepřesvědčila o své kvalitě. Nápad byl podle mě úžasný. Nemocnice pro nadpřirozené bytosti zněla skvěle. Bohužel, ale zdání klamalo a nakonec jsem byl dost zklamaný. Autorčin styl psaní mi prostě nesedl.


Selve
07.01.2021 4 z 5

Za mne se nejedná o zase tak velký průšvih, jak se zde píše. Celkem fajn nenáročné čtení. Upírská tématika se mi dříve hodně líbila a proto jsem i tuto knihu četl. Fajn, ale podruhé bych nečetl

johana3160
29.08.2020 3 z 5

Nebylo to spatne, jen jsem na to asi zrovna nemela naladu. Pocitove mi to moc nesedlo, i kdyz tomu nechybelo napeti a romantika, ale nejaka lepsi zapletka uz ano. Napad na sestricku priser je dobrej, ale zpracovani nic moc.

Aríka
09.04.2018 1 z 5

Na knihu jsem narazila dík jiné knize, kde na konci byl úryvek právě z "Noční směny". Kniha mě zaujala i anotací. Těšila jsem se až si knihu přečtu, ale nadšení mě opustilo po prvních několika málo stránkách. V knize bylo popisu a námět mě nudil. Kniha se mi nelíbila, už jenom protože mě celý příběh přišel jako jedna velká směs plků. Za mě rozhodně nedoporučuji. Kniha je nudná, čte se pomalu a někdy je tak nudná, že u ní čtenář usíná.

denydean
31.07.2017 4 z 5

Kniha se četla dobře, zajímavé bylo i nemocniční prostředí, kde se děj odehrává. Určitě si přečtu i další díl.

Kačí137
24.01.2017 3 z 5

Nebylo to špatné, ale také žádný zázrak. Nemocniční prostředí je fajn, trochu změna oproti jiným knížkám. Občas vtipné, občas zcela ze života, ale scény se zombíkem??? No fuj. To už bude vážně sesterský komplex. Ale dalšímu dílu se nebráním.

Charmedka
31.01.2016 2 z 5

Vtipné a ironické hlášky mi nepřišly vůbec tak vtipné, erotické scény mě vyloženě odrazovaly a bohužel ani děj se mi nelíbil. Kniha je jedna velká slátanina, která nemá hlavu ani patu. Méně je někdy více a tohle dohromady nefunguje. Nemocniční prostředí by mohlo být zajímavé, je zajímavé, ale je ho tam minimum, takže ani to knihu nezachrání.

Zelený_Drak
23.11.2015 1 z 5

Čekala jsem něco opravdu otřesného. Tohle je akorát podprůměrná městská fantasy jako většina ostatních, ale nic, co by se nedalo přečíst. Akorát to není vtipné. Ale jinak je to možná i líp napsané než třeba Cal Leandros, možná i líp než Rachel Morgan.

Hrdinka je taková po všech stránkách úplně obyčejná buchta se spasitelským komplexem. Děj není zrovna převratný, ale taky mi nepřišel úplně předvídatelný. To už spíš nedotažený, nedovysvětlený. Prostředí nemocnice mi přijde hororové. Rozhodně příjemná změna vedle bezpočtu detektivek a určitě se mi to četlo líp než Šerochodec.

Největší problém pro mě představoval konflikt mezi tvrzením, že zombie nemá krevní oběh a popisem, jakou má zombie erekci. To mi přijde jako nepřehlédnutelná logická chyba, za kterou strhávám hvězdičku (původně jsem chtěla dát dvě). A obálka je otřesná. Edie na ní vypadá jako pornohvězda po lobotomii.

juliusm
23.11.2015 odpad!

Špatná slátanina.

Vianescee
01.08.2015 2 z 5

S obtížemi jsem přelouskala 70 stran a pak jsem to vzdala. Nevím proč, ale nedokázala jsem se do knihy začíst. Nic mě na ní nezaujalo možná tak nápad, takže pro mě ztráta času.

Katee
07.07.2015 3 z 5

Nic moc, takový průměr. Měla jsem problém se do toho vůbec začíst - ne že by knížka nebyla napsaná čtivě, ale prostě mě to tak nějak nebavilo. Chytlo mě to asi až v poslední třetině. Zdálo se mi, že jsem četla hrozně dlouho a přitom jsem za sebou měla například jen další 4 stránky - nevím, jestli je to větším rozměrem stran a menším písmem. Prostě mi ale celkem trvalo ji přečíst a nezařadila bych ji mezi své oblíbené. Na druhou stranu se přidávám k ostatním, že prostředí nemocnice bylo hodně originální. Další díl si však nepřečtu.

Vitnerová
14.06.2015 3 z 5

Kniha mě ani moc nezaujala. Dočetla jsem jí jen abych se dozvěděla jak to zkončilo. Námět je určitě super ale autorka píše strašně nezáživným stylem. S touto knihou nejsem spokojená a ani jí rozhodně nebudu někomu doporučovat. :-(

alzbet
09.09.2014 2 z 5

Průměrná kniha. A to jenom díky tomu, že mám velkou představivost. Postavy jsou na můj vkus málo propracované a ploché, je jich mnoho, chvílemi jsem nevěděla kdo je kdo, protože jsem si postavy nepamatovala z předchozích stránek (prostě mě nezaujali a pak mi to bylo už jedno...). Ani ten zombie to moc nevytrhl. Hlavní postava se někdy chovala tak pitomě, že jsem jí i přála něco ošklivýho. O akčních částech ani nemluvě. Zápletka je až moc komplikovaná, ale zároveň nepropracovaná a nevysvětlená, jako by spousta stránek chyběla. Chápu, že jedná o několikadílnou sérii, a dějová linka na x dílů se nějak musela vytvořit, ale kdyby se kniha víc věnovala nemocniční části a péči o para pacienty, byla bych raději. Další díly už mě nelákají.

*Pájuše*
25.08.2014 1 z 5

Tak trochu mi to přišlo jako vykrádání Anity Blakeové. Scény - kdy chce Eddie působit drsně - vyznívají fakt směšně. Co můžu ale vypíchnout jako naprostý originál je nemocniční prostředí, ve kterém se děj odehrává.

Betnka81
17.08.2014 4 z 5

Tato kniha se mi líbila , ale mohlo to mít větší grády a mohla být delší.
Doufám ,že druhý díl bude o trochu lepší . :)

Danduli
04.06.2014 2 z 5

Myslím, že jsem od této knihy čekala mnohem víc.. Jediné plus je nemocniční prostředí. Kniha je čtivá, ale byla jsem ráda, když jsem ji dočetla a do dalších dílů se asi nepustím.

minimonisek
20.05.2014 2 z 5

Knížka mě moc nezaujala, těch příšerek tam bylo až moc. Místami jsem si říkala, jak tohle autorka vůbec dokázala vymyslet, jediné plus vidím na tom, že je příběh zasazen v lékařském prostředí, což není moc obvyklé. Další díl si nejspíš nepřečtu.

Sobotikova
09.04.2014 2 z 5

Jednu hvězdu si knížka zasloužila za nemocniční prostředí, která ji dělala alespoň trochu stravitelnou.
Druhou hvězdu jsem jí dala, že jsem jí jakžtakž přelouskala, i když konec jsem už hodně přeskakovala.
K této sérii se rozhodně vracet nebudu, ztráta času.

Sirnaela
16.03.2014

+ konečně někdo, kdo zahrnuje do díla vícero druhů ne-lidí
+ čtivá
+ nemocniční prostředí (mohlo jej být víc)
- příšerný obal
- sem tam překlep, ale nikdo není dokonalý
Na odpočinkové čtení tak akorát.

Štítky knihy

upíři zombie nemocnice, špitály horory fantasy

Autorovy další knížky

2013  60%Noční směna
2013  73%Měsíční směna

Kniha Noční směna je v

Právě čtených1x
Přečtených152x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce103x
Chystám se číst55x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x