Zimní čarodějnice

Zimní čarodějnice https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432054/bmid_zimni-carodejnice-zd3-432054.jpg 3 69 20

Stínové kroniky série

1. díl >

Morgana začíná nový život v malém velšském městečku na počátku devatenáctého století. Mezi zdejší obyvatele úplně nezapadla. Nepromluvila od doby, kdy byla ještě malá holčička. To nicméně není jediná její zvláštnost. Je tu také magie, kterou však Morgana ještě tak docela neovládá. Aby Morganina matka svou jedinou dceru zajistila, domluvila jí svatbu s Caiem Jenkinsem, vdovcem ze vzdálené vysočiny. Ten nic netušil o řečech, které lidé o dívce vedli. Morgana je bez sebe steskem po domově, ale brzy si Caiovu farmu a okolní hory zamiluje. I Cai samotný si pomalu získává její srdce. Netrvá však dlouho a dívčiny zvláštnosti si začnou všímat i v jejím novém domově. V okolí působí temná síla, která se nezastaví před ničím a udělá cokoliv, aby místní poštvala proti Morganě – i kdyby to znamenalo zkázu všech bližních. Morgana, nucená bránit svůj domov, svou lásku i sebe sama, se musí naučit ovládat své síly, pokud nechce ztratit úplně všechno.... celý text

Literatura světová Horory Dívčí romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Winter Witch , 2013


více info...

Přidat komentář

Lavina
22.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha je dle mě v tomto žánru docela mezi slabšími...Vzhledem k tomu ,že hlavní hrdinka nemluví jsou zde skoro pořád jen monology,a hlavně neustále popisy krajiny...
Kniha je psána zvláštně jako z pohledu obou,ale z pohledu třetí osoby,nesedí mi to.Umřelo tam na mě docela dost lidí a děj pomalu plynul.
Trochu tomu pomohl konec,který byl plný akce i překvapení bylo a závěr fajn,ale stejně nevím jestli se pustit do dalšího dílu.

Lucif
27.01.2024 3 z 5

Trochu jsem váhala s hvězdičkami 3-4 (do půlky, možná i do 3/4 bych dala 4, ale pak už určitě ne = pokud bych otevřela knihu v těchto místech, asi bych si jí ani nepůjčila, celkově tedy nakonec průměr). Kniha je napsána moc pěkně, zajímavě, ale znovu si ji určitě číst nebudu. Poutavý příběh, krásně popsaná krajina, ale konec mě zklamal a je tam na mě až moc mrtvol, nevinných, zbytečných.. psem počínaje .. no, nebudu prozrazovat víc.. určitě pro někoho, kdo má rád horory a drsnější způsoby.


Ketrin.TR
06.05.2023 3 z 5

Autorka má krásný cit pro popisy prostředí, ale někdy to příběh až moc unavilo a celé se to díky tomu vleklo, aniž by se vlastně něco pořádně dělo. Čekala jsem trošku víc napínavý příběh s pořádnou dávkou kouzlení, a dostala jsem spíš hodně pozvolné a pomalé zvykání si uzavřené a nemluvné dívky na nový domov a nového manžela. Od půlky jsem se do knížky musela spíš nutit, protože mě nic z knížky netáhlo ke čtení.

M.C.SMITH
24.04.2023 2 z 5

Bohužel, tato kniha mne značně zklamala. Čekala jsem od ní více. Kniha je klidná a autorka krásně popsala krajinu. Líbila se mi představa divokých koní a musím sama říci, že bych se v té krajině asi rozplývala blahem.
Vždy jsem si přála žít někde na samotě, kde bych každý večer mohla pozoroval zapadající slunce a poslouchat ševelení větru.
Kniha byla příjemná a já jsem jí slupla jako malinu. Jenže mne příběh nijak neupoutal a jediné co velmi oceňuji je popis krajiny.

SoňaF
16.09.2022 4 z 5

Čekala jsem od knihy podle názvu více čarodějného umění, ale nakonec se mi na knize nejvíce líbil popis přírody a putování se stádem dobytka. Celkový dojem z knihy mám takový klidný, příjemný a těším se, až otevřu další díl.

Teri27
31.07.2022 2 z 5

Podle předchozích knih autorky nic moc. Pořád se to tak nějak táhlo a nic extra se nedělo.

Martina1725
25.06.2022 3 z 5

Taková pohádka, milé čtení, děj celkem předvídatelný.

Helin
10.06.2022 4 z 5

Autorka opět nezklamala :) knížky od Pauly Brackston už jsem četla a tahle se jí opět vyvedla.

Nejprve jsem si nedovedla představit, jak může probíhat děj knihy, kde hlavní postava nepromluví ani slovo, ale nakonec to bylo skvělé. I když Morgana komunikovala jinak než slovy, probíhaly mezi postavami dialogy a porozumění i nedorozumění, které děj posunovaly dál.

Magie tu samozřejmě byla, ale nebylo jí příliš a v kombinaci se společností v devatenáctém století to bylo moc pěkně zkombinované. Popis vesnice, společnosti a vlastně všeho, s čím se Morgana setkávala, byl čtivě napsaný, takže i popisné pasáže vcelku utíkaly.

Příjemné čtení, chvilkami plné napětí s nějakou tou záhadou a klasickou otázkou, jestli je silnější dobro a nebo zlo.

ydnac
31.05.2022 5 z 5

HONÁK A ČARODĚJKA :-)

Hned jak jsem začala číst, vybavil se mi film Austrálie a ten já miluju :-).
Morgana je mladá dívka s magickou krví a ještě nezná celý rozsah svojí moci. Je provdána za milého, empatického a pracovitého honáka Caie, který chová jedinečné plemeno poníků :-).
Líbilo se mi jejich postupné sbližování, přestože Morgana od dětství nemluví, dokázali si najít způsob komunikace :-)
Není ovšem všechno jednoduché, Morgana čelí strachu a nenávisti některých lidí.
Ve vesnici je skryté zlo...
Mně se tahle knížka moc líbila, úplně jsem viděla tu nádheru pastvin, divokost koní, miloučké poníky a věrné psy :-)

Malinali
07.12.2021 5 z 5

Za mě super!! Já jsem se i bála, to finále!! Souhlasím ale, že někde se spisovatelka až moc zbytečně rozepisuje. Výborné čtení na zimní večer. Těším se na další díl.

Jajus
24.10.2021 4 z 5

Toto je první kniha, kterou jsem od autorky četla. Má své mouchy (hlavně ke konci - trochu se to táhlo), ale jinak mě kniha uchvátila :)

MirrorIsis
21.09.2021 2 z 5

Od této autorky jsem už jednu knihu četla, tak jsem si koupila i Zimní čarodějnici...V příběhu bylo vždy několik silných okamžiků a pak dlouho "vata", pak zase záblesk a nic. Takže jsem knížku pak ke konci jen prolistovávala, protože jsem děj znala předem a omáčka mne nebavila...

Kačka655
10.08.2021 5 z 5

Supr příběh doporučuji!

Reeny
09.07.2021 5 z 5

Zajímavé prostředí ,kde se děj odehrával .
Příběh plný historie ,magie,lásky .
Moc povedená kniha :)

diana1217
15.03.2021 1 z 5

Jedna z nejhorších knih co jsem v poslední době četla. Dostat se alespoň do půlky bylo utrpení a zbytek prostě nezvládnu. Námět by teoreticky byl i dobrý, ale neustálé používání slova duw mě akorát rozčilovalo a místo romantického příběhu jde spíše o pochmurný příběh s neustálou přítomností smrti a zla. Znovu se k této knize určitě vracet nebudu.

petgona
09.12.2020 5 z 5

Tak ja neviem. Ma to tu dost slabe hodnotenia, ale mne sa to velmi pacilo. V prvom rade, velmi ocenujem, ze to bolo ukoncene a nemusim cakat na dalsie diely. Obvykle som velmi kriticka, ked je v knihe malo dialogov, ale tu mi to vobec neprekazalo. Nevadili mi ani opisy prirody, ktore krasne doplnali dej a ladili s Morganinou divokostou a surovou magiou.
Toto bola prva kniha, ktoru som od autorky citala a urcite si od nej precitam nieco dalsie.

whiolet
12.11.2020 4 z 5

Po přečtení knihy Na smrt od Kariky jsem potřebovala něco odlehčeného, sympatického a se šťastným koncem.
Tohle všechno i víc mi tato kniha dala. Bylo to moje první setkání s autorkou a musím říct, že její styl psaní se mi líbí.
Ano, možná tam mohlo být víc magie, ano možná byla chvílemi Morgana dětinska, ale jako celek to bylo fajn.
Jen teda oslovování "mamka a taťka" zrovna v téhle knize, bylo pro mě dost divný.

kachnat
21.09.2020 3 z 5

Vzhledem k ostatním knihám od této autorky jsme také čekala víc. Trochu vleklý děj, naopak konec zase velmi rychlý. Příjemný příběh o magii, lásce a nenávisti. Jako pohádka.... Jsem zvědavá na pokračování této série. Snad se to rozjede. :-)

foxi_ii
10.09.2020 3 z 5

Bylo nebylo, v daleké Valašské krajině, žila Morgana.
Dívka milující přírodu, žijící se svou matkou, dívka opředená tajemstvím magie a tichosti. Už dlouho s nikým nepromluvila, jednoho dne zkrátka a dobře, přestala své emoce vyjadřovat slovy.
Nacházíme se v 19. století, a jak už to tehdy bývalo- Morganě byl vybrán manžel, se kterým jednoho dne odcestovala na jeho farmu, kde na ní čekaly nemalé zkoušky.
Použila jsem tohle představení knihy záměrně, protože na mě kniha působila místy až pohádkově. Morgana je velice mladá dívka, dovoluji si říci, že od mé blížící se 30tky je mi opravdu věkově vzdálena, a proto mě kolikrát její úvahy mírně rozčilovaly. Ale zase někdy dosti překvapila, a tak jsem to s ní měla jak na houpačce. Což když se nad tím teď tak zamýšlím, není tohle právě to roztržité mládí? Obzvlášť když se nacházíte úplně v novém postavení a prostředí?
Co se týče magie v tomto příběhu, ach chtěla bych ho víc. Kolikrát se mi až chtělo křiknout: Tak čaruj, čaruj holka! Ukaž co v tobě je.
Co se mi tedy ale vážně líbilo, bylo umění autorky vykreslit nám místa a situace, které jsme v knize objevovali. Živě jsem si dokázala představit vše o čem jsem právě četla. A že jsem na tohle náročná, protože zase moc popisu mě dokáže pořádně odradit!
Samotný konec mě moc nepřekvapil, ale ani nezklamal. Těším se rozhodně na další knihy z této započaté série, která se jmenuje •Stínové kroniky•. A doufám, že se to pořádně rozjede. Magie přece nemá hranic!
3,5 *

Talys
04.09.2020 3 z 5

Trocha té magie v prostředí Walesu. Kniha mě příliš nezaujala, děj se podobá příběhům z jiných knih. Kdyby se text zkrátil o třetinu, vůbec by to nevadilo.

Štítky knihy

magie romantika

Autorovy další knížky

Paula Brackston
britská, 1962
2021  82%Krámek se starožitnostmi
2017  74%Dcera čarodějnice
2022  81%Tajemství čokoládovny
2019  72%Návrat čarodějnice
2020  69%Zimní čarodějnice

Kniha Zimní čarodějnice je v

Právě čtených3x
Přečtených100x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce184x
Chystám se číst111x
Chci si koupit29x
dalších seznamech3x