Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první

Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328743/bmid_batman-dlouhy-halloween-kniha-prvni-9Ld-328743.jpg 5 155 24

DC komiksový komplet série

< 6. díl >

V ulicích Gothamu řádí maniak. Maskovaný hrdina zjišťuje, že jeho činy můžou mít následky. Sériový vrah využívá svátky jako obchodní značku. Šéf podsvětí se snaží zachránit své hroutící se impérium. Město ovládané zločinci se stává útočištěm monster. Ambiciózní okresní návladní skrývá temné tajemství. Tajemná žena svádí temného rytíře Jedno přátelství bude navěky zničeno. To všechno jsou střípky vražedné záhady jménem DLOUHÝ HALLOWEEN.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: The Long Halloween , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
01.04.2024 5 z 5

Moc pěkná kresba i čtení

sgjoli
30.07.2022 4 z 5

Asi to nebude úplně můj nejoblíbenější svazek, nicméně i tak je to to lepší v sérii. Dějově zajímavé, svižné, dobrá zápletka. Jen mi tentokrát úplně nesedí vyobrazení postav v té kresbě. Volbou barevného spektra ovšem super, podtrhuje to takovou tu tajemnou až temnou atmosféru, kterou mám s Gotham City spojenou. Takže 4 hvězdy pro mne na místě.


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

dobrý komiks

mirec88
10.04.2020 5 z 5

Iný komiks ako je bežný superhrdinský. A práve kvôli tomu je super. Batman tu vystupuje v úlohe detektíva a veľmi mu pasuje takáto úloha. Zaujímavá kresba, ktorá asi nesadne každému, aj ja som si na ňu musel chvíľku zvykať, ale už po pár stranách som sa dal schytiť jej úžasnosťou. Už sa teším na druhý diel.

AuroN
06.04.2019 4 z 5

Dlouhý Halloween je vlastně takový noirový detektivní příběh, se kterým nemám sebemenší problém a můžu říct, že jsem si jej i užil. Je velmi čtivý (jestli se to tak dá říct) a děj plyne velice svižně a je napínavý, což jednoho nutí knihu nedat z ruky a pokračovat v hltání. Komiks se vyznačuje celkem hutnou atmosférou, jež je servírována skrze...zajímavou kresbu - na kterou jsem si musel celkem zvykat - a s tím společné kolorování. Za zmínku pak určitě stojí práce s postavami, jež skutečně mají viditelný progres (v případě Harveyho Denta tím teď myslím spíše charakterové vyobrazení, než to fyzické) a nezůstávají ploché. Za mě je to určitě platný Batmanovský příběh, který bez problémů můžu doporučit a který by se jistě měl dostat do povědomí fanoušků. Do dokonalosti tomu ale ještě něco chybí, i když ne moc. Velice slušné čtyři jsou na místě.

OldaB
10.02.2019 5 z 5

Nakonec jsem neodolal a komiks dokoupil, aby byla celá řada kompletní. Ve zkratce je možné říct, že je to možná jeden z nejlepších batmanovských příběhů. Napínavé pátrání po svátečním vrahovi se vyrovná depresivní propad Denta. Vše spěje k tragickému finále.

Norri
23.01.2019 5 z 5

Perfektní scénář i kresba. Tim Sale mistrem kompozice a hrátek se stíny. Zpočátku jsem byl nepříjemně překvapený kresbou, kdy některé obličeje vypadají jako maska natažená na neforemnou bramboru, ale na to jsem si poměrně rychle zvykl, a to i díky našlapanému scénáři. Jeph Loeb napsal fajný detektivní příběh se vším, co k tomu patří. Na konci mi sice zůstalo několik otazníků, ale vem to čert - celé jsem si to náramně užil!

TimeLord
29.10.2018 5 z 5

Na tomto komikse ma najviac zaujala tá kresba. Úplne sa to hodilo k Batmanovi.

jarynek
04.09.2018 5 z 5

Tak i za mne jeden z nejlepších Batmanů. Všichni - klaďasové i záporáci - proti jednomu a my nevíme proti komu. Příběh rychle plyne od svátku ke svátku, od mrtvoly k mrtvole, vzájemná nedůvěra a strach se prohlubují, Batmanovi plete hlavu Catwoman a Poison Ivy, Joker je nevrlý, protože mu někdo fušuje do řemesla. A ani kresba nezůstává pozadu. Tak snad to druhý díl nezkazí.

trudoš
12.03.2018 5 z 5

Tady opravdu nemám co vytknout, snad jen to rozdělení do dvou alb, protože zápletka plyne bez vydechnutí a tak ta pauza mezi jedničkou a dvojkou je kapánek rozčilující. Příběh přitom volně navazuje na Millerův Rok jedna, takže Batman je stále v počátcích své války se zločinem a ještě pořád je v mnoha ohledech spíš člověk, než superhrdina. Vyprávění se navíc drží v mezích gangsterského románu, přičemž než na epických bitkách si dává záležet na psychologii postav a vlastní kriminální zápletce. Tu ještě zatraktivňuje fakt, že vrahem může být prakticky kdokoliv, včetně Waynových spojenců. Posledním krokem k dokonalosti je pak výtvarné zpracování. Tim Sale pracuje s osvědčenou hrou mezi světlem a stínem, a i když má jeho kresba blízko ke karikatuře, atmosféru scénáře vystihuje naprosto dokonale.
Přestože jsem při druhém čtení už věděl kdo je vrah a co s čím jak souvisí, stejně mě to bavilo se svým všudy, ačkoli závěrečná překombinovanost je poměrně tristní. Ale to už se bavíme o druhém díle.

Yokolobuna
27.09.2017 3 z 5

Tak tady půjdu trochu proti názoru ostatních, ale první díl Dlouhého Halloweenu mi moc nesedl. Hlavní podíl na tom má šeredná kresba, které jsem skutečně na chuť nepřišel. Vzhledem k tomu, že si kniha libuje v rozsáhlých panelech s minimem textu je tento "nedostatek" ještě citelnější. Některým panelům, zejména s vyobrazeným Batmanem nebo Catwoman, sice nelze upřít styl, u zbytku jsem měl ale nutkání vypláchnout si oči Savem. Mimo je i coloring, kdy se dočkáme pouze vyloženě vyblitých barev. Rozumím tomu, že je Dlouhý Halloween určitým způsobem stylizovaný, ale nekouká se na to vůbec dobře. Příběh je sice celkem obstojný, ale kresba mi ho vlastně spolehlivě zabila. Ticho mi v tomhle ohledu prostě sedlo daleko víc.

FireOfFilth
18.08.2017 5 z 5

Tato kniha není úplně tak komiks se superhrdinou Batmanem, jako spíše komiks s detektivem Batmanem. Noirová vyšetřovací záležitost. Kresba tohoto díla ve skvělá, ale nemusí se zalíbit všem. Příběh je perfektně napsán a napětí až stříká. Pro mě jeden z nej příběhů Batmana.

Bobik9
08.08.2017 5 z 5

Asi zatím nejlepší komiksárna, co jsem kdy četl! Příběh, kde si najdete všechno! Skvělá, drsná kresba. Velmi temné pojetí! Totálně parádní pasáž s Jokerem mě taky moc potěšila! Navíc starý komiks s Hádankářem byl nečekaně povedený. Ten s Poison Ivy už byla kravina, ale přesto. 5* jasnejch!

orangerose
21.07.2017 3 z 5

Super komix s Batmanem a už se těším na pokračovaní 2 části :D

Placi
13.07.2017 5 z 5

Když píšu tyto řádky, mám rozečtenou 2. část příběhu a stále tedy nevím, kdo je oním vrahem. Příběh se mi moc líbí, solidní detektivka. Rozhodně doporučuji!

Ivan Kučera
04.07.2017 4 z 5

Super je, že ide o plnohodnotne uzavretý príbeh. Teda, jasnačka, ešte príde Dlhý Halloween 2, hmmm, no určite viete, ako to myslím. Žiadne naznačené dejové linky, ku ktorým sa DC vráti o 10 rokov neskôr (alebo možno aj nie), žiadne nedokončené postavy (ako v Batmanovi a synovi, kde šlo len o úvod do širšej témy). Nie. Dlhý Halloween je ukončená záležitosť s jasne definovaným začiatkom, stredom a koncom. Je výnimočná tiež tým, že je drsná, umrie v nej množstvo ľudí, nehrá sa o guľôčky, hrá sa o život. Ako sa na správnu detektívku patrí, dej je zamotaný, podozrivých je veľa. Pozoruhodným bonusom je minimalistická, noirová vizuálna stránka. Za mínus by som označil (tradične veľmi nudnú) Catwoman, rovnako tak nudného Brucea Waynea + spoiler na obálke (ktorý každému, kto aspoň trocha pozná Batmanovo univerzum, jasnou rečou hovorí, ako dopadne Harvey Dent). Výnimočným Dlhým Halloweenom sa inšpiroval Nolan vo svojej filmovej trilógii: v Batman začína použil postavu mocného mafiána Falconeho (v podaní robustného Toma Wilkinsona) a do Temného rytiera aplikoval pozoruhodnú (a provokatívnu a inovujúcu) myšlienku, že Batman možno mesto Gotham zachraňuje od zmagorených pošukov, ale, paradoxne, práve on ich do Gothamu nechtiac priťahuje (predtým, než do Gothamu prišiel, v ňom bola „len“ mafia, magori Two Face či Joker prišli až potom). Vo filme Temný rytier sa objavila aj mimoriadne nosná a silná dejová línia s „bielym rytierom“ Gothamu, Harveym Dentom. Tomu Batman vo filme chce predať štafetu v boji proti zločinu, no potom sa Harveyho osud tragicky, nečakane naplní (a k žiadnej štafete nikdy nedôjde). Nolan v Temnom rytierovi použil aj fintu z Dlhého Halloweenu, akurát s tým rozdielom, že uňho nie je narafičená smrť Denta, ale Gordona.

P1tr
28.04.2017 5 z 5

Inteznivní detektivní příběh se silným noirovým nádechem sálá výraznou temnou atmosférou, kterou umocňuje vhodně ponurá kresba, což je kombinace, které se nedá odolat a přináší téměr to nejlepší, co Batmanův svět může nabídnout. Narozdíl od mnohých Batmanovských příběhů je Dlouhý Halloween v rámci možností příjemně realistický a drží se při zemi a namísto obřích akčních scenérií se soustředí na příběh samotný a podrobně vykresluje postavy. První část mistrně načrtně příběhovou linku tak, že se nebudete moci dočkat rozuzlení v jejím pokračování.

honZic
09.04.2017 5 z 5

originální. Noir atmosféra a Batman vypadá a funguje skvěle. Úsporná kresba, hraní si s barevným spektrem, jež upomíná na různá intermezza a odskoky od hlavního textu, nebo naopak další text rozpracovává... temná atmosféra, vrah, kteréhož nikdo nedokáže odhalit... za mě super.

Kopta
05.04.2017 4 z 5

Asi možná poslední záchrana Batmana na to, aby v první sérii DC UKK dopadl nějak pozitivně, ne-li skoro až katastrofálně. Přes všechny snahy a podobné práce, to rozhodně stále není to, co jsem čekal. Celé to probíhá hodně surově, což ale je na jednu stranu dobře a má to originalitu. Komiks vypadá ohledně kreseb skoro až nedokončeně a tím to přidává na tajemnu. Příběhově vzato jde ale stále o velice slabý článek. Ale je to na dobré cestě. Já jen doufám, že to ještě dobře v rámci druhého dílu dopadne dobře. A nebo to dojede nějak normálně, alespoň.

DennisMoore
27.03.2017 5 z 5

Tak tohle je ten Batman, kterého mám rád. Nebo přímo miluji. Drsný detektiv, který toho moc nenamluví, ale když už něco řekne, je to většinou stoprocentní cynismus. Navíc na rozdíl od příběhu Ticho se autorům podařilo do děje velmi přirozeně zapojit celou plejádu gothamských padouchů, aniž by některý z nich působil dojmem, že je zbytečný.... A samozřejmě vystavěli skvělý napínavý příběh, překvapivý, strhující, zábavný. Dlouhý Halloween jsem četl kdysi, když měl premiéru Temný rytíř. Teď jsem rád, že ho konečně mám i doma.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Batman

Autoři knihy

Tim Sale
americká, 1956 - 2022
Jeph Loeb
americká, 1958
Bill Finger
americká, 1914 - 1974
Robert Kanigher
americká, 1915 - 2002

Kniha Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první je v

Přečtených185x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených9x
Knihotéce134x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x