Měsíční směna

Měsíční směna https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168014/bmid_edie-spenceova-mesicni-smena-v8M-168014.jpg 4 52 14

Edie Spenceová série

< 2. díl

Sestra Edie Spenceová se poté, co přežije brutální útok upírů, může vrátit do práce, kde se stará o nadpřirozené bytosti, které potřebují lékařskou péči. Ale její sesterský um je vystaven náročnému testu, když se během polední pauzy stane svědkem ujetí od dopravní nehody. Zraněný chodec není jen vlkodlak, nýbrž vůdce smečky. Edie se tak ocitá uprostřed nelítostné války. Dvě znepřátelené vlkodlačí frakce spolu bojují zuby nehty, ale Edie nemá nejmenší zájem se do toho míchat. Když se však setká s pacientovým synovcem – potetovaným vlkodlakem jménem Lucas s pohledem predátora, kterému je těžké odolat – musí si vybrat, na čí stranu se postaví. Otázka zní: může důvěřovat tomuto nebezpečnému spojenci? A může dát na své instinkty, když je v jeho blízkosti? Tak či onak se Edie nedokáže z tohoto kolotoče vymanit, i když se z ní tím pádem stává snadná kořist…... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Moonshifted , 2012


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
13.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Popis Winterova pomalého "odcházení" byl docela drsný. Pořád nechápu Asherovu roli a motivaci. Jake... asi bych nad ním po všech těch podrazech zlomila hůl. Luna lobos - to bylo dobré, stejně jako jeho původce. Upíři nepřekvapili - je to sebranka. Dědeček naproti tomu překvapil dokonale, tohle jsem nečekala.
Lepší, než první díl, ale znám zajímavější díla. I když musím uznat, že autorce se docela povedlo vykreslit trochu temný a poněkud bezútěšný svět ženy chycené do pasti dohodou se Stíny. Ženy jejíž život sestává z práce na noční směně zvláštního oddělení plného neobvyklých a děsivých pacientů a neustálého nebezpečí, kam se dostanete pouze výtahem čpícím močí vlkodlaků. V mezičase se vrací do malého, čím dál víc zdemolovaného bytu, kam se neustále cpou převážně nezvané návštěvy tvořené stejně bizarní směsicí, jako pacienti na Y4. Její kolotoč práce, nedostatku spánku a úniků před smrtí narušují pouze nahodilé vztahy na jednu noc.

Selve
07.01.2021 4 z 5

Druhý díl mne bavil o dost více. Příběh je lépe napsaný a celkem rychle jsem se do knihy začetl. I zde však platí, že bych knihu podruhé nečetl.


Fenris
21.10.2017 4 z 5

Jak první, tak druhý díl nejsou náročné čtení. Byl to dobrý nápad, mě se to četlo dobře, byla to celkem fajn oddychovka a trošu mě i zamrzelo, že nebudou další díly. Na takové to odpočinkové čtení to bylo fajn.
Ale, jsou o mnoho lepší série, které se taky stoply a už dál nevychází, takže slzička smutku opravdu nepadla. :D

Calla2002
18.08.2017 4 z 5

Oblíbila jsem si tu sérii,líbí se mi to.
Co mi tam vadí je jak to dopadlo.... Mít zákaz nadpřirozeného když k němu takhle přilnula by jsem asi nezvládla.
Nevadil by 3 díl.
4* za mě...

denydean
04.08.2017 4 z 5

Jak první tak i druhý díl se četl dobře, možná dokonce i líp. Ani nevadí, že u nás nebudou další díly, druhý díl by se dal považovat zároveň za poslední díl.

Byly u nás stopnuté lepší série, které bych uvítala dokončené.!

Kačí137
24.01.2017 3 z 5

Lepší jak první díl. To rozhodně. Vlastně jsem to docela rychle přečetla. Občas jsou ty zápletky trochu překombinované,ale už jsem četla i horší.
Vážně to nebylo špatný.

CHESS
02.06.2016 1 z 5

Celková ztráta času.

Janičta
01.02.2016 2 z 5

2,5 hvězdy.
První díl se mi moc nelíbil, nechala jsem dojem zavát časem s jinými knihami a vrhla se na další.

Tenhle mi přišel lepší... o chloupek :-) Vzato kolem a kolem je to o ničem a něco se děje až na konci, ale čte se to dobře. Ovšem na celou hvězdičku to nemá... možná se tomu přiblíží další díl... docela se těším

Zelený_Drak
29.11.2015 1 z 5

Četlo se to příjemně, ale bylo to úplně o ničem. Horší než první díl, kde mi aspoň připadalo, že se něco děje. Tady se nic neděje, koukáme, jak Edie zaskakuje na jiném oddělení, slaví Vánoce, obědvá s bratrem... A jen tak mimochodem se čeká, jestli jako bude nebo nebude zápletka. Pak se všechno rozuzlí na posledních 30 stránkách a není to tentokrát nic, co by si člověk nedomyslel už někde v půlce knihy. A to, co si člověk nedomyslel, se stejně nevysvětlí.

Také nevím, zda je to překladem, nebo nedostatečným rozepsáním toho, jak to chodí mezi vlkodlaky, ale když žena mluví o jednom muži jako o svém otci a o jejím manželovi někdo mluví jako o vlastním synovi téhož muže, vyvolává to otázky.

Celkově mi to přišlo tak nedotažené, že jsem měla chuť dát odpad, ale to bych musela přehodnotit spoustu hodnocení, protože se mi to asi četlo snáz než série od Thurman a uričitě snáz něž série "Šerochodec" a vlastně mi to možná přišlo i lépe napsané než "Rachel Morgan", takže moje první věta to pro mě asi shrnuje.

Vitnerová
28.06.2015 3 z 5

Knížka mě vůbec nezaujala a dočetla jsem jí s nechutí a modlila se aby už skončila. Jediné co mě zaujalo byl divný vztah s měňavcem Asherem. :-( prostě jsem zklamaná

Betnka81
26.10.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila , ale četla jsem i lepší :)

Sirnaela
12.04.2014

Máte rádi knihy ve kterých jsou upíři, vlkodlaci atd.? Pak mohu doporučit.
Jedná se o nenáročnou a čtivou knihu.
Velice se mi líbí, že autorka vzala na milost i další, ne tak úplně (živé) homo sapiens sapiens a dala jim osobitou kulturu. Pravda stránek je málo, zmíněných druhů hodně, ale podstatné informace se vám dostanou. Navíc vypravěčem je zdravotní sestra a nebylo by fér vědět víc než hl. hrdinka.
K ději se vyjadřovat nebudu, až na cílenou poznámku ke staršímu komentáři a to: slovo "rozdat"? opravdu? doporučuji znovu přečíst...

*pokud vám vadí spolupráce (pravda mírně vynucená), na tož pak milostné situace s jinými druhy, tak na knihy tohohle typu nesahejte

lanusinka
23.01.2014 3 z 5

Nenáročné čtení, co neurazí. Urban fantasy je moje oblíbené čtení, takže mám s čím porovnávat, a svět sestry Edie je jeden z nejhůř napsaných, a ani hrdinka není moc sympatická, ale skousnout se to dá...

kilometr
29.11.2013 odpad!

Neuvěřitelný paskvil!!Nejhorší kniha letošního roku dočtena.Sestra Edie si to rozdává s upíry,vlkodlaki,měňavci a Stíny.S čestnou vyjímkou sexu mezi Edie a vlkodlakem Lucasem,to bylo zoufale nečitelné.0%.

Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy další knížky

2013  60%Noční směna
2013  73%Měsíční směna