Alex diskuze

Alex https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228328/mid_alex-Ece-228328.jpg 4 105 105

Detektiv Verhoeven série

2. díl >

Při únosu rozhoduje prvních několik hodin – už tak mizivá šance na přežití pak s postupujícím časem klesá prakticky k nule. Alex Prévostová, krásná, schopná a houževnatá pětatřicetiletá ošetřovatelka, miluje paruky. Jednoho dne ji unese přímo z ulice neznámý muž a uvězní ji v opuštěném skladišti, kde zinscenuje podivný způsob mučení, které pro ni chystá. Velitel Camille Verhœven a jeho pařížští detektivové se při pátrání po Alex nemají čeho chytit: chybí podezřelí i stopy. Naděje na její záchranu se kvapem ztenčují, Verhœven se o jejím záhadném osudu může až do hořkého konce jenom dohadovat. Závěrečná tragédie je zcela nečekaná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Alex , 2011


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Arkagas
12.03.2020 5 z 5

A máme tu francouzský psychologický thriller :) Tuhle knížku společně s Camille mi přinesla Irča Te na naše plánovaní knižního bazárku @knihankov a já jsem nadšená!

Na téhle knize mě nejvíc bavilo to, že my sledujeme příběh Alex, která mění svou identitu pomocí paruk, ale policisté, kteří po ní pátrájí nevědí koho hledají.. Alex je jednoho dne unesena, zbita a nahá zavřena do klece zavěšené do vzduchu společně s 10 potkany na velmi odlehlém místě. Její věznitel je ale velmi brzy zjištěn a než aby se nechal dopadnout, raději skáče pod kamion a páchá sebevraždu.

Alex ale není hloupá, nakonec se svou vlastní silou a chytrostí z klece dostane a protože ví, že už jí nehrozí žádné nebezpečí, pokračuje po malé rekonvalescenci ve své práci.
Ne, ne v té oficiální, ale v té, kterou měla rozdělanou a kterou chce dokončit. A to jsou samozřejmě vraždy.

Alex vraždí převážně muže tím že je omráčí nebo rovnou zabije ranou do hlavy a do hrdla jim pak nalije 0,5 l kyseliny sírové.

Proč je její modus operandi zrovna takový je samozřejmě v knize :)) Mezi Alexiným sice policie už ví že se jedná o naši známou parukářku, ale díky její neustále změně identity a jmen nejsou schopní přijít na to, kde zrovna je... Na konci knihy sledujeme Alexin příběh v retrospektivě a vše do sebe zapadá kousek po kousku.. Velmi skvělá kniha, ne tolik krvavá, ale v některých pasážích dost podobná Carterovi :) za mě rozhodně 10/10 :

siena
23.02.2017

Nepřestávám obdivovat zdejší uživatele, kteří se obětují a čtou, dle nich hovadiny roku, a pak podají vyčerpávající zprávu. A tím šetří nás ostatní...Je hezké setkat se s takovým altruismem...


kilometr
23.02.2017 1 z 5

Zatím nejdebilnější kniha roku o dívce,která si hrála s koncentrovanou kyselinou sírovou a mstila se všem,kteří ji ublížili,aby nakonec ušila boudu na svého (nevlastního) bratra,který ji znásilňoval a poté nutil k prostituci.Případ řeší všemi mastmi mazaný pidipolicajt Camille Verhoeven,který se chová jako naprostý trotl(není v tom sám,všechny postavy jsou silně nevěrohodné).Souhlasím s DominaCZ,scéna s potkany je slovy vojína Kefalína-absurdní.
Knihy tohoto (po)vyražení jsou naprosto zbytečné a jediné využití vidím v tom,použít je jako Shrek.5% za to,že si to zapíšu do Čtenářské výzvy 2017.