Alex

Alex https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228328/mid_alex-Ece-228328.jpg 4 105 39

Detektiv Verhoeven série

2. díl >

Při únosu rozhoduje prvních několik hodin – už tak mizivá šance na přežití pak s postupujícím časem klesá prakticky k nule. Alex Prévostová, krásná, schopná a houževnatá pětatřicetiletá ošetřovatelka, miluje paruky. Jednoho dne ji unese přímo z ulice neznámý muž a uvězní ji v opuštěném skladišti, kde zinscenuje podivný způsob mučení, které pro ni chystá. Velitel Camille Verhœven a jeho pařížští detektivové se při pátrání po Alex nemají čeho chytit: chybí podezřelí i stopy. Naděje na její záchranu se kvapem ztenčují, Verhœven se o jejím záhadném osudu může až do hořkého konce jenom dohadovat. Závěrečná tragédie je zcela nečekaná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Alex , 2011


více info...

Přidat komentář

sun.from.ibiza
29.09.2023 5 z 5

Výborná kniha. Původně jsem to viděla na čtyři hvězdy, ale výslechy na konci knihy se mnou poradně zamávaly a já musím přidat i pátou.
Velmi jsem si užila část, ve které jsou krysy, v tu chvíli jsem zrovna byla velkou fanynkou hlavní hrdinky.

Radunnie
01.07.2021 1 z 5

No, asi tak... nebýt kapitoly III, hodnotím jako odpad.
Styl autorova psaní mi vůbec nesedl, místy připomínal nevkusnou červenou knihovnu a než by mi z některých scén naskakovala husí kůže, to spíš jsem nevyšla z údivu, co všechno jeden člověk nevymyslí?!
Poslední kapitola laťku svým rozuzlením nepatrně nadzvedla, i přesto panu autorovi vzkazuji: Adieu!


playada
05.05.2020 5 z 5

Výborné. Doporučuji.

Monolit0713
17.03.2020 5 z 5

Po rozporuplných komentářích jsem nic moc nečekala - bylo to super. Hned od začátku zajímavé, hned ji litujete, pak nenávidíte, pak obdivujete .... Je tu vidět, jak po vysvětlení důvodů to, co jsem odsoudila jako čiré zlo, dokážu pochopit a snad i obdivovat. A obrat smýšlení o člověku se v téhle knize konal hned třikrát.
Doplňuji komentář: Kdo je tady vlastně vrah a kdo oběť?

princesse
17.02.2020 3 z 5

Dalo se to přečíst, ale žádná pecka to teda nebyla. Nevadí, že přečtete, ale žádné nadšení se u mě nekonalo.

Jovanka
05.02.2020 4 z 5

Jak již někdo psal, kniha byla za par korun (možná i zadarmo) k nějakému nákupu a tak jsem od ní nic nečekala. Ale byla obrovským překvapením-rychle se rozjela a plna překvapení byla až do konce.

RomanDušek
05.01.2020 odpad!

Styl psaní mi vůbec nesedl...

klara225
30.12.2019 5 z 5

Jiný styl detektivky než na jaký jsem zvyklá. Zajímavá sestava detektivů. Během četby několikrát změníte názor na hlavní hrdinku Alex. Často nevíte, proč dělá to, co dělá, ale na konci do sebe vše krásně zapadne. Možná mi něco uniklo, ale nepochopila jsem důvod poslední vraždy. 90%

KattyAnnyCte
28.12.2019 4 z 5

Bylo to dobré! Občas velmi kruté, ale i to tomu dodalo šťávu. Líbí se mi styl psaní autora. Doma mám i pokračování a těším se. Jsem zvědavá jaké bude pokračování. Doporučuji přečíst. Ale varuji PRO SLABŠÍ POVAHY NENÍ VHODNÉ! Je to vážně brutální a i já, silná povaha jsem byla chvíli vyděšená...

Jájinka
05.08.2019 5 z 5

Toto byla naprostá bomba! Vychytané od začátku až do konce.

Alpasstyle
31.07.2019 5 z 5

Alex mě velmi bavila.Začetla jsem se do ní hned. Příběh se absolutně nerozvíjel podle očekávání. Čím více jsem četla, tím více se děj rozuzlovával a to až do poslední strany. A ten konec.. Nepředstavovala bych si,že se to bude tak těžce rozvíjet.. Paráda! Líbí se mi autorova originalita a jak na všechno šel postupně krok za krokem. Nenasolil nám vše naráz, ale nějak zbytečně se taky nezdržoval..Přišlo mi to jako bych si četla nějakou aktualitu, co se kde stalo. Autorův styl psaní se mi zalíbil, neměla jsem s ním žádný problém. Čtení této knihy uteklo jak voda. Za sebe mohu doporučit. :-)

Sotek43
25.07.2019 5 z 5

Super kniha, napinava az do konce a navíc ten konec....

lištička123
24.07.2019 5 z 5

Knížku jsme si koupila v podstatě za pár kaček, a nevím, proč jsem k ní tak i přistupovala. Oprvdu mě překvapila. Opravdu pěkná, napínavá, místy drsná detektivka. Styl psaní trošku jiný, než jsem asi zvyklá,alevůbec mi to nevadilo. Stojí za přečtení.

petaSk
21.07.2019 4 z 5

Kniha za pár korun klame tělem. Na začátku se zdá být tuctovým thrillerem, ale mění se před očima. Mění se zápletka, mění se hrdinka. Styl psaní je syrový a nekompromisní a sednul mi. Místy mi děj dost brnkal na nervy.
Hodně příjemné osvěžení v záplavě zaměnitelných thrillerů.

Hvězdinka
04.07.2019 4 z 5

Zajímavé, zvláštní. Po první části přišlo wau, po druhé části, kdy je vše jinak než se zdálo opět wau a třetí část je o vysvětlení, rozpletení,... Jen jedna otázka zůstává, kdo je viník a kdo oběť? Určitě doporučuji.

Bulldog
26.06.2019 5 z 5

Super a tyhle konce, kdy to prostě musíte dočíst i když brzo vstávate...miluju..

WeryNika
22.06.2019 5 z 5

Velmi dobrá detektivka, přečetla jsem ji za jediný den...napínavá s překvapivým koncem.

Marekh
13.05.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem obdržel jako dárek od Dany, jejíž komentář je uvedený hned pod mým komentářem (nick Danago).

Knihu lze zařadit do žánru kriminální román nebo detektivka (thriller). Kniha má 3 části. Kniha je obsáhlá, knihu jsem měl poměrně rychle přečtenou, téměř za jeden den. Začetl jsem se do takové míry, že jsem byl zvědavý, jak celý příběh skončí, a proto jsem měl problém se od knihy odpoutat. Oblíbil jsem si detektiva, který se jmenuje Camille Verhoeven. Jeho charakteristickým znakem je, že je menšího vzrůstu a žije s kocourem, kterého oslovuje Kulička. Dává přednost schodům před výtahem, když je sám, tak rád vyjadřuje své myšlenky nahlas.. Zajímavé byly také další postavy vyšetřovacího týmu.

Určité scény na počátku knihy ve mne vyvolaly strach a napětí, měl jsem mrazení po celém těle, ale určitě bych tuto knihu nezařadil do žánru horor, jak je uvedeno v Databázi knih. Líbil se mi styl autora i zápletky, které vymyslel. Některé věty byly úsečné, některé popisy působily na mě legračně, vyvolaly u mně úsměv.

Kniha byla napínavá, závěr šokující a překvapivý. Autor měl všechno do posledního detailu promyšlené, všechno bylo vysvětleno a zapadlo na správné místo. Oceňuji, že se v knize nevyskytovaly vulgarismy a popisy sexuálních scén. Pokud se v knize vyskytl ostřejší výraz, tak to splnilo svůj účel a k danému popisu situace byl vhodný.

Po dočtení knihy jsem uvažoval o celém příběhu a pokládal jsem si různé otázky, které se vztahují ke knize. Myslím si, že čtenáři, kteří si přečetli tuto knihu, to mohou cítit podobně jako já. Určitě mě tato kniha nenechala chladným a cítil jsem hodně bolesti a smutku, všechno se ve mně bouřilo!

Určitě knihu doporučuji pro čtenáře, kteří si chtějí přečíst kvalitní kriminální román (detektivku), který bude mít hlavu a patu a čtenář bude do poslední chvíle napjatý, jak to všechno dopadne.

Danago
23.04.2019 5 z 5

Zpočátku jsem si musela zvyknout na styl jakým je kniha napsaná. Ale rozhodně doporučuju nenechat se tím odradit. Je to velmi brilantně vymyšlená detektivka. Šokující, překvapivá , napínavá a hodně drsná.

gad
26.09.2017 5 z 5

Skvělý, ač smutný příběh. Chvilku jsem si zvykal na styl psaní, které mi přišlo místy zkratkovité, ale nakonec se z toho vyklubala moc dobrá detektivka. Napínavé, až do samého, byť trochu otevřeného, konce.